maanantai 19. tammikuuta 2015

Shokkiherätys ja muita hetkiä

Maanantai-aamu: siinä neljän jälkeen heräsin painaijaiseen, jossa joku oli virittänyt taloon pommin. Paetessa tuota pommia ja pommittajaa, oli tuhopolttaja kerinnyt iskeä ennen ja rappukäytävä oli täynnä savua. Se niistä yöunista. Pitäisköhän sulkeutua poteroon, jonne ei tule uutisia? Parin tunnin sängyssäpyörimisen, aamukahveiden, kaurapuuron, hiihtolenkin ja suihkun jälkeen maailma näyttää taas vähän paremmalta.

Viime viikon liikunnat:

ma: ---
ti: sali 1h
ke: hiihto 1h + sauvailu 1h 15min.
to: ---
pe: sali 1h + uinti 30min.
la: hiihto 1h 55min.
su: sali 1h + hiihto 1h
yht: 8h 40min.

Viikon liikuntamomentum oli ehdottomasti nyt viikonloppuisissa hiihdoissa. Suksi luisti, sunnuntaina jopa liiankin kanssa. Ladut oli paikoin urautunut useammaksi ja oli melkoisen jäisiä. Vaikka vaparia hiihdänkin, niin tarttisin mielellään sen kunnollisen ladun niihin jyrkkiin laskuihin. Laskut on kyllä juttu, mikä on se kaikista jännin hetki. Laskun jälkeinen hiihto on myös melkoista, kun päällä on sellainen survivalheikotus. Tiedättekö, tunne joka tulee säikähtämisen jälkeen! Yhtään kaatumista ei kuitenkaan sattunut ja eiköhän siinä laskemisessakin harjaannu. Roppakaupalla on kyllä tervettä itsesuojeluvaistoa tullut sitten lapsuuden. Tiukat paikat oli kuntokympillä, kun laskettelin jyrkkenevää latua alaspäin ja yhtä-äkkiä edessä oli varoitusmerkki jyrkästä mutkasta. Okei, pää kylmänä ja kroppa tiukkana, eiköhän siinä latu ole. No kuulepa, ei ollut. Täysin refleksien ohjaama toiminta kehiin, ulompi suksi auraan ja täydellisyyttä hipova suoritus mutkaan. Tuntui siltä, miltä telkkarissa näyttää, tuskin homma kuitenkaan ihan silleen meni :D.

Viime viikkohan oli lomaviikko joka vietettiin koulun penkillä. Viikonloppu oli vapaata sekä torstai. Torstai menikin migreenipöllyissä, jonka vuoksi myös to-pe yö meni kukkumiseksi. Olen taas saanut unirytmit totaalisen sekaisin. Toki tuo vasta taas alkanut vuorotyökin vaikuttaa. Se on nyt juttu, johon todella täytyy keskittyä. Pirullinen juttu, sekä migreeni että sekaisin olevat unirytmit. Kumpaankin niistä löytyy onneksi keinoja hallita ja niitä keinoja täytyy nyt vahvistaa, ehdottomasti. Myös ystäviä tuli treffailtua viikon aikana. Opiskelukavereita tietty ja yhden Tampereelle muuttaneen kanssa sovittiin erillisetkin treffit perjantai-iltapäivälle. Sisko perheineen kävi lauantaina kylässä ja tänään tavattiin yhden äitiyslomalaisen työkaverin luona työporukalla. Aika täydellinen sunnuntai siis: hidas aamu, paljon urheilua, tärkeiden ihmisten tapaamista, hyvää syömistä ja rauhallinen ilta kotona. Aika paljon sitä on touhuttua tullut, vaikkei yhtään kyllä tuntunut siltä. Opiskelu on kyllä vähemmän kuluttavaa verrattaen työhön. Työviikoilla en niin paljoa jaksaisi oheistoimintaa, mitä tällä viikolla oli.

Rentouttavan viikonlopun ja ei niin rentouttavan aamuherätyksen jälkeen on hyvä aloittaa uusi viikko!2 kommenttia:

  1. Hiihtäminen on kyllä niin kivaa ja hyvää treeniä! :) Toivottavasti pääsen vielä hiihtämään tänä talvena! Vierumäellä sitä tuli viime viikonloppuna pitkästä aikaa kokeiltua ja vaikka se ei ihan putkeen mennytkään niin muistin kyllä miksi siitä niin tykkään! :) Kivaa torstaita ja loppuviikkoa!

    VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3