torstai 11. joulukuuta 2014

11. luukku: hyppynaru
11. luukku: hyppynaru

Hyppynaru on kyllä mahti keksintö. Halpa ja helppo kuljettaa mukana. Hyppely on helppo aloittaa oli lähtötaso mikä hyvänsä. Sanotaan, että kymmenen minuuttia tehokasta hyppynaruhyppelyä vastaa tunnin hölkkälenkkiä. Oli niin tai näin, nopeesti on hiki pinnassa ja keuhkot kurkussa kun hyppii menemään. Hyppynaru on hyväksi niin pumpulle ja verenkierrolle kuin lihaksille. Bonuksena se on myös hyvää "luuliikuntaa", eli vahvistaa luustoa.

Hyppynaru, siis sillä hyppinen, kohottaa siis kuntoa mutta myös kehittää koordinaatiota. Mikäli perus tasajalkahyppely kyllästyttää, niin aina voi esimerkiksi hyppiä yhdellä jalalla, tasajalkaa tupla- tai jopa triplahyppyjä tai vaikka tehdä jos jonkinlaisia sarjoja. Variaatioita on sen sata, joten kokeeneelle konkarillekin riittää varmasti haastetta.

Mulla on tapana hyppiä hyppärillä kesäisin lenkin päätteeksi tuossa pihassa. Meidän talon päädyssä on. 50 metrin mittainen mäki ja yhdistän usein hyppynarun ja mäkivedot. Aika usein mulla on myös salilla hyppynaru mukana ja hypin alkulämpäksi sen joku 10 minsaa. Mun hyppynaru on Energetics ihan tavallinen muovinaru, maksoi Intersportissa ehkä vitosen. Ihan on hyvä peli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3