torstai 22. tammikuuta 2015

Valitusvirsi vai asiaa täydeltä laidalta, ihan miten vaan...

Olen tässä suunnilleen viikossa kerinnyt vetämään useampiakin ärsyyntymisen multihuipennuksia, joista ajattelin avautua tänne blogiin. You know, hyvässä ja pahassa yhdessä täällä bloggerissa ja sitä rataa.

Ärsyttää ihan hemmetisti...
 • ...toisten blogeissa esiintyvät kommentit, joiden tarkoitus on vain pahoittaa kirjoittajan mieli ja tehdä itsestään (joko nimellä tai ilman) maailmankaikkeuden tärkein sekä täydellisin ihminen. Joo, hei kritiikkiä saa ja pitää antaa, erimieltäkin voi olla, mutta epäystävällinen ei. Se, mitä netissä kirjoitat ja julkaiset, täytyy kyetä sanomaan myös ääneen. Toiselle ihmiselle. Silmiin katsoen. Omalla naamalla. Omalla nimellä. Oma blogini on sen verran pikkuinen, että henkilökohtaista kokemusta en omaa. Ärsyttää silti!
 • ...vapaamatkustajat työpaikalla. Sellaiset, jotka tekee vähemmän työtä, ei ota vastuuta, eikä pidä yllä ammattitaitoaan. Kuitenkin he saavat samaa palkkaa siitä työstään, kun ne jotka sitä tekee vastuullisesti ja ajantasaisella ammattitaidolla.
 • ...se, että kaikkien maailman medioiden pitäisi olla nyt julkaisemassa pilakuvia yhdestä uskonnosta, solidaarisuudesta. Jos ei julkaise, on joko pelkää/alistuu/hyväksyy terrorismia/terrorismille/terrorismin. Eikö pilakuvia voi jättää julkaisematta ihan vain siksi, ettei satiiri/komiikka tms. kuulu linjaan eikä halua loukata toista?? Kai solidaarisuutta voi osoittaa muillakin keinoin??
 • ...kun ihmiset valittaa päivästä toiseen samasta asiasta tekemättä sille yhtään mitään toimenpiteitä. Vaikkapa omasta työstään, eikä kuitenkaan hae esimerkiksi muuta työtä. Tai koulutusta. Tai mitä haluaa tehdä, että elämässä olis paremmin. Tai valituksen aihe voi olla vaikka huono kunto. Tai ylipaino. Kun (juuri) mitään tuollaisia juttuja ei tule täysin ilmaiseksi, vaan aina pitää vähän tehdä itekin sen muutoksen eteen.
 • ...ihmisryhmien leimaaminen. Jos yksi tekee esimerkiksi rikoksen, on kaikkien oltava sellaisia. Keskustelupalstat on kyllä niin kamalaa luettavaa välillä, että huh huh. Kiitos mieluummin teen ihan mitä vaan, kun ottaisin itselleni rasismin ja vihan taakan!
 • ...kun ihmiset laiminlyövät itseään ja kehuskelevat sillä. Esimerkiksi, kun kehuskelee sillä, ettei ole kerinnyt pitämään ruokataukoa, kun on koko ajan niin kamala kiire. No ei kyllä ole. Yhtään missään ei voi olla (okei, joskus jossain voi, mutta ei ne ihmiset ketkä sen mahdollisuuden alla työskentelee, sillä kehuskelekaan!) niin kauhea kiire, että ei kerkeä syödä. Taikka jos on, niin kannattaisko miettiä, että on ihan itte organisoinut hommansa vähän huonosti. Jos joskus mulle käy sillein, niin en kyllä kehtaisi kehuskella sillä. Eli ihmiset, jotka käyttävät valtavan määrän aikaa ja energiaa kertoakseen kuinka kiireisiä ovat.
 • ...että aktiivisesti liikkuvien/terveellisesti ruokailevien keskuudessa ilmenee toisinaan vääristynyt käsitys siitä, että just se oma ruokavalio tai oma liikuntaharrastus on yksi ainoa oikea tapaa olla, elää ja kaikki muu on huonoa, pahaa, väärää tai muuten vaan humpuukia. No voin kertoa ettei ole. Totta kai tietyt jutut on terveellisiä tai eettisesti oikeampia valintoja, mitä toiset. Terveys ja hyvinvointi on kuitenkin myös yksilön omaa kokemusta olostaan, mitä ei kukaan muu voi määritellä mun kohdalla kun minä ite. Sitä yksilön omaa kokemusta olis musta hyvä muistaa kunnioittaa.
Kiitos, että sain avautua! Ärsyttää mua myös yhdyssanavirheet (etenkin mahdolliset omat), märkien pyykkien ripustaminen kuivumaan, typerät sanonnat (voisin tehdä erillisen listan, mutta en taida jaksaa), eväsrasioiden kantaminen (ja etenkin niiden unohtaminen), myöhästelevät ihmiset, oma harkitsematon torkuttaminen, ylenmääräinen puhelimen näprääminen seurassa (tai töissä).. Sitten on nää sodat, nälänhätä, kulutushysteria. Okei, ehkä mä lopetan tähän.

