maanantai 8. joulukuuta 2014

Viikon liikuntapäivät ja -lepopäivät

Viikon liikunnat:
ma: bodycombat 1h
ti: ---
ke: juoksu 25min. + bodystep 1h
to: sali 1h5min + cycling 1h5min.
pe: ---
la: sali 1h5min. + sauvakävely 1h
su: bodycombat 1h
yht: 7h40min.

8. luukku: lepopäivät

Mun ajattelussa lepopäiviä liikunnasta tulisi olla vähintään se yksi viikossa, mielellään jopa kaksi. Toki muut rasitteet huomioiden, elikkä kun työt taikka koulut sun muut vie paljon aikaa taikka energiaa, tulisi se ottaa kokonaiskuormituksessa huomioon. Toisinaan helpommin sanottu kuin tehty.

Viikkotuntimäärät liikunnassa on mun ajattelussa noin yhden työpäivän verran. Tosin viimeaikoina sen lyhyen työpäivän, elikkä 6-7 tuntia. Joskus muussa elämässä kevyellä viikolla voi liikunnat olla enemmänkin, jopa lähelle kymmentä tuntia, mutta ne viikot on kyllä viime aikoina ollut harvassa.

Myönnän, että poden löysistä viikoista ainakin jossain määrin huonoa omaatuntoa, mikä on järjellä ajateltuna aivan typerää. Pystyn kuitenkin korjaamaan ajatteluani pienellä henkisellä päänsisäisellä ravistelulla kohtuu nopeastikin. Toisaalta taas joskus ihan vilpittömästi harmittaa, jos ei kerkeäkään liikkua niinkuin alun perin ajatteli.

Väsymyksestä johtuvien lepopäivien pitämisessä olen kuitenkin mielestäni kehittynyt verrattuna aikaan, kun treenasin esimerkiksi maratonille. Esimerkiksi perjantaina mun oli tarkoitus mennä illalla salille, mutta olin vaan jotenkin niin poikki, etten sitten mennyt. Joitain vuosia sitten olisin tuon treenin runtannut puoliväkisin taikka sitten vaihtoehtoisesti märehtinyt sitä, kun se jäi tekemättä.

Lepopäivä on yhtä tärkeä kuin treenipäivä! Tällä viikolla niitä tuleekin paljon, sillä huomenna ollaan Wienissä. Vaikka lenkkarit lähtee mukaan, niin lenkit tulee toteutumaan sataprosenttisesti fiiliksestä, ei suunnitelmasta.

(Jatkan harjoittelua ajastettujen postauksien suhtaan, luulin hoksanneeni mikä eilen meni pieleen. Jännä nähdä pyöriikö tämä joulukalenteriosio, reissusta en näitä postauksia taida väkertää!) Mukavaa viikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3