perjantai 5. joulukuuta 2014

Esittelyssä monnari

5. luukku: kuntosali

Kuntosali on ehkä juoksun jälkeen eniten mun lemppari. Kuitenkin. Ennen kuin rupesin eniten juoksemaan, kävin eniten salilla. Maratonien myötä saleilut jäi lähestulkoon kokonaan, kunnes jalkavammauduttua löysin tuon salin uudestaan. Jotain täytyy aina olla, missä toivoo kehitystä ja voi sitä kehitystä myös seurata. Pyrin käymään salilla kolmesti viikossa tehden yläkroppa, alakroppa ja kokokroppa (eli sekametelisoppa) treenin. Aah, miten runollista. Mun salitreeneistä on höpisty tässä blogissa ennenkin, joten tässä postauksessa ajattelin esitellä salin, jossa treenaan ehkä 90% treeneistäni."Elikkä tosissaan, heippi vaan kaikille. Mun kotisali on monitoimitalo, elikkä monnari:" (Kissi Vähä-Hiilari äänellä :D)

Monet lajit edustettuina
Liikkahallimainen pukkari. Laukku täytyy ottaa
mukaan salille. Moni jättää myös salin reunoilla oleville
penkeille vaatteet. Niin mäkin teen joskus.
 

Näkymä ylätaljasta. Oikealla nurkassa irtopainot.
Tämmösillä pin-koodeilla kuljetaan porteista.
Leuanvetotankokin päässyt vähän kuvaan.
Paikallista kuntosalitaidetta seinillä.Kaikki ei tosiaan hohda uutuuttaan.

Ei mikään hifimesta, mutta tykkään siitä monestakin syystä:
  • Tunnelma on hyvä! Ihan oikeasti tosi hyvä!
  • Siellä käy monenlaista porukkaa: ammattiurheilijaa, harrastajaa, nuorta, vanhaa ja kaikkia kunnioitetaan.
  • Se on halpa. JAMKilaiselle, eli mulle, 2€ kerta. Useamman kerran kortin ostajalle hintaa jää myös kohtuu vähän, vaikkei olisi mitään alennustakaan.
  • Oon penskana pyörinyt liikuntahallilla puolet elämästäni ja oon enemmän kotonani tuollaisessa liikuntahallimeiningissä, mitä uutuuttaan hohtavassa kuntokeskuksessa. Niin se vaan on.
  • Hyvät puitteet treenata. Puntteja ja painoja on riittämiin. Samaten laitteita, mitä ite tarviin. Yleensä on myös tilaa treenata.
Monnarin salihan on kaupungin omistama ja sijaitsee monitoimitalon kellarikerroksessa. Tuossa talossa harjoitellaan myös paljon muutakin: aina telinevoikasta kamppailulajien kautta palloilulajeihin. Fyysinen yhteys on myös hipposhalliin, joka on Jyväskylän yleisurheiluhalli. Sieltä löytyy myös muitakin lajeja, kuin yleisurheilu, mm. lisää pelikenttiä. Samalla alueella on myös jäähalli, uimahalli, tenniskenttiä, harkkakenttä futikseen ja pesiskenttä. Ainakin. Toimistoa ja konttoria on vaikka ja mille seuralle sekä myös liikuntatutkimukselle. Ai niin ja onhan yliopiston liikunnan rakennus ulkokenttineen siinä ihan vieressä. Jyväskylän liikuntaelämän keskus siis ja varmasti jokainen Jyväskyläläinen vierailee jostain syystä alueella ainakin satunnaisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3