sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Viikon liikunnat ja -loppu..

Perjantaina tosiaan Maseratin Mitsubishin keula osoitti kohti Pohjanmaata. Poikettiin synnyinkaupungissani Ähtärissä moikkaamassa mummua. Fyysinen kunto ei hänellä ole enää parhaassa terässä, mutta jääräpäisyys on samaa luokkaa, mitä on ollut niin kauan kun muistan! Siitä matka jatkui kohti Alavutta, kaupunkia, jossa olen kasvanut jotakuinkin neljä vuotiaasta aina peruskoulun loppuun saakka. Perjantaina heitettiin mun pikkusiskon kanssa puolen tunnin saunalenkki ja ilta meni sitten saunoessa ja seurustellessa. Sitä jaksan aina ihmetellä, että miten nyt isona tyttönä kaikki tuntuu paljon pienemmältä.


Lauantaina käytiin pyörimässä Vesa Keskisen kyläkaupassa (suosittelen klikkaamaan linkkiä, mikäli haluaa viikonvaihteen huumoripläyksen..). Mukaan tarttui kaikennäköistä pientä tilpehööriä. Olin myös lähes ostamassa Garmin 110 GPS -sykemittaria, kunnes sain vinkin käskyn hommata tuon mittarin Gigantista, jossa se on kuulemma halvempi. Niimpä niin, kaikki muu tuntuu pienemmältä, paitsi kyläkaupan hintataso. Kotia kohti lähdettiin vasta kahdeksan jälkeen lauantai-iltana ja oikeaa kyläkauppatunnelmaa saatiin aistia Väätäiskylällä (keskellä ei mitään!) ITEPALVELU -kioskilla. (suosittelen klikkaamaan myös tuotakin linkkiä, mikäli haluaa viikonvaihteen sympaattisuuspläjäyksen..). Oon tuota Alavus-Jyväskylä väliä hinkannut nyt 13 vuotta ja vasta nyt pysähdyin tuonne. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan, aivan valloittava paikka!


Tää päivä onkin sitten mennyt vauhdilla. Tarkoituksena oli tehdä pitkä treeni hölkäten, kuntopyöräillen ja uiden. Katsoin kuitenkin viisaimmaksi jättää tuon juoksuosuuden pois ja Aalto Alvarin aukioloaikojen vuoksi tuo treeni jäi sitten keskimittaiseksi. Intensiteetti oli kyllä ainakin pyöräillessä varsin korkealla. Viikon liikunnat näin muuten näyttää seuraavanlaisilta:

Ma: Juoksu 30min. + Liikkuvuus/Tekniikka 30min.
Ti: Kuntosali 1h 20min. ja Juoksut sinne ja takaisin yht. 20min.
Ke: Uinti 30min. + Vesijuoksu 30min. (ajatus oli vaan uida, mutta kahtia jaettu 50m allas iski stressiä)
To: Juoksu 45min.
Pe: Juoksu 30min.
La: -
Su: Kuntopyörä 40min. + Uinti 40min.
Yht. 6h 5 min.

Lepopäiviä on vaan yks, mutta määrät eikä intensiteettikään muutamaa treeniä lukuunottamatta ole ollut kovin korkealla. Mun mielestä soppeli määrä liikuntaa on sellainen 6-10h/viikko. Siitä sais energian keskimäärin kahteen duunipäivään, jos soveltaa Alexander Stubbin ajatusta siitä, että tunti liikuntaa antaa kaksi tuntia energiaa. Viikonloppu tuli eleltyä ruokailujen suhteen kohtuu epäterveellisesti ja tänään oli siirtymäpäivä normiruokailuihin kotitekoisen hampparin voimin.


Ihan reuntoutunein fiiliksin sitä saa lähteä taas kohti tulevaa viikkoa. Mukavaa sitä kaikille!

4 kommenttia:

 1. Mukava rento viikonloppu ollu siellä :) Hienoo! Kivoja kuvia, varsinki tuo ensimmäinen :D Mukavaa tulevaa treeniviikkoa sinnekin. Rennolla fiiliksellä menemään vaan :) Ja kyselit tuossa yhessä kommentissa mua avaamaan harjoituspäiväkirjan sivut. Katsellaan niitä sitten Berliinin kisan jälkeen, kun aletaan hankaamaan peekoota taas urakalla :)

  VastaaPoista
 2. Näkyikö Vesaa? Se ohjelma, Tuuri, on ihan loistava. Suosikkihahmoni Vesan ohella on tarjoushaukka Jorma. Kova äijä könyämään tarjouksia.

  Paljonko ostit Onnensuklaata tms.? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näkyny vesaa eikä sen ferraria.. Myös se sen talo siellä kaupan tontilla (vai oliko se kauppa Vesan tontilla) on melkoisen huvittava näky. On se sellanen.. Hahmo nimenomaan :D.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3