perjantai 23. elokuuta 2013

Hyvä treeni. Hyvä ruoka. Hyvä päivä. Hyvä elämä!

Tälle päivälle olin suunnitellut tekeväni keskipitkän pk-treenin. Keskipitkät ja pitkät pk-treenit on ollut vähän niin ja näin nyt juoksun ollessa pannassa. Parhaani mukaan oon silti niitä yrittänyt vääntää, eniten ehkä sauvakävellen. Kävely on vaan vähän niin ja näin.. No, sanotaanko, että olis paljon mukavampi, jos siellä olis kaveri mukana. Puolitoistatuntia crossarilla tai kuntopyörälläkin on aika mielenterveyttä koettelevaa kamaa.

Tämän päivän treeni oli seuraavanlainen: 30min. kahvakuulaa + 30min. crosstraineria + 30min. uintia. Suorituspaikka oli Aalto Alvari, eli paikallinen uimahalli. Kaikki tein tasaisen tappavaa tahtia ja kuulakin oli sopivan köykänen. Mutta täytyy sanoa, että olipa se mukavaa! Juoksulenkkinä tota vois mun mielestä verrata sinne pk:n ylärajoilla menevään Ruokkeen lenkkiin (reilu 16km) ja tuntuukin vähän niinkun olisin muka sen lenkin aamuseltaan nykässyt :D.

Pukkarilla yks mun pikkuveljistä oli ilmoittanut olevansa vähän yli Lahden kohdassa tulossa perheensä kanssa meille viettämään päivää. No meikähän se tuttuun tapaan rupes ensimmäisenä kelaamaan ruokaa: Voi hemmetti, en mä kyllä ruokaa kerkee tehdä ja siellä on sitä pastaa ja jauhenlihakastikettakin vaan max. kahdelle. Mullakin on "hirrrrrveeeee nälkä", joten tottakai kaikilla maailman muillakin ihmisillä on hirrrrrrveee nälkä...." etc. etc. No tuo ruokaongelma oli vielä rakaisematta, kun starttasin fillarin uimahallilta ja tajusin, että hitto, tossahan on musiikkikampus ja musiikkikampuksen ruokala.

Meillä työssäkäyvillä opiskelijoillahan on tosi rajoitetusti mitään etuja. Toi ruokaetu on varmaan ainoo. Nyt syksyllä ajattelin kyllä selvitellä kuntosalin mahdollisuutta. Mitään perusopiskelija-alennuksia me ei kuitenkaan saada. Läsnäolopäiviä on kuitenkin aika harvakseltaan ja hommia tehdään paljon kotoa käsin, niin jotenkin toi ruokaetukin tahtoo aina unohtua. Vastedes aion kyllä olla fiksumpi, niinkun nyt.

Pastaa, kanakastiketta, leipää, salaattiloita
ja juomat. Hinta 2.60€.
Ei paha!


Nautittuna terassilla ja kännyä kääntäessä
näkymä tämänlainen.
Ei paha!


Takana on hyvä treeni ja hyvä ruoka. Sapuskasähläyksen sijasta mä voin hetken rentoutuu keskenään, juoda kahvia ja bloggailla. Kohta tulee mun pikkuveli ja sen pien vauva sekä sen vauvan äiti ja pitkästäaikaa nään ne. Niillekin on hyvää ruokaa. Aurinko paistaa ja aiotaan lähteä porukalla frisbeegolffia heitteleen, myös mun toinen veli tulee (jota kyllä nään jotain joka päivä). Joskus pääsee mun mieskin töistä ja sit illalla lähdetään mun parhaimman ja rakkaimman ystävän sekä sen miehen ja tytön kanssa mökkeilemään viikonlopuksi. Ihan siistiltä tuntuu nyt!

Kaikista ihan pikkujutuista se kostuukin.. Nimittäin hyvä elämä :).

6 kommenttia:

 1. Kappas, tänään aamulla laitoin jo salikamat ja uikkarit reppuun ja meinasin suunnata Alvariin. Sitten päädyinkin nappaamaan uikkarin pois ja menemään työpaikan salille. No ehkä ensi kerralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle oli vähän yllätys, että aamu-uinnin hinnalla (joka on kohtuu korkea muutenkin) ei päässytkään salille, vaan joutui sitten pulittamaan sen koko yhdeksän euroa.. Huh!

   Onneksi kuulin huhuja, että jotain kampanjamuotoista alennusta olisi myös kaupungin työntekijöille luvassa, toivottavasti tuo huhu pitää paikkansa :)

   Poista
  2. Joo kyllä se hinta on aika korkea, jos haluaisi esimerkisksi vaan salille. Onneksi opiskelija-ale edes vähän helpottaa, mutta toisaalta käyn siellä harvakseltaan, niin se tuntuu erikoiselta! Mietin myös sitä, että jos ostaisin aamu-uintirannekkeen, niin pääsisikö sillä sisään kuntosalin ovesta... Ei siellä kukaan kuitenkaan kyttää, että käytkö salilla vai et. :)

   Poista
  3. En kyllä tiedä.. Nythän ne ovet on sähköistetty. Takavuosina oon kyllä varmana tehnyt niin ihan tietämättömyyttä, koska mulle tuo kylpylähinnan maksaminen (vaikkei koko kylpylä ole edes auki :O) saleilusta oli ihan uus juttu. Kuulemma se on aina ollut niin, tosin myös hinnat oli aika paljon edullisemmat (joskin silti kalliit verrattaen muihin kaupunkeihin).. :)

   Poista
 2. Noni, siis minkähän minä en käy kotipaikkakunnalla ollessa opiskelijaruokaloissa lounailla...? Ehkä siksi, että töistä lähtee muiden ei-opiskelijoiden kanssa syömään ja maksaa yleensä lounarilla tai että pitäis mennä pikkuisen kauemmas toimistolta. Keksinpäs jotain tekosyitä ;) Aikuisopiskelija siis minäkin, vika vuosi menossa, että nythän tuota etua passais vielä hyödyntää.

  Mun pitäis muuten kokeilla sitä kinesioteippausta näihin penikoihin, kun välillä tuntuu, että vaikka kuinka pitää juoksutaukoa ja hieroo ja kylmää niitä, niin ne vaan joinain päivinä on kipeät kävellessäkin. Kengät ei oo kuitenkaan muuttuneet miksikään, että mikähän ihme niitä riivaa... On ne tosin paremmat kuin kesän alussa, kun hierojalla niitä aukaisutin. Oli kyllä rääkkiä, pisti puhalluttamaan! Selkäkin oli tosin aivan juntturassa, että kaikkihan voi johtua myös siitä.

  PS: Olenkohan puoliksi robotti, koska en välillä saa selvää noista tarkistuskoodeista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penikkavaiva vois kyllä olla sellainen, johon varmaan kinesioteipit auttais antamalla lisää tilaa sinne lihasaitioon jne. Ite kanssa joskus kärsin niistä, mutta kohtuu iisisti (jos tosiaan tuota käsittelyä voi sellaiseksi sanoa, huh!) sain ne oireettomaksi.. Toivottavasti myös oireettomina pysyvät, ainakin jotain loppuiän :D.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3