perjantai 30. tammikuuta 2015

Hitti vai huti?

Ensinnäkin haluan kiittää kaikkia edelliseen postaukseen kommentoineita, kiitos! Mieletöntä tsemppiä saa täältä blogimaailmasta, en ehkä ikinä olisi uskonut, kun joskus bloggausta aloittelin.

Sitten asiaan, mistä tänään ajattelin kirjoitella. Eli nyt tulee se meikäläisen henkilökohtainen hitti vai huti -top 3 lista, jonka taannoin ostohysteriaa -postauksen yhteydessä suunnittelin tekeväni. Eli lista liikuntakamahankintoihin, hitti- ja hutihankintoihin. Mukaan en ole ottanut kenkähankintoja, enkä ihan perushyviä treenivaatteita. Nyt pitää löytyä jotain erityistä. Erityisen hyvää tai erityisen huonoa.

Hitti 1: Camelbak Octane XCT juomareppu


Ostin tuon juomarepun aikoinaan Vaarojen Maratonille vuonna 2012 (ai kauhee miten kauan siitä on!) ja reppu palveli sekä treeneissä että huippuhetkellä vaaroilla. Kolmen litran vesisäiliöstä tuli tuolloin hörpittyä kerran jos toisenkin. Sittemmin reppu on harvemmin ollut juomakäytössä (juomapullovyötä en voisi kuvitella ottavani enää mukaan, missään tilanteessa!), mutta kaikenmaailman kamaa olen repussa kantanut. Reppu on siis palvellut hyvin myös työmatkajuoksussa ja kaikennäköisissä tilanteissa, jolloin jonkinnäköistä tavaraa pitää saada mukaan. Myös saunailtoihin on siis päässyt juosten ja vaihtovaatteet on kätevästi repussa. Ansaitsee todellakin ykköspaikkansa!

Huti 1: Adidaksen juomapullovyö


Merkillä tuskin on väliä. Ei vain käy mulle tuollainen viritelmä. Hemmetin ärsyttävä, istuu huonosti ja niin epäkäytännöllinen muutenkin. Kiitos tuonkaltaisen läpipaskan juomavyön, oon oppinut taitavaksi kantamaan juomapulloa kädessä pitkillä lenkeillä ja teen sitä edelleen tarvittaessa, jos ei nappaa ottaa edellä mainittua reppua mukaan. Jotain hyvää siis tuossakin. hyvää on myös pullot, joista moni on hukkateillä. Toiminut lähinnä eväsrasioina.

Hitti 2: Merinovillatuotteet


Todellinen luonnon superkuitu, jonka tämäkin myöhäisherännyt löysi vasta tänä vuonna. Merkillä tuskin on väliä. Itse omistan kypärämyssyn sekä tuubihuivin, merkiltään North Outdoor. Kerrasto on Peak Perfotmancen, koska kaikki edellämainitun merkin kerrastot oli joulun jälkeen kaupoista loppu. No empä ihmettele miksi olivat. Ei ole hiihtäessä kylmä, vaikka olisit juntannut pitkääkin mäkeä ylös hiki päässä ja sen jälkeen laskettelisit keposesti alaspäin. Ihmeellistä, miten joku hikimärkä voi lämmittää?

Huti 2: Epämääräinen kasa Karrimor Runin juoksuvaatteita


Tilasin netistä. Muistaakseni briteistä. Halvalla. Älä osta mitään vierasta merkkiä mistään. Älä edes halvalla. Note to yourself. Joskus harvoin on käytössä joku, jos pakko on. Yleensä ei ole pakko, koska olen ahkera pyykkääjä. Kelle kyseiset vaatteet istuu, niin varmaan ovat tyytyväisiä, eli sinänsä kamoissa ei mitään vikaa ole. Ongelma voi tietty olla käyttäjän muodoissa. Tai muodottomuudessa, what ever. Kun ei toimi, niin ei toimi.

Hitti 3: Garmin Forerunner 110


Aloittaessani juoksun oli mulla ihan perus pelkkä syke mittari, jonka käyttö pian jäi. Juoksin pitkään, todella pitkään, ilman minkäänlaisia sykemittareita. Ainoastaan GPS mittasi matkaa ja vauhtia. Olin tyytyväinen ja kehityin. Edelleenkään en ole fanaattinen sykkeiden tuijottelija. Ainakaan suorituksen aikana. Tykkään vapaudesta mennä. Jos vauhdittaa, niin vauhdittaa. Jos ei, olkoon niin. Etenkin nyt, kun ei mitään maratontreeniä vedetä. Oon tilastoihminen ja tykkään, että tilastot, matkat, vauhdit ja sykkeetkin saa kätevästi siirrettyä ja niitä voi sitten analysoida. Halutessaan. Peruspeli, toimii mulla. En tarttis yhtään hienompaa.

Huti 3: Uimalasit


Nää ei niinkun periaatteessa ansaitse paikkaansa hutilistalla, sillä nää on käytössä, toisin kun kaksi aiempaa. Laitan silti hutilistalle uimalasit, koska nää on vähiten huti kaikistä hudeista. Ja nääkin on oikeastaan Jarpan lasit, jolle nää oli ihan eniten hudit. Miksi on niin vaikeaa löytää hittejä uimalaseja? Onko sellaisia? Mistä hittilasit tunnistaa kaupassa? Kertokaa mulle.

Löytyykö samoja hittejä tai huteja? Sarjaa voisin vielä kohdallani jatkaa. Heeh. Ehkä joskus tulee siis seuraavat sijat.

2 kommenttia:

 1. Mullakin on yhdet uimalasit, ja se ostos oli kyllä todellinen huti! Eivät istu ollenkaan. Eli odottelen, että joku fiksu tulee kommentoimaan tuohon sun kysymykseen, että mistä hyvät uimalasit tunnistaa.

  Sykemittarista tuli mieleen, että itsehän juoksin aika pitkään ilman mitään mittareita. Ei ollut hajua matkasta tai vauhdeista. Kellosta vaan katsoin aikaa, että kauan lenkki kesti. Ja ihan hyvän ajan juoksin puolikkaalla silti. Ihanan rentoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kukaan fiksumpi antanu edelleenkään vinkkiä :D

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3