sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Mulla olis muutama kysymys..

Kävin eilen iltana anopilla saunomassa. Käteen jäi nämä.
Todellakin luomua, lähiruokaa ja terveellistä.


Flunssa alkaa olla selätetty ja olen päässyt alkuviikon huilailujen jälkeen liikkeelle ihan hyvin. Työrytmikin alkaa löytyä, vaikka kolmivuorotyö äkkiseltään olikin melkoinen kriisi sekä keholle että mielelle. Arkiaamut treeneineen on ollut tosi kivoja, mutta olenko mä sittenkin enemmän säännöllisen päivätyön kannalla? Hmm. Sitä pitää ihan todentotta harkita tarkkaan, kun valmistun. Sikäli, että valinnan varaa silloin olisi.

Oon taas paininut sen ikuisuusongelman kanssa, että minkähänlaisen saliohjelman itselleni väsäisin? Tiedättekö te lukijat mitään "liikepankkia", mistä erinäköisiä liikkeitä voisi lihasryhmittäin bongailla? Erityisesti rintalihastreenivinkkejä kaipaisin, koska mulla on toi operoitu olkapää, joka ainakin vielä toistaiseksi kestää tosi huonosti etenkin monia just rintalihasliikkeitä. Joskin olkapään pieniä lihaksia vahvistavat liikkeet auttaa ja niitä kovasti teenkin. Kannatatteko jakoa ja moneen? Riittääkö haukkari-/ojentajatreeniksi kertaviikkoinen bodypump? (koska niitä on niin kamalan tylsä treenata). Kun nyt lähdettiin kyselylinjalle, niin mennään sitten kunnolla :).

Tänään kävin BudgedSportissa. Sieltä uusi ja eka hiihtopuku.
Ovh 199, budjettipäivähintaan 69,90.


4 kommenttia:

 1. Lyhyesti sportyplanner.fi ilmainen tiettyyn rajaan asti :) Hyvät liikepankit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti, se olikin tosi hyvä sivusto!

   Poista
 2. En tiiä mitään mistään liikepankeista, mut tuosta kirjasta "Voimaharjoittelu ja kehonmuokkaus" oon saanut inspiraation lähdettä. Hyvä kirja, tykkään kirjoista ja hyvistä sellaisista varsinkin :) Netistäkin toki on tullut jotain joskus katsottua, mutten nyt muista mitään :-)

  Oon ymmärtänyt joskus taannoin, että jos käy salilla vain 1-2 kertaa viikossa, niin yksijakoinen olisi sopivin. Kaksijakoisella ei tule ärsykettä tarpeeksi usein kaikille kropan osille. Tuota oon suunnilleen noudattanut. Joskus kävin salilla nelisen kertaa viikossa ja tein kaksijakoista. Vai oisko se sitten jo kolmijakoinen, jos vatsatreenit oli vielä ihan oma juttunsa?? Niin ja kai se jakoisuus ja määrät riippuu tavoitteista. Että jos tekee jotain toista lajia tukevaa saliharjoittelua, niin se on eri juttu kuin jos haluaa lisää voimaa tai isompia lihaksia. Kun kävin usein salilla, niin halusin nimenomaan lisää voimaa. Noin yleisesti sanoen. Eka peruslihaskuntoa, sitten kestovoimaa tietty jakso ja sitten maksimivoimajakso. En mä tiiä, oliko siinä mitään järkeä, mutta haba kasvoi ja jaksoi aika hyvin soutaa ja roudata painavia kamoja :) Nyt on käsien tilalla vain narut.

  Väittävät jossain myös, että yksikin kerta viikossa voisi olla riittävä esim. juoksua tukevaan harjoitteluun. Sit vaihtelee vaan viikottain painoja/sarjoja/liikkeitä, että tulee erilaista ärsykettä. Noh, tärkeintä kai, että pitää edes jotenkin huolta kropastaan.

  Olipas ympäripyöreetä :) Sanoinko mä mitään, alkaa pääkin pehmetä tässä koomassa. Tosta rintalihasliikkeestä vielä: mun oli olkavammaisena joskus helpompi tehdä vinopenkkiä ja rutistusta ristikkäistaljassa. Vähän riippuu, mikä liikerata siihen olkapäähän ottaa pahasti. Ja sit oikein huonona kun olin, niin laitteessa sai tehtyä silleen, ettei mennyt mitään rikki. Helpompaa kuin vapailla painoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä lainaa tuo sun mainitsema kirja. Toi iiven vinkkaama sivusto oli kyllä hyvä, siellä oli vinkkejä myös noihin jakoihin. 1-jakoisessa mua on harmittanut vähän se, kun siinä menee aika kauan aikaa, kun teet koko kropan.. Vähän suunnittelin sellasta, että yläkroppa, alakroppa, koko kroppa.. Toi vika vois olla tarvittaessa vaikka pumppi. Jos sen kolmesti sais käytyä.. Kun ei tässä oo niin paljon muutakaan :).

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3