torstai 1. elokuuta 2013

Tavoitteista ja kinesioteippauksesta

Yöt alkaa pimenemään ja oon nähnyt myös keltaisia lehtiä maassa. Tämäkään kesä ei siis tule kestämään ikuisesti. Tänä aamuna virittelin taas kinesioteipit jalkaan ja lähdin ulkoilemaan. Kantapää antoi hölkätä yhden kilometrin. Kävelin, tein lihaskuntoa ja tekniikkaa. Juttuja mitä oon saanut fysioterapeutilta kotiläksyksi ja muutakin. Kuvissa kulkee fyssarilta saamani ohjeet plantaarifaskiitin kinesioteippaukseen. Teippaustapoja lienee monia, mutta tässä yksi.

Teipinpalasten reunat kannattaa pyöristää, eivät
nimittäin ala niin helposti repsottamaan.


Kalenterista on siivottu maratonit tältä vuodelta. Helsinki City Marathonille löytyi toinen juoksija facebookin juoksufoorumilta. Pari kaveriani sanoi aiemmin, että myy tuo lähtölupa. Ajattelin kuitenkin, että mitäpä siitä rahaa kinuamaan, itsekkään siitä mitään maksanut. Mulla kävi keväällä tuuri, nyt tuo tuuri kävi jollekulle toiselle. Olishan tuota voinut säätää seuraavalle vuodelle, mutta oon vähän huono sellaisessa. Ainakin just nyt. Viime vuonna Vaarojen Maratonilla veteen tiputtuani tuntematon herra antoi minulle takkinsa. Yritin kysyä miten tuon voin korvata, mutta herra oli että iänikuisen vanha takki, lopeta stressaaminen ja juokse maaliin! Ehkä vähän eri juttu, mutta periaate sama.


Kalenterista on siivottu myös puolikkaat maratonit. Näillä spekseillä se ei tule onnistumaan. Ajattelin vielä muutaman viikon katsella plantaarifaskiitin edistymistä, josko Finlandialla vaikka kympille. Olen kyllä valmistanut mieleni katselemaan myös sen edistymättömyyttä ja jos tilanne on huono, pystyn tuon maratonin siirtämään lääkärintodistuksella ensi vuodelle. Selvittelin tuota asiaa tänään puhelimitse Keski-Suomen liikunnalta ja lupauduin samalla talkoohommiin tapahtumaan, mikäli en osallistujan asemassa kykene kyseisessä tapahtumassa olemaan.


Ensimmäinen teippi jalan sisäsyrjälle.
Teipissä saa olla noin 50% venytys
ja nilkka tulee olla vähintään 90 asteen
kulmassa.
Sama ulkosyrjälle. Teippauksen voi aloittaa
joko päkiästä tai akilleesta, kumpi teippaussuunta
poistaa kipua enemmän. Tämän voi tehdä esim.
myös yhdellä palalla halkaisemalla teipin,
mutta niiden tulisi mennä sekä I että V varpaaseen.


Mitä varsinaiseen tavoitteeseen tulee, niin maraton on tähtäimessä heti, kun tuo jalka antaa myöten maratontreeniin. Tuolla vielä tietämättömällä maratonilla aion tavoitella aikaa, joka on lähempänä kolmea ja puolta tuntia kuin neljää tuntia. Enkä hetkeäkään epäile etteikö se olisi mahdollista, keväinen nousukunto ja viimeisin puolikas on kyllä vakuuttaneet minut. Toki tämän määrämättömän juoksutauon jälkeen töitä saa tehdä alempaa, mutta mitä pidemmälle tämä venyy sitä enemmän on tahtoa.


Lopuksi poikittainen teippi. Aloitetaan ulkosyrjältä.
Kipupisteen tulisi jäädä tuon poikittaisen
teipin keskelle.

Vielä tuosta kinesioteippauksesta muutama sananen loppuun. Olen kyllä tosiaan huomannut siitä olevan apua. Jostain olen lukenut myös varoittelua, että kinesioteipeillä ei tulisi treenata, koska epänormaalia kipua ei tunne ja se on epäedullista vammalle. Omasta mielestäni tuo muutos ei todellakaan ole niin radikaali, kyllä epänormaalin kivun silti tuntee. Ehkä nuo teippaukset lähinnä antavat vammalle tilaa olla rasittumatta niin herkästi. Eniten noista on kuitenkin apua ihan normi työpäivään, jaloillani kun joudun melko paljon olemaan töissä. Toisinaan oon huomannut, että kantapää saattaa iltavuoron jäljiltä olla arempi verrattaen päivään kun oon touhunnut jotain muuta, vaikka sittten kävelylenkkeillyt pidempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3