lauantai 30. marraskuuta 2013

Uintia ja opiskelua

Kuten jo kerroinkin, niin kävin toissaviikolla uimaopetukessa mun opiskelukaverin kanssa. Kyseessä oli yhden tunnin mittainen lyhytneuvonta vapaauintiin. Hirveä palo olisi pidempäänkin uimakurssiin, mutta realiteetti on se, että mä en voi just nyt ottaa mitään ylimääräistä aikataulutettua juttua tähän mun elämään. Tunnissa ei vaparia opi uimaan, mutta kyllä siitä uskoa sai siihen, että ehkä joskus oppii. Lisäksi sai kasan hyviä vinkkejä, miten uintia voi itsenäisesti harjoitella.

Tällä viikolla käytiin samaisen kaverin kanssa harjoittelemassa ja vakaana aikomuksena on jokaisen uintikerran yhteydessä treenata tuota vapari edes vähän. Kurssia veti joku tyyppi uimahallin henkilöstöstä ja samainen tyyppi lupasi tulla joskus tsiikailemaan meidän kehittymistä, mikäli vaan on vuorossa. Ne ihmiset on tuttuja sille mun opiskelukaverille. Hankintalistalle menee kyllä uudet uimalasit (taas), sillä vaikka nuo aiemmat kuinka on ollut hyvät rintauinnissa, niin kylläpä näköjään falskausta sattuu kroolissa kuitenkin. Tiedän kyllä, että lasien pitäisi "imaista" silmät sisään, mutta miks ihmeessä ne niiden oikeesti hyvien lasien löytäminen on kuitenkin niin vaikeaa?

Tämä(kin) viikko on ollut melkoista haipakkaa. Pimeys tuo mulle myös omat haasteensa. Tällä hetkellä on menossa rankin vaihe opiskeluissa, ainakin niin mulle on kerrottu. Jos (ja kun!) saan nuo kaikki hommat hoidettua ajallaan, tulee mun opinnot olemaan tammikuussa jo yli puolenvälin. Se on aika paljon vuodessa, kun optimiaika on 3,5v. En välttämättä ihan ymmärrä miksi tahti on näin tiukka (tai ymmärränhän mä: nopeesti opinnot kasaan ja paljon rahaa koululle!), mutta en ole halunnut pudota ryhmän kyydistäkään. Vaihtoehtoisia opintoja aion kyllä käydä kaikessa rauhassa ja samoin myös suuntaavia. Mulla ei valmistumisen suhteen ole mikään kiire ja aion rauhassa tutkailla mitä oikeasti haluan tässä elämässä seuraavaksi tehdä.

Kirjoittaminen on siis suuntautunut aikapitkälle kaikenmaailman seminaarien ja esseiden tekemiseen viime viikkoina. Vielä muutamat tentit ja tehtävät ja sitten alkaa joululomailu. Työt on pitänyt hoitaa siinä sivussa kanssa. Tai oikeastaan opiskelu töiden sivussa, koska edelleen olen päätoiminen hoitaja. Vaikka opintopisteitä kerääntyy samaantahtiin kuin päätoimisella opiskelija, niin sivutyöhän se on. Työssä on kuitenkin oman oppimisen ja kehittymisen lisäksi vastuussa myös hoitamilleen ihmisille sekä työkavreille ja tiimin jäsenille. Sitä ei opettajat etenkään tänä syksynä ole tuntuneet ymmärtävän, vaikka samaa alalla kuitenkin työskennellään millä opiskellaankin.

Huominen olkoon pyhitetty urheilulle ja tämä ilta yövuorosta toipumiseen ja kotoiluun!

3 kommenttia:

 1. Hei, mitä kautta otitte tuon vapaauintitunnin? Olen itsekin uimaopetusta vailla ja yrittänyt löytää jostain sopivaa opetusta heikolla menestyksellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aalto Alvarin kautta (https://www.kuntapalvelut.fi/jyvaskyla/zopnetkurssit2.asp?AineOsasto=2041) ihan kunnan järjestämänä oli sellainen lyhytkurssi joita kai keväällä sitten tulee lisää. Noi uimaopetukset on vähän hassujen linkkien takana ja mä epäilen, että sinne ei moni löydä. Viime viikolla olis kuulemma ollut samanlainen lyhytkurssi rintauinnista, mutta se jouduttiin perumaan kun ei ollut osallistujia. Vähän epäilen, että osallistujia kyllä olis, jos kysyntä kohtais tarjonnan :).

   Poista
  2. Kiitos tiedosta, täytyy käydä surffaamassa, kevään kursseille siis ;).

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3