keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Uuteen nousuun

Oon aina kuvitellut olevani kohtalaisen hyvä hellejuoksija.. Kunnes palasin kahden viikon juoksutauolta juoksutreeneihin lähes kolmenkympin paahtavaan helteeseen. Kyllä, minä ja kantapää ollaan tehty nyt yhteistyösopimus, eikä tuo kantapää ole muistuttanut itsestään, ei lenkillä eikä lenkin jälkeen. JEEEEEE!!!

Eilen kävin alkuillasta korkkamassa treenit Tuomiojärven 13km lenkillä. Alku lähti keliin nähden ihan liian kovaa ja juoksentelin sellaisia 5:20 kilsoja ja aika pian pääkopassa rupes tuntumaan viiltävää kipua. Vaikka siis olin (ainakin omasta mielestäni) juonut paljon, niin varmaan ihan liian paljon vaan vettä. Oon aiemminkin päätellyt, että tuo juostessa ilmaantuva päänsärky johtuu elektrolyyttitasapainon järkkymisestä. Radiosurffatessa onnistuin vastaamaan kaverin puheluun ja se puhelu oli varmaan lenkin pelastus, kun vauhtikin sen myötä asettui maltilliseksi. Jokusen kilometrin höpöttelin AKn kanssa puhelimessa (lähinnä kylmästä siideristä!). Loppulenkistä päänsärky oli jo jäätävä (tai no, kuumottava vois olla osuvampi) ja sormissa alkoi olla melkoinen lämpöturvotus. Jotain kilometri ennen maalia oli onneksi lähde, jonka alla huuhtelin päätäni ja join sitä kauan kaivattua vettä!

Tänään hoidin viikon pitkiksen polkujuosten. Kantapää kiitti, mutta muu kroppa sen sijaan ei. Neste ja suolatasapainon kanssa ei ollut ongelmia, mutta energiat sen sijaan meinasi totaalisesti loppua. Liian kevyt aamupala alla ja sitä rataa. Mukana lenkillä oli kyllä maltolla ja merisuolalla terästettyä vettä. 17km teknisesti haastavaa polkua ylä- ja alamäkineen oli myös omanlainen shokki tähän juoksutauon päälle. Tuon 17km:n jälkeen oli vuorossa välipulahdus Vuorilampeen ja siitä sitten sellanen 1,5km himaan. Ai että, teki hyvää!

Vuorilampi ja välipulikointi

UUTEEN NOUSUUN JUOKSUTREENEISSÄ!2 kommenttia:

  1. Hei mahtavaa, että kantapää on taas yhteistyökunnossa! :) Mulla tulee kanssa helleturvotukset heti sormiin, kun on yli 25 astetta. Koskaan en siis lähde prikat sormessa helteellä juoksemaan, nimittäin voi olla, että iskisi aika tautisen kamala ahdistus kun niitä ei saisikaan pois.

    Mä en oo ees heittäny vielä talviturkkia, joten oon superkade tuosta pulahtamisesta <3 Ihanaa!

    Haastavia nää tälläset hellekelit juosta.

    VastaaPoista
  2. Jee siun kantapäälle! Hienoa et juoksu taas kulkee, helteiden tuomista ongelmista huolimati.

    VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3