maanantai 1. joulukuuta 2014

Viikkojen liikuntoja, vitamiinia ja 1. luukku.

Mulla on parin viime viikon liikunnat päivittämättä tänne blogiin, jotenka tässäpä ne.

vko 47


ma: sauvakävely maastossa 1h + core 15min.

ti: kuntosali 1h

ke: kuntosali 1h

to: sauvakävely maastossa 1h30min.

pe: ---

la: juoksu/kävely-yhdistelmä 50min. + kuntosali 1h

su: ---

yht. 6h5min.


vko 48


ma: ---

ti: sali1h5min.

ke: sauvakävely 1h + core 30min.

to: sali 1h

pe: juoksu 50min.

la: ---

su: ---

yht. 4h25min.


Kumpikin viikko oli ihan superkiireinen ja (valitettavasti) joutui priorisoimaan asioita jopa liikunnan edelle. Se on joskus sellaista. Tässä kun ei kilpaurheilijoita olla ja rahakin tulee ihan jostain muualta, niin näin on joskus tehtävä. Perusliikuntoihin, eli vähintäänkin niihin liikuntasuositusten mukaisiin liikuntoihin, löytyy todellakin aina aikaa ja se ei ole vaikeeta. Oikeastaan mun on vaikea kuvitella, jos joku ei löydä aikaa. Ja jos ei liikkuisi, niin kaikki olis varmana muuten niin hidasta. Eli liikunnasta saa oikeasti buustia arkea. Aina aikaa ei kuitenkaan ole niin paljon kun haluaisi.

No nyt on kuitenkin edessä vapaata. Heti huomisen vikan harkkapäivän jälkeen. Jee. Ihan hiton iso jee!

Huomiset tarjottavat

Ostin myös vitamiineja. Vaikkakin ihan vaan sokkarin halpoja vitskuja. Mitä mieltä ootte, kannattaako/tarvitseeko lisävitamiineja syödä? Ja jos kyllä, niin onko ihan sama onko ne Tohtori Tolosen vai mitä? D-vitamiinistakin on viime aikoina kirjoitettu yhtä (alkuperäistä lähdettä en nyt jaksanut kaivaa) ja sitten toista.

Itse käytän satunnaisesti vitamiineja, lähinnä just D-vitamiinia, kalaöljykapseleita, minivitamiinia ja magnesiumia. Kuitenkin ehkä ainoastaan D-vitamiini on se, mitä mun mielestä olis hyvä syödä. Voin kuitenkin ihan hyvin, vaikken söisi, joten tiedä häntä. Toisinsanoen, en ole huomannut sillä vaikutusta vireystilaan. Nyt yritän kuitenkin taas skarpata asian suhteen. Magnesiumin oon ihan oikeasti huomannut auttavan esimerkiksi pohjekramppeihin ja satunnaisiin yöllisiin "suonenvetoihin". Kerran mulla oli myös silmässä pitkään (oikeasti monta päivää) elohiiri, joka hävisi sitten mankulla. Ja sellaisen oon kanssa huomannut, että C-vitamiinin yliannostus saattaa blokata flunssan. Eipä mulla ole oikein muuta niistä. Lääketiede saisi mielestäni panostaa enemmän tutkimukseen vitamiineista, sitä mieltä oon ehdottomasti. Muutenkin perinteisen lääketieteen ja luonnonlääketieteen välinen kuilu on liian iso ja kansaa varmasti palvelisi, jos ne kaksi tahoa pystyisi joustavammin toimimaan limittäin.Joulukuun ja reilumman vapaa-ajan kunniaksi aion heittää rutiinit edes vähän romukoppaan ja kokeilla mahdollisimman paljon uusia liikuntoja. Jotta tämä postaus olisi mahdollisimman sekava, niin aion avata myös blogiini joulukalenterin, jossa esitellään jokin liikunta jota kyseisenä päivänä (tai lähipäivinä) harrastin sekä lyhyt mielipide siitä. Ihan reaaliajassa en välttämättä voi olla, sillä mulla on sen verran paljon reissuja tässä joulukuussa. Mukaan on tarkoitus ottaa sekä pienempiä että isompia juttuja ja myöskin vanhoja tuttavuuksia. Ihan niin radikaalisti en voi tutusta ja turvallisesta poiketa. Kuvankin mahdollisuuksien mukaan laitan. Sen mitä laiskana ja arkana kuvaajana pystyn. Kiva olis, jos lukijatkin kertois mitä kyseisestä liikunnasta tykkää. Hauska olis nimittäin kuulla. Katsotaan, mitä tuleman pitää.

1. luukku: LesMills BodyCombat
 • Ehkä ensimmäinen kokeilu kyseistä jumppaa. Ainakin lesMillsin versiota. KK-liikunnalla löytyy vähän historiaa.
 • Kyseessä on siis yhdistelmä eri taistelulajeja kuviteltua vastustajaa vastaan.
 • Olen ehkä universumin lahjattomin ihminen mitä tulee koreokrafioihin ja se kyllä tuntui. Muutaman kerran säikähdin aika pahasti nähdessäni oman touhun peilistä.
 • Mielikuvitusta en kuvitelluista vastustajista saanut täyteen lentoon, mutta hakkasin ja potkin menemään silti ihan huolella. Hiki tuli ja kivaakin oli.
 • Varmasti jos kävisi useammin hommaan pääsisi paremmin sisään. Niinkun tosin aika monessa jutussa.
 • Tekee hyvää selälle, mutta huolellinen saa olla. Kerran tuli mieleen, että jos en oo tarkkana, niin potkaisen kohta yliliikkuvan polveni sijoiltaan. Onneksi se tuli mieleen ennen kuin niin kävi.
Killerillä käytiin tällaisen kamppanjan merkeissä. Vinkkinä muillekin!


3 kommenttia:

 1. Vedän purkista Deetä, Beetä, hivenaineita, probiootteja. Mut mä oonkin vähän tämmöinen eli en ihan terve.

  BodyCombatissa kävin joskus näytetunneilla, kun se oli uusinta uutta Suomessa. Oli ihan hauskaa ja sai ittensä ihan puhki, vaikken oikein osannut. Tai ehkä juuri siksi :) Yleisesti en tykkää ryhmäliikuntatunneista, mutta toi oli muistaaksein ihan ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmäkään hirveesti tykkää. Paitsi spinning on ihan nastaa! Mitä luulet onkohan se ihan sama minkä merkkisiä vitskuja syö?

   Poista
  2. Luulen, että se on ihan samaa matskua, olipa marketin tai apteekin. Tai toisinpäin: kummastakaan ei voi olla varma. Mä tilaan iherbistä kaiken, kun nykyisin noita menee, niin en mene ihan vararikkoon.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3