maanantai 19. elokuuta 2013

Haaste: Kesän plussat ja miinukset

Tämän sateisen kesäpäivän iloksi ajattelin tarttua niobiumia -blogista saamaani kesähaasteeseen. Säännöt menee näin: "Haastetun tulee listata kesän 10 plussaa ja 10 miinusta. Avaa vastausta myös sanoin ja kuvin. Jaa haaste eteenpäin kolmelle blogille ja ilmoita haastamisesta ko. bloggaajalle."

Kesästä on aina kiva kirjoittaa ja plussien keksiminen on helppoa. Okei, lähes asiasta kuin asiasta on helpompi yleensä keksiä niitä plussapuolia, mutta erityisen vaikeaa on noita miinuksia keksiä just kesästä! Katsotaan nyt mihin tää mun kirjoittaminen jämähtää, mutta eiköhän tästä valmista kuitenkin saada :).

+Aurinko. Ja sitä myöten tietysti myös lämpö ja valo. Musta on ihanaa, että on lämmintä eikä mikään keli oo liian kuuma mulle. Ihanaa on myös se, että valoa on paljon enempi kun talvella.+Kesävaatteet. Kesällä on paljon kivempi pukeutua ja mulla onkin ihan jäätävä määrä kesävaatteita, jos ne suhteuttaa talvivaatteisiin. Niin arki-, juhla- ja urheiluvaatteiden osalta. Mukaanlukien myös kengät!

+Kesäherkut. Kuten grilliruoat, jätski, marjat ja sesonkikasvikset.+Loma. Töissäkin on mun mielestä paljon kivempi käydä kesällä, ei siinä mitään. Mä en, ainakaan yleensä, kuulu siihen ihmisryhmään jotka sisätyössään valittelevat sitä, että voi voi kun ulkona paistaa aurinko. Mun mielestä hyvä keli on hyvä keli vaikka päivästä 8 tuntia joutuisikin pyhittään töille. Mutta loma on silti aina loma!

+Ulkoharrastukset. Lähinnä juoksu. Juoksu on kivaa muinakin vuodenaikoina, mutta totally kesäihmisenä se on kivointa kesällä. Tänä vuonna en oo vaan sitä päässyt tekemään. Siitä miinus.

+Kaikennäköiset urheilutapahtumat. Sekä omat (paitsi ei tänä vuonna, siitä toinen miinus) että muiden. Ja sekä ammattilaisten että amatöörien.+Terdeily. Kesässä on ehdottoman kivaa ja ainutlaatuista, kun voi istuksia terassilla auringon paisteessa. Extermpore myöhäksikin venyneet terassireissut sillointällöin on kaikesta huolimatta seuraavan päivän väsymyksen arvoisia. Vaikka kyllä se vähempikin terdeily on kivaa.

+Järvet. Ja kaikki se mitä järvellä tai järven äärellä voi tehdä. En oo mikään auringonottajatyyppi (paitsi joskus jonkun kaverin kanssa... Muuten se on ehkä vähän turhan pitkäveteistä mulle), mutta uiminen, rantapelit ja -piknikit sekä venhoilu on kivaa.+Aika. Koska kesällä on tosiaan se loma ja nyt loppui opiskelukin kesän ajaksi, niin aikaa on enemmän. Toisaalta, vaikka sitä ei oliskaan enempää, niin valon määrän lisääntyessä se kuitenkin tuntuu niinkun muka sitä olisi enemmän.

+Noi kaikki pätee sekä tähän kesään että kaikkiin aiempiin kesiin... Ja myös tuleviin kesiin. Siis plussat, ei (toivottavati nuo kaksi miinusta!!!). Yks plussa mitä ei aiemmin ole mun kesässä ollut on frisbeegolf. Ihan tosi hauskaa peliä, vaikka en oo siinä mitenkään kovin hyvä. Onneks mun ympärillä olevat ihmiset on innostunut siitä ja sitten tietty myös mä! Mainio juttu.Koska sisällytin tuonne myös kaksi miinusta (juoksemattomuus ja urheilutapahtumien puute osallistujan asemassa), niin nyt mun tarvii keksiä enää kahdeksan. Ja sekin on paljon, kun mitään yleispäteviä miinuksia ainakaan on tosi vaikea kesästä keksiä.

-Rahan kuluminen. Joo, sitä rahaa, tosiaan kuluu paljon enemmän kesällä. Vaikka sillä saa kaikkia mukavia asioita, on se silti hämmästyttävää huomata, että esim. viikossa voi kulua aika paljon rahaa vaikka ei käytännössä ole tehnyt minkäänlaisia hankintoja.

-Sade ja koleus. Satunnainen sade ei toki haittaa, mutta jos on pitkään harmaata ja koleaa niin se ei oo kiva. Kaksi peräjälkeistäkin päivää on liikaa. Tai jos se sade sattuu ikävään kohtaan, niinkun nyt vaikka alkukesästä kun Stepan, Aren & Krison keikka jouduttiin keskeyttään Rento piha -festarissa, kun tuli niin kova ukkosmyrsky.-Normaalirytmin puuttuminen. Esimerkiksi nukkumiset saattaa helpommin mennä ihan miten sattuu. Töissä normaalirytmien puuttuminen on kuitenkin selvimmin nähtävissä. Kesä on työelämässä omanlainen, koska on paljon sijaisia sekä vieraita ihmisiä. Se on toki normaalia, mutta ihan aina ei kuitenkaan hyvä.

-Kesämökin puuttuminen. Olis ehkä aika kivaa omistaa kesämökki, johon vois mennä millonvaan!

-Ötökät. Etenkin kotilot. Ne on niin ällöttäviä ja leviää leviämistään. Tuhoaa ja syö kaikkee ja ne kenelle niitä iljetyksiä on, niin joutuu ihan kauheesti keräilemään niitä pihassaan. Ja koska kaikki ei jaksa tai viitsi tota puolta hoitaa, niin ne vaan jatkaa ja jatkaa leviämistään.-Plantaarifaskiitti. Se on tässä kesässä ollut kyllä se kaikkein kurjin ja masentavin juttu.

-Pyykkääminen. Kaikennäköistä pyykkiä kertyy paljon enempi kesällä. Kun nyt en mitään muutakaan keksinyt!

-Liian lyhyt kesä. Se vaan on aina liian lyhyt. Neljä vuodenaikaa on mulle ihan ok, mutta kesä sais ehdottomasti kestää paljon paljon pidempään!

Itsepä haastan tähän
¤ Juuri ensimmäisen maratoninsa juosseen Akun.
¤ Minulle uuden blogilöydön pitäjän Hannan.
¤ Ja miesnäkökulmaa tähänkin asiaan kaivaten Mikan.


2 kommenttia:

  1. Kiitos! Auts... äkkiseltään tuntuu, että nimenomaan miinusten keksiminen tulee olemaan tosi vaikeaa, mutta kokeillaan. :)

    VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3