torstai 19. maaliskuuta 2015

Hiihtokausi paketissa..


...kirjaimellisesti :D. En vaan mahda sille mitään, että keksi(tään) tuollasia suoraansanoen aika paskoja vitsejä tästä tilanteesta. Kuten esimerkiksi tämä:

mä: Arvaas montako kilsaa tuli hiihdettyä tälle talvelle?
Jarppa: No en kyllä yhtään tiedä, mutta ainakin yks liikaa...

En tiedä oonko sairas, koska ne jopa naurattaa. Hoitajana oon ehkä tottunut mustaan huumoriin, jota jaksamisen kannalta on ihan pakko viljellä. Tää on ehkä vähän sama tilanne.

Mutta siihen hiihtoon. Marraskuun puolessa välin kävin muutaman hassun kilometrin testaamassa suksia ensilumen ladulla. Ihan vaan siltä varalta, jos lunta ei ikinä tulekaan. Toisin kävi ja varsinainen hiihtokausi pääsi starttaamaan jouluna. Tämän vuotinen (ja toistaiseksi tähän astisen aikuiselämäni ainoa, eli ensimmäinen) hiihtokausi oli siis välillä 22.12.-7.3. Mitä siitä nyt tulee, pari kuukautta ja pari viikkoa. Jokusen viikon olisi vielä täällä Keski-Suomessakin voinut hiihtelyä jatkaa, mutta tosiaan, mun hiihtokausi on paketissa. Hiihtokilometrejä kertyi yhteensä reilut 450.


Tavoitteena ollut 50km hiihto jäi tuon tapaturman vuoksi toteutumatta. Harjoittelun varaa jäi myös tekniikkaan, etenkin siihen wassberg -tyyliin, jota en millään oppinut luontaisesti etenemään. Harjoittelin kyllä rallipolun suoralla sitä ahkerasti. Kaikenkaikkiaan täytyy kyllä olla tyytyväinen. Loppua kohti sykkeetkin pysyi inhimillisissä lukemissa ja matkavauhtikin pääsääntöisesti siinä 12km/h. Vauhti liikkeellä oli lähes sen jopa viimeisellä pitkällä lenkillä, josta kaksi kolmasosaa tuli hiihdeltyä murtuneella jalalla. Sen sijaan opin kyllä hiihtämään ilman, että jatkuvasti olen keskittynyt itse hiihtoon (ööö.. ehkä olisi kuitenkin pitänyt keskittyä enemmän?). Anyway, ajatukset pääsi sellaisen flow -tilaan, miten juostessakin. Opin kuokkimaan linjan (tuon paikallisen murhamäen) yhtäsoittoa ylös, opin säätelemään vauhtia. Paljon siis jäi vielä tämänkin vuoden tavoitteista ensivuodelle hampaankoloon, mutta ihan hirmuisesti tuli myös saavutettua. Vaikka tuo hiihtokausi ei järin pitkä ollutkaan, niin palatessani ensimmäisten hiihtolenkkien tunnelmiin ja tuntemuksiin, niin loppua kohti meininki hiihdellessä oli kuin eri ihmisellä.

Ihan järjettömän tyytyväinen olen, että sukset tuli hankittua. Ei varmaan jää epäselväksi, että hiihto meni kyllä ihan TOP-lajeihin. Tykkään salista ja uimisesta, monista muistakin jutuista, mutta selkeästi olen kyllä ulkoilmaliikkuja. Ja kestävyysliikkuja myös. Oon myös ihan tyytyväinen siitä, että jos kerran nilkka piti murtaa, niin onneksi se tapahtui vaarattomassa paikassa. Ei siis missään jyrkässä laskussa, josta voisi vielä saada kammon. Ihan loiva lasku, huono keskittyminen, vieras latu (joka loppui kesken mutka edeltävästi), suistuminen ulos ladulta ja edessä oli kivi jota piti väistää, ettei sukset mene paskaksi. Näköjään se sitten kävi nilka kustannuksella. Jotenkin se väänty ja luulen, että kaaduin vähän myös jalan päälle.

Toivottavasti lunta riittäisi vielä enemmän myös ensi talvena! Haaveissa olisi myös ihan oikea hiihtoloma. Siis loma keväällä pohjoisessa, hiihtoloma! Ketkä arpoo suksien hankinnan kanssa, niin en voi sanoo, kun mars kauppaan. Nyt saa huokeaan hintaan hyviä välineitä, sillein mäkin mun sukset hankin. Hyvästä alennuksesta ja vaikka se jonkinlainen sijoitus oli siltikin, niin on kyllä hyvät sekä joka senttinsä väärti ja vielä enemmän. Ensi kevään alennuksista viimeistään aion hankkia itselleni sukset myös pertsan hiihtoon. On se vaan hieno laji!4 kommenttia:

 1. Kesällä rupeat tietysti harrastamaan vesihiihtoa! Vesihän on pehmeä elementti joten siinä ei voi käydä mitään kun moottoriveneen perässä vähän temppuilee.. Eikun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...eikun oho :D. Itseasiassa oon monasti miettinyt, että vesihiihtoa täytyy joskus kokeilla.. Ei vaan oo tullut sopivaa saumaa, vielä!

   Poista
 2. Viitaten Mikan kommenttiin, oletko kokeillut rullahiihtoa? Se on kivaa, vaikka aluksi onkin vaikeaa. Mäkin tykkään hiihtää. Tämä vuonna lumitilanne oli surkea. Viime vuonna olimme viikon Lapissa ja se oli kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kokeillut, rullaluisteluakin vaan muutaman kerran. Hiihto on kyllä kivaa! Koko mun suhtautuminen talveen muuttui tuon hiihdon myötä. Aika lyhyt oli tosiaan tuo luminen aika, mutta viime vuosi taisi olla vielä paljon surkeampi. Toivottavasti ensi vuonna olis lunta vaikka lokakuusta huhtikuuhun :)

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3