maanantai 16. helmikuuta 2015

Viikon liikuntakokemukset ja talven ykköskengät

Kerrankin ajattelin kirjoitella viikon liikunnoista muutakin, kuin listan. Joitain ajatuksia, hieman avattuna. Kuvituskuvina on joitain viikkoja sitten alesta bongatut Sorelin talvipopot. Lastenosasto tarjosi (tai ei nyt varsinaisesti tarjonnut, hah!) sen, mikä järjestään aikuistenosastolta oli loppu. Ehkä vähän lapsellisen väriset, mutta kelpaa mulle noihin työmatka- treenipaikkavälejen kulkuun ja muuhun talvirymyämiseen.


maanantai:

hiihto 40min. + vatsat 20min.

Aamuhiihto auringonnousun aikaan (okei pilvinen sää, mutta anyway). Aika parhautta kun on sellaiseen mahdollisuus ja vielä maanantaina. Luisto oli täydellisen paska, mutta en lähtenyt runnomaan. Matkalla sain idean hyödyntää totaalitahmean suksen hiihtelemällä Kypärämäen lenkin kautta kotiin (sisältää kauhumäen), mutta kuinka ollakaan, latua Kortemäen ja Laajavuorentien välillä ei ole olemassakaan. Hiihtämällä siis oppii mikä on teorian (eli latukarttojen) ja käytännön (eli latujen) ero. Kotipolulla vilaisin mittaria: 40min. ja 8km totaalikehnolla luistolla, what the..? Harmikseni sykevyö oli kai jotenkin huonosti, koska sykedataa ei ollut, why, oh, why? Just kun kerrankin olisin sitä ylypiänä pohojalaasena kattellu? No, tuskin kovasti menee harhaan, jos sanon että reippaasti alle VK-rajan mentiin. Päälle vielä vatsat ja keskivartaloa, kamuina voimapyörä ja uutukainen jumppapallo.

tiistai:


sali 55min.

Aamusali ennen MRI-aikaa. Kerkeää paljon enemmän päivän aikana, jos aloittaa aamulla ja herää aikasin. Arkivapaat on kivoja! Jalkatreeni. Aika perussettiä. Tai ei sittenkään, kevensin sarjapainoja sitten viimeisen kerran. Onhan tässä tullut flunssailtua ja taukoa takana. Kevyeltä tuntuikin, toivottavasti myös jälkeen päin. Pahaa jumia en vaan haluaisi just nyt.

hiihto 1h50min.

Vähän pidemmästä hiihtolenkurasta oma juttunsa täällä, klik.

keskiviikko:

hiihto 1h5min.

Kun on aamuvarhaiseen liikkeellä, kerkeää muutakin kun olemaan iltavuoron töissä. Kollegan kanssa käytiin hiihtämässä, aamukasilta jo ladulla. Keli oli, sanoisinko haastava, paikoin aivan täysi lentokeli kun taas paikoin tahmea ja pehmeä suojalumi. Maahankin otin tuntumaa peräti kahdesti. In fact olen kaatunut kahden vuorokauden sisään enemmän kuin koko Tammikuussa, eli kolme kertaa. Ja vaikka kammoan edelleen hiukan niitä mäkiä, on kaikki kaatuminen käynyt tasamaalla. Mukava oli, kun oli hiihtoseuraa ja hei, tuo parikymmentä vuotta aktiivisesti hiihtänyt kollega sanoi, että meitsillä sujuu hyvin. Jes!torstai:

sali 1h5min.

Päivä jolloin tein melkein täydellisen leuanvetosarjan, lisää täällä! Muutoin aika perussettiä ja käsittelyssä yläkroppa. Alunperin olin kyseisen päivän suunnitellut lepopäiväksi, mutta päätin perua yhden luennon ja nukkua vähän pidempään johtuen ti-ke huonoista yöunista. Sain siis hyvät yöunet ja koska aikaa ja energiaakin oli ennen iltavuoroa, päätin lepopäivän siirtää perjantaille.

perjantai:

Lepopäivä, jonka olin suunnitellut torstaille taikka sitten perjantaille. Ihan hyvä valinta, sillä koulutuspäivä venähti ja muutenkin huvitti olla ilta ihan kotosalla. Kiva startti vapaalle viikonlopulle.

lauantai:

hiihto 1h50min. + vatsat 15min.

Hiihtoa tuli taas 20+ km mittariin ja kivaa oli, vasta huolletuilla suksilla. Se on selkeesti mun lempipuuhaa nyt ja koska hiihtokelit on rajalliset, taidan siihen panostaa. Kaikenkaikkiaan hiihtoa jokusen kilometrin yli 60, elikkä mun mittarilla ihan kivasti. Päälle vielä vatsat olkkarin lattialla.

sunnuntai:

Lauantai-iltaiset kolmekymppiset veti meikäläisen sohvanpohjalle Talvistudion seuraan. Sitäkö on kun on vanha, ettei vaan jaksa mitään ylimääräisiä valvomisia? Eikä ylimääräisiä drinkkejä? Tai ylipäänsä drinkkejä? Nuoruudessa tuollaisia kemuja ei olisi laskettu edes kemuiksi, mutta nyt vaikka otat kuinka iisisti ja olet nuoruuden mittapuulla aikaisin kotona, on olo seuraavana päivänä kun jyrän alle jäänyt. Ei vaan ehkä sovi mulle se.

Yht: 8h

Ihan hyvä liikuntaviikko. Seuraavat viikot tuleekin olemaan melkoista haipakkaa (joten mahdollinen tuleva blogihiljaisuus johtuu vain ja ainoastaan siitä. Luulen että sitä tulee väistämättä, vaikka kirjoitushaluja olisi kuinka!.) Viiiiiimeinen rutistus yhdistellen työtä, opiskelua ja ensi viikolla vielä harkkaa. Sitten on aika opintojen. Ihanaa voi keskittyä vain yhteen asiaan.3 kommenttia:

 1. Melkoinen hiihtäjä susta on kuoriutunut! ;) Ja joo, just tuota se vanhuus teettää. Ei vaan jaksa riekkua ja jos riekkuu vähänkin, niin palautumiseen menee aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiihto on nyt kyllä mulla in.. :). Ei sua oo yhtään houkuttanut suksihankinta?

   Poista
  2. On toki, mutta a) kaikki rahat menee vammojen hoitoon ja koiriin b) ei toi jalkaterä kestäisi tällä hetkellä hiihtämistä. En ole viitsinyt ostaa suksia, kun koko ajan on fiilis, ettei huomisesta tiedä. Salillekin sitoudun aina vaan kuukaudeksi kerrallaan, kun ei voi tietää, jos homma taas menee huonompaan suuntaan.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3