lauantai 27. joulukuuta 2014

Merinovillamania

Joulun pyhät on hädin tuskin saatu päätökseen ja täällä jo puhutaan ostamisesta. Ostomaanikoksi en tunnustaudu, en edes joulun aikaan taikka sen jälkeisenä aikana, joka on kaiken ostamisen kulta-aikaa. Satunnaisshoppailija enemmänkin ja niistä erityisen hyvistä hankinnoista on tietysti julistettava täällä blogissakin.

Ostin Jarpalle jo jokin aika sitten joululahjaksi North Outdoor -merkkisen merinovillaisen kerraston. Paidan ja housut (29.90€ per kappale/Sokos). Viimehetken hankintoina ostin hälle myös ne kaikkein lämpimimmät sukat (9.90€/Sokos) ja itselleni samaa sarjaa tuubihuivin (myös 9.90/Sokos). North Outdoor on kotimainen villatalo, johon voipi tutustua tästä linkistä lisää.Jarppa tykkäsi lahjastaan tosi paljon ja mäkin ihastuin tuohon tuubihuiviin ihan täysillä. Eilen reilu kympin hiihtolenkillä oli tuo tuubihuivi ihan hikimärkä ja silti lämmin. Ei mitään pötypuhetta siis se, että merinovilla imee 30% kosteutta ja on silti lämmin.

Ylhäällä merinovilla-tuubi ja pikavoidettapaketti. Lisäksi pari paria (:D)
pitkävartisia hiihtosukkia, Buff (jollaisen aiemmin hukkasin, ovh 18,90)
ja Buff-kauluri (ovh 36,90, whaaat?).. Kumpikin alelaarista vitskan kappale.
Päähineet sokkarilta, loput Stadiumista.

Mulla on kaikki urheilukamat ollut enempi vähempi keinokuituisia vaatteita, niinkuin urheiluvaatteet tuppaa usein olemaan. Juoksijana olen aika "lämminverinen", eli kovin raskaita kaulureita ja pipoja taikka hanskoja en ole kaivannut kohtuu kylmälläkään. Omistan kyllä kasan normaaleja Buffeja sekä muita tuubihuiveja sekä pari juoksupipoa, mutta hiihtoon ne on mun makuun lian kevyet. Hiihdossa on kuitenkin sen verran viima, että hiihtopukeutuminen poikkeaa aika paljonkin juoksupukeutumisesta ja varusteiden tulee olla ehkä hieman enemmän mietittyjä verrattuna juoksuun. Mulla on myös ihan normi teknisiä kerrastoja sekä talvijuoksutrikoot, joissa on tuulensuoja reisissä, niillä oon pärjännyt yli kahdenkympin pakkasillakin. Voipi kuitenkin olla, että haen tuon merinovillakerraston tässä lähipäivinä itselleni myös. Eniten just tuota hiihtoa silmälläpitäen.

Nyt tarkenee hiihdellä. Henkselihousut on kans ihan kätevät.
Tuotteita North Outdoorilla on monenmoisia: boksereista aluskerrastoon, sekä sitten tuubihuivi, pipo, baclava ja niitä sukkia. Olisin aika onnellinen, jos tekisivät vielä sellaiset alussormikkaat, joita vois sitten vilposemmilla keleillä käyttää. Jokaisessa tuotteessa on selkeästi ilmoitettu merinovillan vahvuus/määrä, joka tietty määrittää sen onko esim. aluskerrasto ihan tosi kylmiin oloihin, jossa joutuu paljon seisoskelemaan vai enempi aktiiviseen käyttöön. Sukkiakin taisi olla kolmea sorttia. Tuotteet oli mun mielestä hinnoteltu inhimilliseksi, toisin kun vaikkapa originaalit Buffit, joita ostan vaan alelaarista (hyviä toki nekin, mutta ylihinnoiteltuja).

Kuvaa jos klikkaa isommaksi, näkee (toivottavasti)
ominaisuuksia enemmän, ketä kiinnostaa.

Eikä ole maksettu mainos, vaan maksetut tuotteet ja hirmuhyvät sellaiset!

5 kommenttia:

 1. Merinovillasta itselläni hyviä kokemuksia. Ainoa huonopuoli on (jos tätä sellaiseksi voi sanoa) että ne ovat liian lämpimiä juoksuun, jos pakkasta ei ole reilusti yli 20 astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin kyllä uskoa, että ainaskin se kerrasto on varmana liian lämmin.. Buffikin meinas olla jo liikaa vähän alta viidentoista asteen pakkasessa.. Toisaalta, ei se kuiteskaan ollut kylmäkään sitten, vaikka olinkin ihan hikimärkä päästäni..

   Poista
 2. Semmoinen superohut merinokerrasto on mulla käytössä myös keväällä ja syksyllä. Esim. Vaaroilla mulla oli semmoinen pusero ja päällä tuulenpitävä liivi (trikootkin oli ;). Ylämäissä puuskuttaessa hihat ylös ja taas viileämmissä tuulisissa paikoissa hihat alas, oli oikein sopiva. Mä oon semmoinen hikipossu, että tykkään myös siitä, ettei merinovaatteet ala heti yhden käyttökerran jälkeen dunkata, kuten sekoitekankaiset, eikä niitä tarvii pestä yhtenään vaan tuuletus oikeasti riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on kyllä bonus, ettei tarvi koko aika olla pesemässä.. Onkohan tuosta sun Vaarojen reissusta ollut puhetta, miten meni ja mitä tykkäsit?? T. Toinen hikipossu :D

   Poista
  2. En päässyt/mennyt Vaaroille viime syksynä, vaan silloin 2013. Josko ensi vuonna :)

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3