perjantai 24. huhtikuuta 2015

Innovaatio-vesijuoksu. Lahja kuntoutukselle!

Alvarilla on tällainen tarjouskampanja. Kaikki tarjoukset on tervetulleita hintavaan pääsymaksuus.
Terkkuja vaan liikuntatoimeen!
Huhheijaa. Vesijuoksu. Tuo mummojen ja kuntoutujien ykköslaji. Tällä haavaa vesijuoksun status hyppäs aika monta pykälää ylöspäin. Kyllä mä tykkäisin enempi uida, mutta kun osaan vaan sitä rintauintia ja sen potkut ainakin vielä viikolla tuntu aika häjyltä. Lisäksi hirvittää vähän törmäilyt ja se tuska, mikä jalkaa tulis, jos vahingossa johonkin kanssauimariin törmäisin. Niimpä sitten juoksin, vedessä ja vielä kahtena eri päivänä. Ja kyllä täytyy sanoa, että tuntuihan se. Kyllä vaan huomasi veden vastuksen etenkin tuossa jalassa, jonka lihakset on kadonnut lähes olemattomiin.

Muutenkin ihmeellinen elementti tuo vesi. Nippelitietona kerrottakoon, että kaulaan asti ulottuvassa vedessä ihminen painaa noin 8% normaalipainostaan ja niimpä jo heti tiisti-iltana harjoittelin siellä kuinka ihan oikeasti tulisi kävellä. Tämän harjoittelun ja vesijuoksusetin jälkeen jalka tuntui, että liikerata oli ihan oikeasti parempi kuin altaaseen mennessä. Lisäksi myös polveen saakka ollut turvotuspökkelö oli altaasta noustessa vähemmän pökkelö. Vaikutukset imunestekiertoon oli silmiinpistävät. Kävin altaassa myös keskiviikkona, tällöin ei ehkä ihan yhtä suurta eroa aiempaan huomannut. Vakaasti kyllä uskon, että vesi elementtinä on aika korvaamaton kuntoutuksen näkökulmasta, oli kyseessä minkälaista liikerajoitusta hyvänsä.

Sen lisäksi, että vesijuoksin, yritin myös tehdä vähän jalkoja salilla. Reidenojentajalaite, ai kamala kuinka se painoi sääriluuhun, joka on ollut yli kuusi viikkoa vailla minkäänlaista toimintaa. Lihakset väpätti vaikka pakassa oli jotain viisi kiloa. VIISI KILOA, ihmisellä joka muutama kuukausi sitten kyykkäs sarjoja omalla vartalonpainollaan. Liikeratajumpat, kylmähoito, kohoasento ynnä muu alkaa olla automaatio. Kävely on tosi huonoa, mutta joka päivä kuitenkin vähemmän huonoa. Nälkävuoden mittainen kuntoutus on siis alkanut!

Mulla on reenikamu, jonka kanssa meillä on samat tavoitteet. Me yhdessä opettelemme kävelemistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3