keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Keskiviikkoa keskellä viikkoa, mun päivä

Laitetaanpa taas eetteriin postaus vuorotyöläisen perus aamuvuoropäivästä. Elikkä mun päivästä. Näiden postausten tekeminen on kivaa ja myös muiden vastaavia on mukava lukea. Kokeilkaapa vaikka, haastan teidät kaikki.


Kello soi 05.55 ja tapojeni vastaisesti painoin ekan herätyksen pois ja jäin odottamaan seuraavaa (mullahan on siis aamuvuoroihin viidestä seitsemään herätystä, kun on se "ihan varmana nukun pommiin -neuroosi, tiedättekö?). Sängystä pääsin ylös klo 06.00 ja jo toi viisi minuuttinen tietää ripeämpää aamutoimintaa. Ekana pesut, sitten pikapikaa puurot ja kahvinkeitot. Joskus aamuvuoroina tuo puuro saattaa jäädä väliin, mutta kun töissä se aamupuuro olis vasta aikasintaan puoli ysi, niin viime aikoina oon yrittänyt pyrkiä sen syömään. Oikealla kädellä lapan puurot ja kahvit naamariin ja vasurilla selaan päivän Keskisuomalaisen. Paperilehti on parasta. Kevyt pikameikki eli värivoidetta ja vähän ripsaria, kamat kasaan, vaatteet päälle ja menoksi. Siinäpä se, mun aamu.


Klo 06.45 oon hississä matkalla töihin. Hissi se on aina valmiina kutoskerroksessa ja oon tullut siihen tulokseen, että oon meidän rapun eka liikkuja heti lehdenjakajan jälkeen. Niin sen on pakko olla. Mulla on nyt matkaa se puiolisen kilsaa, mutta kuljen sen silti pyörällä. Työpaikalla ja työvaatteet päällä on aika tarkalleen seiskalta, niinkun viimeistään pitääkin. Yleensä olen kyllä vähän aiemmin, mutta se viisminuuttinen. Aamu alkaa rapsalla, jonka jälkeen ruvetaan työntouhuun. Ysiltä on tauko ja mä syön rahkan ja leipäpalasen, mitä jäi aamiaisleivistä. Niin ja kahvia. Jos en olisi syönyt kotsassa puuroa, söisin nytten.


Työt jatkuu ja puolen päivän maissa syön lounaan: kasviscouscousta, lohipyöryköitä ja salaattia eväänä. Puman kenkäpussi on mulla eväspussina. Vatsa tulee hitokseen täyteen. Iltavuoro tulee töihin puolenpäivän maissa taikka yhteen ja silloin on aamuvuoron annettava rapsa iltavuorolle. Töitä on sitten moneenko on, mutta yleensä kahteen-kolmeen taikka jotain siltä väliltä. Meillähän on sellainen kolmen viikon jaksotyö ja 114 tuntia ja 45 minuuttia noina kolmena viikkona töitä on. Mä lähen kotiin puoli kolmelta, mutta jään silleen suusta kiinni, että kotsassa oon vasta tasan kolmelta.


Töissä katseltiin kollegoiden kanssa ikkunasta, että vitsi aurinko pitkästä aikaa. Niimpä vaan vesisade alkoi just kahdelta, niinkun Foreca eilen lupas. Kuitenkaan en kotimatkalla kastunut, mutta eipä tuo haittaisikaan, koska matka on niin lyhyt. Kotimatkalla soittelin mun pikkuveljelle, koska mennään ehkä huomenna katsoon jääkiekkoa hallille. Töissä en pidä omaa puhelinta mukana ja mua ärsyttää suunnattomasti muutenkin ylenpalttinen puhelimen näpelöinti. Etenkin jos on seurassa ja eniten, jos on töissä.


Kotiin päästyä mun oli tarkotus tsekkailla säpot ja muut somet ja olla parikytminsaa vatupassissa ennen sapuskan laittoa, mutta mun opiskelijakaveri soittikin. Se parikytminsaa menikin sitten puhelin korvalla, kun yhdessä äimäiltiin, että pitääköhän ja mitäköhän pitää. Suuntautumisvaihtoehto pitäis ainakin tietää ihan just, mutta mä en oo vielä päättänyt sitäkään. Aika pian rupesin kokkailemaan ruokaa ja Jarppakin tuli kotsaan opinnoistaan. Sekin käy jotain opintoja töihinsä liittyen. Mulla oli plan tehdä wokkihärpäkesysteemit pakastevihanneksista ja naudan paistijauhelihasta, sellanen on meidän pikaruoka. Kesken kokkauksieni tajusin, että nuudeleita ei oo ja hätäpäissään laiton joukkoon vähän sitä couscousta. Ison satsin salaattia väsäsin myös.


