sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Suurennuslasin alla itseohjautuva spinning

Joulu tulla jollottaa ja taas on viikko vierähtänyt. Liikunnat kulki seuraavalla lailla:

Maanantai: Sauvakävely @ Laajavuori 1h30min. (En tiedä liittyikö jalan hienoinen oireilu viikolla tuohon vai ei.. Tottapuhuen ei ole jaksanut kiinnostaakaan :O)
Tiistai: Kuntosali 1h5min. + Uinti 30min. @ AaltoAlvari (ns. "II-ohjelma", jonka sisällöstä voisin joku päivä kirjoitella lisää)
Keskiviikko: Spinning 1h15min. @ Killeri (Ohjattu osuus oli tunnin verra)
Torstai: Sisäsoutu 30min. + Keskivartalo 20min. @ JAMK (Josta aiemmassa postauksessa oma kirjoituksensa)
Perjantai: Kuntosali 1h + Uinti 15min. @ Uimahalli (Perus kyykkypystypunnerrusmavekulmasoutupenkki -vääntö.. Niin ja niitä vatsoja. Kynttiläuinti jäi aikataulullisista syistä vain pieneksi pulahdukseksi.)
Lauantai: Spinning 45min. + Liikkuvuus-/koordinaatio 15min. @ Monnari (Viime vkonloppisesta omatoimi pyöräilystä jäi vähän hassu maku ja nyt päätin ottaa revanssia.
Sunnuntai: -
Yht. 7h25min.

Palataanpa hetkeksi tuohon lauantain treeniin, joka oli omatoimista spinningpyöräilyä monnarilla. Spinning on ehdottomasti mun lemppariryhmätunti (..joskaan mulla ei mitään kovin laajaa vertailupohjaa ole, mutta kuitenkin.. ja tuo spinninkiin on kuulut elämään lähinnä talvisin säännöllisen epäsäännöllisesti..). Monesti oon miettinyt, että toimiskohan se samalla tavoin, jos ihan keskenään menis veivaamaan pyörää napit korvilla ja toimihan se. Ainakin suurinpiirtein.

Näkymä alaspäin (eipä juuri muuttujia :D)


Juoksun ollessa tauolla on olevinaan vaikea keksiä sille korvaavaa liikuntaa. Sitä PK:ta ja VK:ta korvaavaa. Ohjatut Spinningit lipsuu mulla tosi helposti sinne VK:n puolelle ja toi omatoiminen pyöräily vois olla ihan varteenotettava vaihtoehto pysytellä siellä PK-puolella. Juoksun intensiteetin ajatusmaailman siirtäminen muuhun aerobiseen on kyllä ihan oma juttunsa. Mukaanlukien ne kaikki fiilisten kuuntelemiset. Juoksemisen suhteen se suurinpiirtein sujuu, koska siitä on kokemusta niin paljon. Joskaan se ei aina niin lastenleikkiä ole silti!

Näkymä eteenpäin (eipä juuri muuttujia :D)


En mä todellakaan väitä, että tuo mun omatoimispinnailu olis täysin ohjattua spinnailua vastaavaa. Ketä kuitenkaan kiinnostaa se, jos joku ylösnousu jää tekemättä tai joku hetki unohdun vaan sinne ylös polkemaan (musiikkiin suhteutettuna)? Ei varmana ketään! Ehkä se voi olla myös vähän pöllön näköistä tulla kuntosalille veivaamaan spinningpyörää, mutta tuskin sekään ketään kiinnostaa. Tai jos kiinnostaa, niin silloin voi kysyä, että missä on tän arvostelevan tyypin treenikeskittyminen??

2 kommenttia:

  1. Muutaman kerran oon kokeillut myös omaa spinnua ja kivaa on. Harmillisesti meidän salilla spinnupyörät ovat salissa lukkojen takana, kuntosalin puolella on vaan ah, niin ihania kuntopyöriä joilla on ihan paska polkea. Mutta onneksi joskus pääsee spinnusaliinkin yksin polkemaan.

    VastaaPoista
  2. Ite oon joskus miettinyt, että saiskohan ohjatun spinningin jälkeen jäädä vielä polkemaan, jos haluais vetää vähän pidemmän treenin. Luulis. Ovat aukeaa yleensä joku vartti ennen tunnin alkua ja monesti tulee aika ajoissa oltua.

    VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3