torstai 12. joulukuuta 2013

Empiirinen puolentunnin soutututkimus

Tänään oli vähän normaalista poikkeava (oikeastaanhan koko viime kesä, syksy ja näköjään nyt talvikin on ollut normaalista poikkeavaa) treeni(ä). Mulla oli opiskeluita tänään aamusta kahteen saakka ja koska Jarppa pääsi töistä vasta vähän myöhemmin mulla jäi aikaa treenille jotain tunnin verran ennen kun pääsin sen kyydissä sitten kotiinkin.

Suuntasin JAMKin salille ja näköjään sinne oli aamupäiväistä jouluruokaa tullut sulattelemaan muutama muukin. Melkein teki mieli kääntää Adidakset takaisin kohti pukkaria, mitään toivoa ei kunnon treenille ollut. Kaiken lisäksi mun ego oli vasta nitistetty Ruotsin tentissä, joten en oikeastaan edes halunnut änkeä itseäni siihen ihmispaljouteen salin puolelle. Istahdin kuitenkin soutulaitteeseen (se salin ainoa cardiolaite tältä vuosituhannelta.. Ai mut saikohan ilmaisesta valittaa?) tarkkailemaan tilannetta ja hetken siinä väännettyä päätin tehdä empiiristä tutkimusta siitä, kuinka paljon 29 -vuotias wannabe juoksija soutaa concept 2:ssa levelillä 10 puolessa tunnissa.


No sehän soutaa 5618 metriä. Hah. Asiat on siis oikein mallillaan, kun oon parempi juoksemaan kun soutamaan. Luulin, että käsivarret väsyy (ei varsinaisesti oo mun vahvin puoli), mutta ensimmäinen väsynyt (tai tarkennettuna puutunut) ruumiinosa olikin perse (että tervemenoa vaan joskus sinne sulkavansoutuun). Mitään huippuhauskaa tuo homma ei ollut, mutta jos siinä nyt sitten vaikka oli tavoitteena muutaman kilokalorin polttaminen, niin se varmaankin toteutui. Vähän mua rupes houkuttamaan ajatus Kevyet kilometrit, raskaat raudat -blogin kirjoittaja, Mikan, soututestailuista, mikseipä joskus voisi testaillakin.

Päälle tein parikymmentä minuuttia vatsoja/keskivartaloa, sanoin hyvästit tämänpäiväiselle voimatreenille ja huomiselle liikuntavapaalle päivälle ja lähdin ihan autokyydillä kohti kotsaa. Voimalut siirtyi siis huomiselle, mutta oikeastaan se ei haittaa mitään, sillä kotona bongasin uutisen Aalto Alvarin kynttiläuinnista. Huomenna siis salin kautta vähän uimaan, oli yövuoro tai ei.

4 kommenttia:

 1. No voi itku, taas mie missaan kynttiläuinnin! Damn pikkujoulut, mur!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi höh. Vaikka pikkujoulut kuulostaa kans ihan kivalta :).

   Poista
 2. Kynttiläuinti kutsuu tänään :). Joskus syksyllä oli se kuutamouinti ja se oli huikeen hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinkin ehkä näkevinään sut siellä kahviossa, mutta en ollut ihan satavarma niin en käätynyt, kun oli kauhee kiirus töihinkin. Aalto Alvari oli kyllä hienona ja miel olis tehnyt mennä kotiin jatkamaan samanlaista kynttilätunnelmaa.. Sen sijaan koitan pysyä hereillä täällä työssä aamuun saakka, hyvällä fiiliksellä jaksaa :).

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3