Neljän maissa syötiin ruoka. Aika vähän söin, koska ei ollut kova nälkä. Couscousta taas. Tuo aamupalajuttu on kyllä ratkaiseva, koska muuten olisin tässä vaiheessa nälkäkuoleman partaalla. Se jälkeen otin ne vatupassit sohvalla: luin puhelimesta uutiset, blogit ja vilkaisin facebookin feedin. Aika masentavia on kyllä uutiset nyt viime päivinä ja joskus mietin niitä paljonkin. Oon vähän sellainen. Vähän aikaa pötkötettyä keitin kahvikupposen ja siirryin tähän koneelle, isomman ruudun ääreen siis. Rupesin jopa alustamaan tätä postaustakin, ettei illalla menisi niin aikaa. Telkkaristakin kerrankin tulee illalla katsottavaa, nimittäin HHU, elikkä Hyvät ja huonot uutiset.


Illan ohjelmana oli kuntosali ja jalkapäivä. Heittelin kassiin tarvittavat vermeet (Vibramin kengät, hikipyyhe, päähän laitettava huivi, vesipullo, spibelt ja hyppynaru). Salikamat puin päälle jo kotona (SOC:n trikoot, Adidaksen toppi ja Lidlin paita). Sykemittaria oon tavannut käyttää ihan vaan, koska tieto siirtyy kätsästi arkistoon. Yleensä teen aina niin, paitsi sillon jos meen suoraan jonnekin muualle taikka jostain muualta meen suoraan salille. Salille lähdin fillaroimaan joskus kuuden maissa. Vähäsen tuli vettä, oli pirun pimeetä ja salilla oli ruuhka. Niinkun arvata saattaa. Ei kyllä haitannut ja treeni oli hyvä. Ihan superhyvä aamuvuoron jälkeiseksi iltatreeniksi.


Reilun tunnin treenasin ja kotona olin ennen kahdeksaa. Ihan ensitöikseni söin yhden Elastisrahkan, koska mitään palkkaria ei ollut mukana. Oon tilapäisesti vaihtanut Valion maitorahkan noihin Arlan rahkoihin, koska haluun tuon Elastisen designaaman paidan. Muuten kyllä kannattaisin Valiota, ihan varmana! Katotaan saanko ekan keräilykampanjatuotteeni ikinä. Hah, miten mainonnan uhriksi itteni tunnenkaan. Kannattaisko salin jälkeen suosia jotain palkkaria? Oon miettinyt. Pyrin kyllä saamaan kaiken tarvittavan ruoasta. Ehkä syön tänään vielä kakkosiltapalaakin, riippuu vähän onko nälkä ja moneenko valvon.


Nytten oon jo kotsavaatteissa ja yökkäreissä, ehkä katon vielä telkkua. Ainakin se HHU tekis mieli kattoo. Harmi vaan, ettei se voi tulla jo ysiltä. Varmaan luen myös kirjaa ja tuusaan jotain. Jos väsyttää, niin sitten katon sen joskus myöhemmin. Sellainen oli tämä päivä. Aika perus. Oikeestaan tosi kiva, koska työpäivä oli kiva (sopivasti puuhaa, muttei liikaa), treenit oli hyvät ja on ollut tällaista rauhallista kotioloakin. Eikä mitään kommelluksiakaan ole sattunut. Ja olin myös ihmeen virkeä. Mulla oli kolme aamuvuoroa, kaksi vapaata ja nyt aamu. Oon hyvässä rytmissä.

