perjantai 2. tammikuuta 2015

Löpinätä


Vielä maanantaina oli kirpakka pakkaskeli, kun ajeltiin Etelä-Pohjanmaalle viettämään muutamaa vapaapäivää ja vuodenvaihdettakin. Eilen kotiin ajeltiinkin sitten vesikelissä, että olihan tuo talvi sen jotain viikon mittainen. Moikka vaan ilmastonmuutos, vai mikä tässä nyt mättää?

Vuodenvaihdetta vietettiin kohtuu rauhallisesti ja miesvaltaisesti: mä, Jarppa ja mun kolme veljee. Oltiin meijän äitin luona, joka itse vietti uudenvuoden yön töissä. Hauskaa oli, sillä aina, a-i-n-a, on ihanaa olla niiden kaikkein läheisimpien seurassa.

Massakausi on loppunut ja vaikka kaikella pyhällä yrityksellä sitä painoakin yritin tiputtaa loppuvuonna, niin se tippui vaan hassun kilon taikka kaksi. Jotka sitten tässä joulun tienoilla kyllä tuli takaisinkin. Tammikuu on hyvä aika (???) aloittaa kaikki puhdistautumisretriitit ja vaikka olen kohtuu terveellisesti elänyt viime vuoden ja sitäkin edelliset, niin nyt on kyllä himpun verran oltava tarkkaavaisempi ja suunnitelmallisempi noiden syömisten suhteen. Hyvinvointi edellä ja ruokanatsiksi en kuitenkaan ala, aamen.


Nyt on tosiaan nää kuvissa olevat talvikelit ainakin hetkeksi historiaa ja todennäköisesti myös hiihtoladut on Alavuden reissun aikana sulanut melkoiseksi lälliksi. No, huomiselle on luvattu nollakeliä ja pään kokoisia räntärieskaleita ja sunnuntaina olis (muka) taas pakkasta. Ehkä kuitenkin huomeniltana viimeistään käyn tsekkaamassa latutilanteen. Pikavoiteita löytyy nimittäin nyt vähän haastavimpiinkin oloihin. Niitä tarttui mukaan Suomen suurimmasta kyläkaupasta, eli Keskiseltä. Uudet hanskat ostin kanssa, mutta empä muuta. Jotain meikkivoiteita ja puutereita varastoon, koska ne on siellä paljon halvempia kun missään muualla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3