torstai 13. syyskuuta 2012

Kenkätestausta ja palautumista..

Salomon Speedcoss kolmoset on niin sanotusti puhunut. Tänään kävin reilu kolmetoista kilometriä hölkkäämässä mm. Laajavuoren kuntokymppiä. Kyseisellä reitillä kulkee kyllä talvisin ladut, mutta mistään helposta latupohjajuoksusta ei kyllä ole kyse. Nousua ja laskua reitillä on.. Heinikkoista, kivikkoista, juurakkoista, mutaista ja paikoin jopa suomaastoa. Toki helpompaakin pätkää löytyy. Tämä kokolailla sateinen kesä ei reittiä kyllä ole helpompikulkuiseksi tehnyt!

Nuo Salomonin maastotossut oli kyllä kaikenkaikkiaan positiivinen yllätys, miks mä en tosiaan aiemmin ole hommannut kunnon maastojuoksukenkiä?? Juoksutuntuma oli hyvä, ketterät kengät ainakin noihin maastoihin. Ihmeellisin asia oli kuitenkin kenkien pito! Jopa ihan mutalillussa askel kävi lähes kuin hiekkatiellä olisi painellut. Nuo mun kengät ei ole mitkään Gore Tex -versiot, joten jossain vaiheessa kenkä kyllä kastui. Todennäköisesti olisi kastunut Gore Texitkin, jotka sitten märkänä olisi ollut melkoisen raskaat ja epämiellyttävät juosta! Mukavasti nuo kuitenkin vettä hylki, toisin kun tavalliset juoksutossut. Ainoastaan märät pitkospuut ja pitkät kallio-osuudet tuolta lenkiltä puuttuu, joten niistä en osaa teille kertoa. Sen verran sitä kuitenkin kivien päällä tuli paineltua, että veikkaisin pidon olevan kalliolla hyvä.


Muutaman lenkuran jälkeen nää alkaa jo näyttämäänkin omilta kengiltä!


Kertoilin tuossa aiemmin, kuinka palautuminen puolimaratonilta on hyvässä vauhdissa. No nyt täytyy kyllä myöntää, että aika väsyneillä jaloilla sitä on tämän viikon lenkit tullut tehtyä. Ja tilannetta ei kyllä pätkääkään helpota se, että mulla on tällä viikolla kuusi minimissään kahdeksan tuntista työpäivää miksattuna näppärästi sekä ilta- että aamuvuoroilla! Nice. Täytyy yrittää siis pitää sekä kilometrit että vauhdit maltillisina ja satsata ensiviikkoon, jonka jälkeen voikin ruveta keventelemään. Yritän muistaa sen, että kovilla VK-vedoilla ja liian rasittavilla kilometrimäärillä palautumisen ollessa kesken voin lähinnä sössiä koko homman ennen kuin kehittyä!

Sellaisia tunnelmia tänään vapaapäivänä. Loppupäivä tuleekin olemaan sellaista peruskotisettiä; vähän siivoilua, pyykkäilyä, kaupassakäyntiä ja kokkailua. Sekä mahdollisimman pitkälle ihan vaan rötväillessä ja huilaillessa. Kirjastossakin vois kauppareissulla pyörähtää, vielä kun noita pienempiä sivukirjastoja täällä Jyväskylässä on!

1 kommentti:

  1. No niin, tilaukseen lähti samat kengät, tosin tilasin nettikaupasta briteistä, oli just mun koko tarjouksessa 89€ (sis postarit).

    Ja värinä siniturkoosi.

    Kiitos suosituksesta, viikon sisällä pitäisi olla testivalmiudessa! :)

    VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3