keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Kyykkyjen kunkku

17. luukku: pistoolikyykky
Pistoolikyykky kehittää sekä voimaa, tasapainoa että liikkuvuutta. Huono liikkuvuus ja tekniikka lienee monien kompastuskivi. Voimaa saattaisi löytyäkin, mutta joku tökkii. Toki pistoolikyykky vaatii myös voimaa eikä harjoitusvaikutusta ole kieltäminen. Pistoolikyykkyä voi helpottaa mm. seuraavin keinoin:
 • Tekemällä kyykkyä tukijalka jonkinlaisen korokkeen päällä (näin liikkuvuus ei ole esteenä).
 • Tekemällä kyykkyä siten, että takapuoli tulee korokkeen päälle (siis istuutumalla korokkeelle).
 • Ottamalla tukea esim. ovenkarmista.
 • Antamalla vauhtia käsin lattiasta.
Itse kokeilin pistoolikyykkyä siitä yksinkertaisesta syystä, että liike on mielestäni siisti, hauska ja hemmetin cool. On jollaintapaa käsittämätöntä kuinka omalla kropalla voi tehdä liikkeitä, jotka on ihan tolkuttoman haastavia suorittaa vaikka perusvahvuutta löytyy. Missään treeniohjelmassa ei pistoolikyykky tai sen variaatiot mulla ole, kunhan joskus olen kotona kyykkykikkaillut ja nyt sitä taas pitkästä aikaa kokeilin.

Tässäpä blogihistorian ensimmäiset videonpätkät, molemmin puolin, tietty! Jännä nähdä onnistuuko videolataus.Vaikka kyseinen liike on joskus paremminkin sujunut, niin lähellekään ylempänä olevaa videota vastaavaa kyykkyä en ole silloinkaan saavuttanut. Mutta alku se on hauraskin alku!6 kommenttia:

 1. Apua, repesin :D Mut pistoolikyykky ON vaikee :) Ite en pääsis tällä hetkellä ylös tuolta millään ilveellä, rumps vaan. Mä tein noita joskus teininä, kun luin jostain, että sillä saa laskettelijan jalat. Sitten olikin jalat aivan jumissa ja pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D. Siisteintähän olis, jos osais tehä sen silleen, et hengailis ala-asennossa ja sit vaan punnertais ylös.. Siihen lienee vaaditaan harjoitus jos toinen! Mut hauskaa on kaikki tollanen :D

   Poista
 2. Ihanat videot! :D Siitä se lähtee! Täytyy ehkä itsekin koittaa, vaikka epäilen kovasti, ettei siinä hyvin käy. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on mun sisarusten kanssa tapana sanoo toisillemme ja etenkin yhdelle meidän tapaturma-alttiista veljistä erittäin korostetusti, et "ku ny vaan ei sattuis mitää.." Pitää varmaan sanoo sulle kans nyt niin :)

   Poista
 3. Huh huh mitä videoita :D Luulen että pääsisin ylös mutta en tajua miten sinne alas pääsee!

  VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3