maanantai 1. lokakuuta 2012

Mun motivaattorit

Hiluvitku kirjoitti blogissaan pistePISTEpiste varsin hyvän ja tyhjentävän postauksen motivaattoreista. Sen luettua minullakin heräsi juuri se motivaatio kirjoittaa niistä motivaattoreista, jotka laittaa itseä liikkeelle. Sanasta motivaattori tulee mieleen moottori, eikös se olekin melkein sama asia.. :D.

1. Hyvänolontunne
Liikunta tuottaa endorfiinia, "hyvänolonhormonia". Kunnon hikilenkistä tulee vain yksinkertaisesti hyvälle mielelle. Jos esimerkiksi aamulla heittää lenkin, tarvitaan päivän aikana melko isoja asioita, että se päivä olisi pilalla! Mikäli en liikkuisi, pienetkin asiat saisivat ns. V-käyrän nousuun.

2. Tavoitteet
 Edessä oleva kisa on hyvä motivaattori. Tahto antaa parasta. Tavoitteet tulee olla sellaisia, joiden eteen joutuu pääsee tekemään ajoittain rankkaakin työtä, mutta sillä työllä on mahdollisuus nuo tavoitteet saavuttaa. Onnistuneet tavoitteet tietenkin tuovat sitä onnistumisen iloa ja ovat siten motivaattoreita. Epäonnistumiset ovat myös olennainen osa tavoitteellisuutta, sellaisen sattuessa se käännetään voimaksi. Tavoitteiden tulee olla kovia, mutta realistisia.

3. Arkielämä
Hyvä kunto antaa etuja arkielämään. Ensiksi mainitun henkisen hyvinvoinnin lisäksi, liikunta lisää luonnollisesti myös fyysistä hyvinvointia. On vain yksinkertaisesti helpompaa vaikka nyt käydä kaupassa hyväkuntoisena. Selviytyminen arkielämän vaatimasta fyysisyydestä vaatii jonkinlaista kuntoa. On ihanaa, että mattojen puistelu ei ole viikon rankin suoritus. Se ei oikeastaan ole suoritus lainkaan. Pelkkä arkinen toimiminen vie varmasti liikkumattomalta ihmiseltä valtavasti voimia ja ajatus siitä on oikeastaan aika surullinen.

4. Terveys
Liikunta lisää terveysvaikutuksia. Ihan konkreettisesti ehkäisee, jopa parantaa sairauksia. Niin fyysisellä-, psyykkisellä- kuin sosiaalisella saralla. Jokainen haluaa olla terve. Onko siihen mitään lisättävää? 

5. Kanssaihmiset
Toiset liikkujat siis. Huolimatta siitä, että tekemiseni on kieltämättä aika yksinäistä puurtamista, saan voimaa muista liikkujista. Tämä osio on korostunut aloitettuani bloggaamaan sekä lukemaan muiden kirjoituksia. Tätä motivaattoria toivoisin ajoittain olevan enemmänkin, lenkkiseuraa ja sen sellaista. Ehkä rupeankin panostamaan sellaisen hankkimiseen. Erilaisissa tapahtumissa on myös mukava katsella muiden ihmisten liikkumisen iloa, täysin tuntemattomien ihmisten.

6. Ulkonäkö
En todellakaan ole mikään kauneusihannefriikki, että ihmisellä pitää olla tietynlainen kroppa ollakseen kaunis ja pälä pälä plaa plaa! Mutta en todellakaan myöskään väitä, että minulle on ihan sama miltä näytän ja paljonko painan ja sitä rataa. Liikunta on hyvä tapa hallita painoa... Koska syöminen on niin pirun kivaa :D.

7. Tauko!
Juoksulenkki on tauko kaikesta! Se on sitä mun meditaatiota :).

Siinäpä mun tärkeimmät motivaattorit... Moottorit :D.

3 kommenttia:

 1. Aikalailla samat on aatokset täälläkin. Sinänsä hassua, että aika moni ei käytä hyväkseen tämmöistä tilaisuutta. Että lopulta aika helpolla saisi hyvän fiiliksen ja vaikka mitä kaupan päälle.

  Tsemppiä vaan syksyn sateisiin ja muihin "vastatuuliin"! Ja tietysti VM:n loppuvalmisteluihin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti :). Ja samoin sulle, toivottavsti pääset pian lenkkeileen, vai joko olet päässyt?

  VastaaPoista
 3. En vielä, plääh... Alkaa olla kunto jo aika pohjalukemissa. Mut jospa tässä kuussa pääsisi viimein virittelemään uutta nousua :)

  VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3