3 kommenttia:

  1. Piti ihan ruveta miettimään, että mitäs mä yleensä arkena teen ja mitä mä tein eilen. Mun päivä alkaa yleensä kuuden maissa, niin myös keskiviikkona. Laitan radion päälle ja pistän puurokattilan tulille. Sit puuro kannen alle hautumaan ja suihkuun, jos en oo illalla jaksanut käydä. Tukkaa koitan vähän sukia suorempaan, paljon muuta ei oo tehtävissä ;) Puuroa syödessä tsekkaan netistä lyhyesti uutiset, sähköpostit ja somen. Radio kertoo myös johonkin väliin uutisia. Kahvia en välttämättä viitsi kotona arkiaamuna keittää. Puuron jälkeen hampaiden pesu (I know, että pitäis pestä ennen ruokailua, mutku...), nuttua niskaan ja autolla 15 kilsan päähän töihin. Hyi mua, luonnontuhooja.

    Töissä nousen viidenteen kerrokseen kävellen. Jos on tosi huono aamu, niin otan superhitaan hissin. Keskiviikkona oli hyvä aamu :) Keitän kahvit tai jos joku on keittänyt, niin otan sitä vaan mukillisen. Kello ei ole vielä kahdeksaa ja on ihanan hiljaista ja rauhallista. Kahvimukin kanssa käyn läpi työposteja ja alan muutenkin työtouhuun. Klo 11 aikoihin mennään sekalaisella porukalla lounaalle johonkin työpaikan lähelle. Keskiviikko se oli thaimaalaista. Iltapäivällä vielä toimistolla parit kahvit työn lomassa. Kahvinkeitin porisee töissä melkein jatkuvalla syötöllä aamusta iltaan. Iltapäivällä mulla oli yksi palaveri asiakkaan luona, josta tulin vielä takaisin toimistolle tekemään pari juttua.

    Lähdin töistä viiden aikaan. Kotimatkalla koitan yleensä muistaa käydä tarvittavilla asioilla, ruokakaupassa, kirjastossa, postissa tms. kun nyt kerta autolla liikun. Nyt muistinkin, että pitää käydä jotain välipalaa ja hakea paketti postista. Posti oli tuonut myös laatikkoon asti pari play.comista tilattua juoksuaiheista kirjaa! Nopeaa on, sunnuntaina tilasin ja nyt ne oli jo täällä. Söin välipalaksi jogurttia itsetehdyllä omenasoseella ja rojahdin sohvalle lökäpöksyissä ja villasukissa, tuijotin töllöstä tallennettua HHU:ta ja Arto Nybergiä, surffailin samalla netissä. Terveempinä päivinä olisi ohjelmassa iltalenkki tavalla tai toisella, ehkä sauna. Keskiviikkoilta meni viltin alla, joten myöhemmin ei tarvinnut syödä enää sen kummemmin. Soitin yhdelle kaverille kuulumisia ja sovin kyläilystä. Iltakahvit tuli keitettyä ja samalla vähän siivoiltua, astioita pesuun, lehtiä keräykseen, pyykkiä koneeseen ja puhtaita kaappiin.

    Oon koittanut viime aikoina mennä ajoissa nukkumaan eli puoli kympin jälkeen sammutan kaikki härvelit ja kömmin (suihkun ja) hammaspesun kautta peiton alle hyvän kirjan tai äitiltä saatujen lehtien kanssa. Heti kun alkaa enemmän nukuttaa, niin kirja pois ja untenmaille. Tällä viikolla oon opiskellut joka ilta vartin verran kieliä. Latasin kännykkään semmoisen kortti-sovelluksen, jonka avulla treenaan espanjaa ja ruotsia(!). Nopee juttu, toistaiseksi oon jaksanut jankata korttien sana- ja fraasikäännöksiä. Seuraavaksi lataan anatomian kyselykortit ja jossain vaiheessa muita kieliä. Kaikkea se teettää. Eilen lamppu sammui jo kymmenen pintaan, vähän aiemminkin ois kyllä voinut luovuttaa :)

    VastaaPoista
  2. Oho, tulipa pitkä tarina, hups :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pitkä tarina :). Musta on kiva tosiaan lukee tollasia juttuja, mitein ihmisillä on erilaisia taikka samanlaisia tapoja ja tottumuksia, työtkin on niin erilaisia. Vähänkö hyvä juttu tuo kielten opiskelu. Munkin pitäis! Oon ollut aina aika lahjaton kielten opiskelija ja kun en kauheesti oo tarvinnut, niin tuntuu, että kaikki on vähän ruosteessa :O.

      Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3