torstai 9. huhtikuuta 2015

Fillarifiilistelyä

Jltä vähän lehtiä luettavaksi...

Tämän sairasloman ajan olen kyllä mehustellut tulevalla fillarihankinnallani aika huolella. Budjetti on päätetty ja pari sopivaa ehdokastakin kaivettu esiin interwebin ihmeellisestä maailmasta. J on ystävällisesti toiminut konsulttiapuna, itehän kun en ymmärrä osasarjoista ja kiekoista hevonkukkua. Ennen säntäilyäni vieraiden kaupunkien pyöräliikkeisiin, aion myös pyytää tarjouksen paikalliselta liikkeeltä. Jyväskylässä olisi myös pyöräilyviikko 9.-17.5. Ehkä järkevää käydä myös tuolla katsastamassa tarjoukset päätapahtumapäivänä, eli 9.5. Siitäkin huolimatta, että nyt tekis mieli käydä hiomassa kaupat suurinpiirtein suoraan kontrollikäynniltä 20.4. Ehkä tässä kuitenkin tulee todellisuus vastaan, kun yritän astua ekat askeleet kipsittä.

Aion ostaa CC-pyörän, eli cyclocrossin. Tiedän, että tähän asiaan on suurinpiirtein yhtä monta mielipidettä kun on pyöräilijääkin. Ihan mielenkiinnolla otan kyllä kaikki kommentit vastaan, vaikka päätös on ikään kuin tehty. Aiemmin oon soutanut ja huovannut maantiepyörän ja cyclon välillä mielipidettä vaihtaen, mutta nyt kun pyöriä rupesin ihan tosissani katselemaan, oli päätös aika selkeä. Haluan hyvän lenkkipyörän, mutta en taas halua olla liikaa sidottu alustaan tai keleihin. Cycloon saa vaihdettua maantieajoon sopivat kumit, enkä usko että tällaisen aloittelevan fillaristin kohdalla on kovin suurta merkitystä sillä ajaako maantiepyörällä vai cyclolla. En hae pyörää kisailuun, vaan lenkkeilyyn ja myös hyötykäyttöön. Lisäksi haaveissa on jopa useamman päivän fillaroinnit, joten cyclolla olisi jonkinlaista tavaraa mahdollisuus ottaa mukaan. Lisäksi reittivalinnat voi tehdä pyöräilijän mielen, ei pyörän, mukaan. Haluan myös, että pyörällä on mahdollisuus ajaa myös talvella. Cyclo ei sulje pois mahdollisia triathlonkokeiluja tai pyöräilytapahtumia, mutta maantiepyörä sulkee aika monta intresseissä olevaa juttua pois.

On varmasti totta, jos pyöräilyni tulee olemaan maantiellä lenkkiajoa, olisi maantiepyörä ainoa oikea vaihtoehto. En vaan usko, että se tulee olemaan. Ja kukaanhan ei kiellä tulevaisuudessa hankkimaan maantiepyörää, jos trendi on se. Toisaalta trendi voi olla myös metsässä ja täysjousitetussa maastopyörässä. Sen haparoiva maastopyöräilykokeiluni Rukalla osoitti. Koskaan ei voi tietää. Paitsi sen, että mitä tahansa sijoitat liikuntavälineeseen tai liikuntaan, tuo se moninkertaisena ei rahalla mitattavaa pääomaa takaisin! Pyörän oheen voisin itseasiassa hankkia myös pyörä-Suomi-pyörä -sanakirjan, sen verran pään yli välillä menee jutut. Vaan eiköhän se kaikessa harrastamisessa ole se oma slanginsa, joka kyllä loppuviimein menee ensin päähän ja lopuksi jopa istuu omaankin suuhun.

...ja kirjastosta kirjoja.

4 kommenttia:

 1. Hih, arvaa, mulla on ollut samanlaisia suunnitelmia. ;-) Kun ei näillä koivilla tulla juoksemaan vielä hetkeen. Takareisi _ehkä_ saattaisi kestää jotain pieniä matkoja pyörällä jo ensi kesänä. Jos kaikki menee hyvin siis, eikä tule takapakkeja. Mulla on mennyt hermo tuohon nykyiseen 200 euron Inseraan, kun se ei kulje mihinkään!! Ajajassa ei toki ole mitään vikaa. :D No ei, on siinäkin, mutta väitän, että on tuo melko raskas polkea pitkiä matkoja. Mun vauhti on sillä TODELLA hidas. Siksipä olen tosissani alkanut miettiä uuden pyörän ostamista.

  Mun valinta olisi sama kuin sullakin, eli cyclo. Ja samoin perustein. Ero on siinä, että mä en tiedä noista yhtään mitään, eikä mulla oikeastaan ole rahaakaan. :D Että pari pikkujuttua täytyy tässä selvittää eka. :p Mielelläni kuulen, miten sulla tää homma etenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika herran haltuun mullakin menee kaupat, jos en jota kuta saa ostokaveriksi.. Toivottavasti on vastuuntuntoinen myyjä! Joku talousoppinut saattais neuvoa muakin säästämään pyörärahat johonki muuhun, mutta what ever :D.

   Mutta joo, kirjoittelen kyllä kun homma etenee. Ja muuten, siellä teilläpäin on yksi vaihtoehtoinen kauppa, nimittäin Larun pyörä. Katoppa googlesta, jos vaikka säkin innostut :).

   Poista
 2. Mäkin tiesin joku vuosi sitten että cyclo se on ostettava. Noh, pari viikkoa koitin sitä käyttää, mutta ei siitä mitään tullut, ihan surkea ajoasento ja ajon jälkeen tuntu siltä kuin joku ois kenkässyt haaroihin, pyöräilyvaippahousuista huolimatta. Ja sitten se on niin kallis että tällaset pyöräily-polkujuoksu -yhdistelmät ei onnistu kun ei tee mieli jättää pyörää jorpakkoon,, Pääsi vähän lujempaa joo, mutta 13 kilsan matkalla säästi kolmivaihteiseen retkipyörään verrattuna viis minuuttia.

  Nyt olen vähän pohdiskellut että jos vaihtaisin kyseiseen cycloon sellaset mummopyörämallin sarvet ja pehmeämmän, mahdollisesti mummojousitetun satulan, että pystys silleen normaali-ihmisen pystyasennossa polkeen. Samalla jos spreijais vaikka mustaksi, jotta menis cannondalet piiloon niin ei näyttäisi edes niin kalliilta härpäkkeeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Toivottavasti mulla ei käy samalla tavoin! Riski on kyllä aika suuri, koska ei oo oikeastaan mitään hajua, miltä hyvän pyörän pitäisi tuntua... Sekin on vähän harmi, kun monessakaan kaupassa ei ole tiettyyn hintahaarukkaan, kun yksi malli mitä sitten kokeilla.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3