perjantai 19. lokakuuta 2012

Alustavia tavoitteita vuodelle 2013..

Ensi vuoden tavoitteiden suuret suuntaviivat alkaa olla aikalailla selvillä.. Oikeastaan ne on ollut sitä jo pidemmän aikaa, mutta ennen Vaaroja en kauheasti niihin voinut ajatuksia suunnata. Ennen yhtä tuollaista isoa tavoitetta pitää huomioida myös se, että sen täytyttyä tai vaihtoehtoisesti tavoitteessa epäonnistuttua, saattaa kaikki ajatukset ja suunnitelmat heittää ympäri! Tälläkertaa ei kuitenkaan niin ole käynyt.

Elikkäs vuoden 2013 tavoitteena on katsoa mihin sitä potentiaalia oikeasti on, ihan tulosten valossa. Ajatuksena olisi osallistua kokomittaiselle maratonille kesäkuussa. Vaikka tässä nyt elellään jonkinlaista ylimenokautta, niin tekemisen paloa löytyy. Miksi siis odottaa loppukesään/syksyyn? Tie maratonille kulkee kympin kisan sekä puolimaratonin kautta.

Tapahtumia olen pohtinut sen verran, että ainakin tähän saakka Jyväskylässä on ollut huhtikuussa kympin kisa nimeltä Pentin pinkaisu. Tähän olisi ajatus ensimmäistä kertaa osallistua. Vuoden 2013 tapahtumasta ei vielä tietoa löytynyt, mutta luotan siihen, että kyseinen kilpailu elää ja voi hyvin! Samaisella reitillä juostaan kyllä keväällä myös Keski-Suomen Testijuoksusarjaa, joka näin alustavana ajatuksena olisi kelpo vaihtoehto.

Tämän vuoden puolimaraton tuloksesta olisi huikeaa kiristää vähän aikaa pois. Töitähän siihen vaaditaan! On tosiaan ollut sen mun (surullisen kuuluisan :D) pikkusiskon kanssa puhetta osallistua ensi keväänä jollekin puolimaratonille. Myös yksi mun ihanainen työkaveri on innostunut juoksemisesta ja haluaisi lähteä ensi keväänä Helsinki City Runiin. Heidän kanssaan on ollut alustavaa puhetta lähteä mukaan tuonne tapahtumaan. Mikäli tuo nyt jostain syystä kariutuu, niin itse valitsisin kyllä ihan jonkun muun tapahtuman, kuten esimerkiksi Jyväskylän katujuoksu tai Joensuu Maraton. Kaikki nämä tapahtumat ovat samaisena viikonloppuna.

Varsinaista kokomaratonia olen kaavaillut esimerkiksi Forssan Suvi-iltaan tai Paavo Nurmi Maratonille Turkuun. Vuoden takainen katumaratonhan oli puolimaraton tulokseen nähden lähestulkoon luokaton ja tuo epäkohta olis tarkoitus laittaa kuntoon ensi vuonna. No joo, ehkä tuo luokaton on vähän liiottelua.. Epätyydyttävä on ehkä kuvaavampi sana. Tässä joku päivä postailen sitten miten noihin tavoitteisiin olisi tarkoitus päästä.. Ylimenokausi jatkuu ja tuossa vuodenvaihteen jälkeen olisi sitten ruvettava tositoimiin. Toivottavasti tässä nyt sitten pysyy kunnossa ja terveenä!

P.S. Koska mitään päivänmääriä ei ole vielä lyöty lukkoon (ja koska olen nainen!) pidätän oikeuden aikataulumuutoksiin.

2 kommenttia:

 1. Sulla varmasti on rahkeet niihin 3:30 loppuaikoihin mutta se vaatinee täydelliset olosuhteet, reitin, tankkaamiset jne.

  Ehkä se myös vaatii sellaiset viisi puolikasta ja saman verran maratoneja että näkee oikeasti ne omat mahdollisuudet ennätysajan suhteen.

  Vai että 4:04 on luokaton aika :D Tollasen kisan kun joskus juoksisin niin \o/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mika, onnistuit just tsemppaamaan mua :).

   Ei mikään voi luokatonta ollakaan, paitsi silloin jos vertaa omaan potentiaaliin.. (tässä tapauksessa 5 vkoa aiemmin juostuun puolikkaaseen).

   Mä oon kyllä aika varma, että sun kehitys juoksemisessa tulee olemaan ensi kesälle ihan omaa huikeaa luokkaa. Toivottavasti saadaan lukea siitä sun blogissa jatkossakin!

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3