torstai 9. lokakuuta 2014

Herkkubrunssi ja yläkropparääkkiTämän päivä alkoi kyllä katastrofin merkeissä. Mulla oli sovittuna brunssitreffit keskustaan puoli yhdeksitoista. Sitä ennen oli meininki käydä salilla ynnä muuta. Kello oli herättämässä seiskalta (joo, vapaapäivänä). No kuinka ollakaan aamulla puhelinta vilkaistuani ja hetken äimättyäni tajusin kellon näyttävän 10.10. Nopealla unensekaisella toiminnalla sain itseni liikkeelle siten, että jo ennen yhtätoista olin fillaroinut tapaamispaikalle, heräsin ehkä jossain Voionmaankadulla. Ehkä näytin vähän puusta repäistyltä ja pyöräilykypäränkin unohdin kotiin, mutta hengissä selvittiin.

Brunssilla käytiin aamiaishuone Kansantarinassa, joka on yliopistonkadulla norssia vastapäätä. Aivan ihan paikka. Ilmeisesti se ei vielä kovin kauaa ole ollut auki, ainakin kyltti ilmestyi vasta kuukausi pari sitten. Parasta mitä Jyväskylän ruokaelämässä on tapahtunut pitkään pitkään aikaan. Brunssilla oli kaikkea, mitä ihminen brunssilla kaivata saattaa ja menee hyvin lounaastakin. Paikka on auki arki-amuisin olikohan kello 8-12 ja hintaa aamiaisella oli 7.50€. Palvelu oli ystävällistä ja tunnelma oli niin sympaattinen. Ihan varmana menen vielä uudestaan ja monta kertaa!

Hetken aikaa lasketeltiin ruokaa kaupungilla sisustusliikkeitä kierrellen. Saleilua oli luvassa kotimatkalla. Suunnitelmissa oli tehdä yläkroppatreeni. Olen nyt vähän jalostanut tätä saliohjelmajuttua ja idea olisi treenata 2+1 jakoisella ohjelmalla. Kolme kertaa viikossa siis treenit jaettuna yläkroppa, alakroppa ja kokokroppa. Näinpä lihakset tulisi viikon aikana käytyä läpi kahdesti. Tarvittaessa tuo koko kropan treeni voi olla vaikka pumppi, koska siellä olen tykännyt käydä. Katsotaan nyt miltä palautumiset tuntuu ja niin edelleen.

Tämänpäiväinen sali näytti tältä:

 • Pystypunnerrus
 • Vipunostot sivuille (lähinnä lämmittelypainot)
 • Olkapään kiertäjät (lähinnä lämmittelypainot)
 • Kulmasoutu tangolla, myötäote

 • Penkkipunnerrus
 • Kapea penkkipunnerrus
 • Sarjojen välissä vatsat

 • Ylätalja eteen

 • Vinopenkki käsipainoilla

 • Kulmasoutu käsipainoilla kiertäen
 • Hauiskääntö

 • PecDeck
Laitoin nuo tolleen ryhmiin, koska silleen niitä myös tein. Vipunostoja ja kirtäjiä pystypunnerrusten ja kulmasoutujen palautusaikoina. Vatsoja penkkisarjojen välissä ja kulmasoutua ja hauiskääntöä vuoronperään. En tiedä onko se hyvä vai huono. Enemmän ehkä huono, mutta itselle miellyttävää. PecDeckin tarpeellisuudesta olen hyvin epävarma, mutta tuntuu, että rintsikoita treenataan lähinnä olkapään ehdoilla eikä niinkään riittävän kovilla painoilla ajatellen rintalihasta. PecDeckillä pystyy jotenkin paremmin. Myöskin kapean penkin perillemenemisestä ojentajiin olin vähän kysymysmerkillä. Laitetaan vaihtoon sitten joskus, mutta mennään nyt näin. Tuollaisia ajatuksia heräsi mulla, miltäs teidän mielestä näyttää?

6 kommenttia:

 1. Ihan monipuoliselta näyttää ja kaikki päälihasryhmät tulee käytyä läpi. Varmaan vähän sinun tavotteista riippupi se, että toimiiko tuo vai ei :) Mutta varmasti hyvä olo ja hiki tulee noita tehessä! Nuo lämmittelyjutut on tosi hyviä, mutta syökö kapea penkki sitten penkistä vähän voimia, samoin kun hauis alataljasta. Jos siis osasin oikein tuota lukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkkijutskaa en silleen oo miettinyt, kun musta tuntuu, että tuota penkkiä tehdää enempi olkapään sietokyvyn mukaan, kun rintalihasten voiman.. Jännä ettei se kapea penkki silleen tunnu siihen olkapäähän. Hauis juttu voikin olla niin, täytyy tarkkailla! Tavoitteena on ensinnä saada liikunnan iloa ja vähän jos sais lihaksia enemmäks ja rasvaa vähemmäksi, niin kiva bonus :D. Kiitti kun kommentoit!

   Poista
  2. Siis onhan tuo ohjelma kokonaisuutenaan oikeinkin mallikas, en itsekään mikään bodari ole! Edellisestä kommentistani saattaoi saada vähän väärän kuva. Pilkun viilausta siis :D Tsemppiä reeneihin!

   Poista
  3. Ei ei, hyvän kuvan sain :). Ja tykkään viilata pilkkua näissä treeniasioissa :).

   Poista
 2. Hyvältähän toi näyttää, hartiat on kohta niin isot ettet mahdu oven karmeista. No eikä ;) Onko tänään ollut olkapää-rinta-akseli kunnon jumissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on ollut. Huominen tuskin tuo helpotusta :D. Mutta tulipahan tänään salilla palautellessa jalkoja vähän lihashuollettua tuota yläkroppaa, kätsää!

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3