sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Cooperin testi: Loppuspekulointi

Sade piiskasi ja tuuli tuiversi kuin viimeistä päivää Harjun urheilukenttää, kun kolme kaveria leikki urheilijaa; vähätteli kuntoaan ja manaili olosuhteita aina kelistä huonosti nukuttuihin öihin. Keli oli kyllä mitä kamalin edessä olevaan koitokseen nimeltä Cooperin testi, josta ennakko spekulointia oli aiemmassa postauksessani. Nyt on sitten loppuspekulointien aika. Omalta kannalta ajateltuna, ikävä kyllä, sekin on kirjoitettava:

L. Kyseinen kaveri edelleen yhtä epäselvä kuin ennakkospekuloinnissa. Toisin sanoen syystä tai toisesta L ei lähtöviivalle päässyt.

Minä. Todistettavasti erinomaisessa kunnossa tuloksella 2790. Joka nyt on kyllä suoraansanottuna ihan paska tulos. Olisin kyllä halunnut pärjätä paremmin jätkille. Etenkin kaverille, joka vei nyt koko potin. Ja kuvittelin kyllä juoksevani paremmin.. 2900 tai jotain sellasta. Lohduttaudun kuitenkin ensinnäkin sillä, että edes mcMillan puolimaratontuloksellani ei jälkeenpäin katsottuna olisi lupaillut toivomiani tuloksia (että kovin kauaa mun ei tarvinnut rääkätä itseäni ajatuksella, että kuinka ihminen voi juosta puolimaran 1.42 ja Cooperissa noin paskasti??) ja toisena sillä, että keli ja päivä oli oikeasti huono.. (Ok, ok. Keli oli kaikille sama ja päiväkin oli yhtä huono ainakin voittajalle.. Mutta jos nyt vaan tota omaa lopputulosta miettii..). Ja siis kyllähän mua nyt sapettaa se kymmenen metriä.. ja ja ja.. :D.

J. Todistettavasti erinomaisessa kunnossa tuloksella 2850. Ennakkosuosikkini jäi siis kakkostilalle. Juoksi paremmille satasille versus tuohon edelliseen tyyppiin... Juoksi kärjessä lähestulkoon koko 12 minuuttia.

AK. Todistettavasti erinomaisessa kunnossa tuloksellaan 2880 tai 2890. En nyt ole ihan varma. AK siis jätti juoksijat soittamaan sitä viulua. Aika huikeaa, etenkin tuo edellä mainitun kaverin päihitys. Ja siis itsellänihän oli vakaa pyrkimys olla kovempi vastus. Loppua kohti kiihtyvä juoksu, oli jokusen kymmenen metriä takana kunnes nousi. Respect.

Yksissä tuumin päätettiin keväällä juosta 3000, jokaikinen. Kaikki on siis vakaasti päättänyt parantaa tulosta, juuri niin kuin siihen urheiluhenkeen kuuluu. Ennakkospekulointiin viitaten oluelle lähtijä olisi todennäköisesti ollut minä, mutta hitto kun huomenna on töitä! Siinä sitten lopuksi höntsäsin vähän harjun pururataa ympäri päälle, että sai lenkkikilometrit kasaan. J lähti kuskaamaan ajanottajaa kotiin ja AK futikseen. Jotenkin nauratti ja sapetti yhtäaikaa, varmaan olin näky siellä sateessa juostessani. Ei vaan, siis tosi hienojahan nää tälläset jutut on! Juoksuseuran lisäksi allekirjoittanut kiittää myös virallista ajanottajaa, joka on lupautunut mukaan myös seuraavalle kerralle. Ja tottapuhuen hän suoriutui tehtävästään kaikkein parhaiten :D. Ei muuta kun hyviä treenejä minkä tahansa lajin parissa, niin kaikille edellämainituille kuin kaikille tämän tekstin lukeneille.

P.S. Tuli tossa mieleen, että oon joskus johonkin AKn kuittailuun jostain juoksujutusta heittänyt, että "Juokse itte kovempaa!".. Ööööö. Toivottavasti se ei muista sitä :D.4 kommenttia:

 1. Hyvinhän nuo juoksut sujui :) Luulen, että päivällä on paljon enemmän väliä tämmöisessä lyhyessä rypistyksessä, kun pitäisi saada kaikki koneesta irti. Että huonompana päivänä ei vaan lähe. Ja tietysti myös ulko- ja sisätuloksia ei oikein voi vertailla keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tietty sitä valmistautuu ihan eri tavalla johonkin "kunnon kisaan".. Joskin alkaa näyttää sille, että tästäkin muodostuu pikkuhiljaa puolivuosittainen kunnon kilpailu :D.

   Poista
 2. Huikean tasaista jos 12 minuutin kilpajuoksussa tulee eroa maksimissaan 100 metriä.

  Jotenkin toi kolmen tonnin rajapyykki on hemmetin hankala ylittää. Itse olen edelleen 2.02 puolimaraton-juoksija ja cooper meni syyskuun alussa samaan tahtiin teidän kanssa eli 2850m. Eipä nuo juurikaan tunnu korreloivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli joo kyllä aika tasaista! Mainio kuntotesti kyllä. Hetkeäkään en enää ihmettele sitä, kuinka crossfittaajat paukuttaa hurjia lukemia cooperissa. Jännä nähdä mikä on seuraavalla kerralla tulos.. Talvella kun ajatuksena on kaikkea muutakin urheilua touhuta :).

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3