Mikä sua ärsyttää? Avaudu säkin, tykkään nimittäin myös kuunnella!

5 kommenttia:

 1. Hei, kiitos hyvästä tekstistä. Tervetuloa kuulemaan mitkä ovat hyvän ruokavalion ainekset perjantaina 23.1. klo 14 Jyväskylän Coffee Houseen. Paikalla Itä-Suomen yliopiston ravitsemusterapian apulaisprofessori Ursula Schwab. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääääh, nyt missaan kyllä tosi mielenkiintoisen jutun, koska joudun oleen töissä. Pahus!

   Poista
 2. Mua ihmetyttää myös tuo eka. Mulle on tullut kai vajaa tuhat kommenttia eikä niistä mielestäni yksikään ole ollut negatiivinen - tai sitten en oo vaan tajunnut. Ehkä sitten kun blogi on iso niin tulee niitäkin :D

  Mua ärsyttää iltapäivälehtien lietsominen ja meuhkaaminen milloin mistäkin. En ole niitä koskaan ostanut enkä osta, pitäisi kai lopettaa nettisivuillakin käyminen. Tohon sun viittaamaan pilakuva-asiaan liittyen julistivat miten komiikassa pitää saada käyttää sananvapautta blaa blaa ja sitten kun jossain suomalaisessa tv-ohjelmassa oli heiluttu Suomen lipulta näyttävän lakanan kanssa niin siitä purnattiin monta päivää ja kerättiin lynkkausjoukkoja. Kunhan tulee klikkauksia ja raha virtaa niin kaikki käy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei mullekaan ole tullut ikäviä kommentteja, mutta mun blogi onkin aika pieni. Eniten niitä ikäviä kommentteja on tullut silmiin isoista blogeista ja nimenomaan naisten blogeista. Luulen, että ne kommentitkin on naisten kirjoittamia. Nainen kun osaa olla naiselle susi ja sitä rataa.

   Joo, mua kanssa ärsyttää iltapäivälehdet. Ja monesti niiden lööppi on ihan jotain muuta kun jutun sisältö. Typeriä lehtiä! Aika hyvä tuo esimerkki tuosta Suomen lipusta, se meni kyllä just noin!

   Poista
 3. Joo, ärsyttäviä juttuja nuo! Just tällä hetkellä mua ärsyttää ihmiset (no tässä tapauksessa ihan yksikössä vaan), jotka eivät pidä kiinni sovituista asioista ja ajattelevat vain omaa napaansa, edes kuuntelematta, mitä toisella osapuolella on sanottavaa.

  Sen lisäksi ikuinen ärsytyksen aihe on nämä kaiken maailman "asiantuntijat", joita tämä internet on pullollaan. Sitä pystytään noin vaan vaikka ihan pt-koulutuksen jälkeen laukomaan ihan mitä tahansa totuuksia mm. ravitsemuksesta. Ja samalla kumotaan niiden oikeiden asiantuntijoiden välittämä tieto. Sitten näitä suosittuja blogeja lukee jotkut pikku- (ja isommatkin) tytöt, jotka uskovat kaiken. Argh.

  VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3