perjantai 19. lokakuuta 2012

Saliohjelma

Se on sitten rankkakin rankempi ilta takana; Iltaisen punttitreenin jälkeen olo on yhtä hakattu kuin Jypillä tänään HPK:n jäljiltä! Olen siis harrastanut tänään urheilun lisäksi penkkiurheilua. Pikkuveljen kanssa oltiin tänään katsomassa aika montaa hasardisyöttöä Hippoksella ja pelin päälle kävin rakennuksen toisessa päädyssä hoitamassa salitreenin. Päivän huvittava tilanne sattui järjestysmiehen kanssa ovella, sillä tottakai olin epähuomiossa täyttänyt vesipulloni valmiiksi.. :D.

Jep, sitten siihen saliohjelmaan..

Askelkyykky (2x8kg lisäpainot), molemmille jaloille 3x10
Voimapyörä 3x10
Alatalja 35kg 3x10
Penkkipunnerrus 20kg (pelkkä tanko)  3x10
Selän ojennus (penkissä) 3x10
Maastaveto 30kg 3x10
Kyykky 20kg 3x10
Jalkojen nosto/vatsarutistus (sellaisessa dippilaitteen tyylisessä, kyynärpäiden varassa) 3x10
Vipunostot 2x7kg 3x10
Dippi penkkiä vasten 3x10

Mä luulen, että toi vois olla aikalailla se juttu, mitä rupean siellä salilla tekemään. Viimeiset sarjat tuntuivat kyllä aika raskailta, ei niinkään ensimmäisten sarjojen viimeiset toistot. Palautteluvälit oli tosi lyhyitä, lienee sillä osuutta asiaan.  Aikanaan kävin paljonkin salilla. Silloisessa työpaikassa oli aivan huippu kuntosali, jossa sai usein treenailla ihan itsekseenkin. Siellä pystyi tehdä kiertävästi eri lihaksia ja palautteluväli tuli siten hoidettua. Vaatii kyllä tottumista siihen, että on ihmisiä ympärillä. Monet ihmiset näyttää rauhassa palauttelevan laitteen ympärillä, itsestä tuntuu niinkuin olisi koko ajan vähän kiire. Ehkäpä sitä ajan kanssa oppii hyvät ajankohdat, milloin salilla on mahdollisimman rauhallista. Vuorotyössä kun on varaa valita :).

Ja tavoitteet tälle salitouhulle ovat..

Mahdollisimman "monipuolinen ja tehokas" lihaskuntotreeni muutaman kerran viikossa.
Kiinteyttää kroppaa ja saada varteen ryhtiä, miksei vähän voimaakin.
Vaihtelua juoksemiselle tähän syksyyn/alkutalveen.
Lisätä juoksuvoimaa sekä saada ryhtiä myös juoksemiseen.

Paljonhan sitä jauhetaan ja kirjoitetaan, kuinka kestävyysurheilu ja painonnosto ei sovi yhteen.. Jompikumpi kärsii aina ja plaa plaa. Mä en kuitenkaan usko, että ihan tavallisen kuntourheilijan tarvitsee tuollaisista asioista kovin äkkiä älähtää. Saa nyt nähdä miten nää mun kuntosalitouhut saa tulta alleen. Mitään isoa stressiä en siitä aio ottaa, jos mieli halajaa salin sijasta lenkille, niin lenkille on silloin mentävä. Juoksukuntoa aion pitää myös säännöllisellä lenkkeilyllä yllä. Vuodenvaihteessa/sen jälkeen tulee varmaan taas halu panostaa enemmän (juuri tuon kuntosalin kustannuksella :D) juoksemiseen. Näin on ainakin yleensä käynyt!

P.S. Siitäkin huomaa, että tää kuntosali on aika kauan ollut pois kuvioista, kun näin kirjoittaessakin tuntuu, että nyt liikutaan vähän epämukavuusalueella.. Alueella, joka on oikeastaan aika vieras.

1 kommentti:

  1. Itselläni on jonkinsortin intohimo sekä salitreeniin että juoksemiseen, enkä ole juurikaan huomannut, että ne eivät sopisi yhteen niin kuin tosiaan monesti väitetään. Ehkä siinä vaiheessa, jos haluaisin saada todella kovia tuloksia salilla, vähentäisin roimasti juoksemista, ja taas jos aikoisin treenata vaikkapa maratoonille, salitreeni mitä luultavimmin vähenisi. Nyt kun ei ole mitään hirveitä tavoitteita kumpaankaan liikuntamuotoon, niin aion pitää tämän kultaisen keskitien ja nauttia siitä. Tosin kuukauden aikana juoksutreenit on vähentyneet roimasti, mutta ihan vain oman mukavuudenhalun takia, vesisadejuoksut kun eivät ole yhtään mun juttu. Ja oli mulla muutaman viikon kestävä rasitusvamma jalassa, joten sekin tietysti vaikutti harrastamiseen.

    Mun korvaan tuo sun tavoite ("mahdollisimman monipuolinen ja tehokas treeni muutaman kerran viikossa") kuulostaa siltä, että suosittelisin sulle circuittreeniä! Vaikkapa kerran viikossa yläkropan circuit ja kerran viikossa alakropalle, tai vaihtoehtoisesti kahdesti viikossa koko kropan treeni.

    Tsemppiä treenailuihin, kyllä se sulle sopiva treeni sieltä pikkuhiljaa muotoutuu!

    VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3