torstai 11. lokakuuta 2012

Wannabe Juoksija punttisalilla!

Jahah. Vaarojen maraton on ohi ja nyt elellään jonkinsortin maratontyhjiötä. En tiedä miten muilla, mutta itselle sellainen on kyllä iskenyt jokaisen maratonin jälkeen. Tunnelmat on vieläkin korkealla lauantaisesta tapahtumasta, mutta vähän on myös ilmoilla sellaista mitäs ihmettä nyt -fiilistä.

Sunnuntai-iltasella iski kyllä aikamoiset lihaskivut, jotka oli pahimmillaan maanantaipäivän. Voin kertoa, että ei mitenkään hieno tunne ollut autella asiakkaita heidän päivittäisissä toimissaan, kun itsekin sai pöntön reunasta ottaa tukea, että pääsi istumaan. Siitäkin huolimatta, että olin buranan vetässyt naamariin ennen työiltaa. Tiistai-aamuna vähän helpotti, mutta aikamoista ankan menoa kyllä oli edelleen. Tiistai-iltana oli sitten ohjelmassa yhden sortin urheilunumero, nimittäin saunailta työporukan kesken. Keskiviikko meni sitten toipuessa, mutta tänään on Wannabe Juoksija palannut liikunnan pariin, joskaan ei juoksemisen.

Kävinpä nimittäin tänään punttisalilla sitten miesmuistiin. Aikanaan tuli salilla käytyä paljonkin ja tällöin harjoittelin 4-5xvko kiertävästi. Nyt ei tuollainen jaksa kiinnostaa ja ajatuksena olisi muutaman kerran viikossa käydä tekemässä kuntosalilla mahdollisimman monimuotoinen ja kokonaisvaltainen treeni. Liikkeitä, jotka samaan aikaan harjoittavat useampaa lihasryhmää. Tosiasia vain on se, etten oikein vielä tiedä, miten tuollaista treeniä alkaisin toteuttamaan.

Tää mun neitsytkerta tuolla monitoimitalon salilla oli kyllä varmaan todellisen noviisin näköistä hommaa. ensinnäkin porukkaa, enimmäkseen miespuolista, oli kuin pipoa! edellisestä salitreenistä kun alkaa olla aikaa, niin olo oli melkoisen tukala. Tämänpäiväinen oli sellainen tarkkailukerta tuonne salille. Siihen tulokseen tulin, että jatkossa pyrin kyllä ajoittamaan treenit aamuihin. Mutta eiköhän tää tästä lähde kulkemaan, kunhan muutaman kerran tulee lähdettyä! Tämän päivän harjoitteet, vailla minkäänlaista suunnitelmaa oli seuraavanlaiset:

Alkulämmöt soutulaitteella ja kuntopyörällä n. 10min
Kahvakuulaa rinnalleveto+punnerrus ja heilautus n. 25min
Penkkipunnerrukset
Alatalja
Vatsalihakset rullalla (onkohan se nyt nimeltään sitten voimapyörä?)
Etunojapunnerrukset
Lopuksi radalla 1000 metriä juoksua, sisältäen rentoja lyhyitä vetoja

Olisikohan teillä minkäänlaisia ideoita taikka ajatuksia Wannabe Juoksijan orastavaan lihasharjoitteluun?

2 kommenttia:

  1. Loikkaharjoittelu, askelkyykyt ym. tukee juoksuharrastusta erinomaisesti.

    https://www.youtube.com/watch?v=LLzI1mcvIv8 Siitä inspiraatiota ja ideoita!

    VastaaPoista
  2. Komppaan Mikaa, loikkakikkailut ja erilaiset kyykyt (askelkyykkykävelyn eri muodot, yhden jalan kyykyt yms.) on hyviä.

    Milloinkahan ois ite taas siinä kunnossa, että pääsee voimapyörällä myös takaisin ylös... :)

    VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3