tiistai 18. kesäkuuta 2013

HCM? Finlandia?

"Kyllä noi oireet selvästi plantaarifaskiittiin viittaa, mutta katotaan se röntgenkuva nyt varmuuden vuoksi kun tää on näin pitkittynyt. Saa poissuljettua mahdollisen murtuman. Tulehduskipulääkekuurin määräisin kyllä nyt kanssa, vaikka sitä ootkin jo kokeillut. Katotte sitä jalkojen asentoa ja askelta sen fysioterapeutin kanssa ja se vois miettiä myös yölastaa siihen tai neuvoa sellaisen putkiharsolla tehtävän yösidoksen. Jatkat just niitä venyttelyjä, kylmää ja hierontaa mitä oot tehnytkin. Nää on joskus tosi sitkeitä vaivoja. Jos se ei ota hellittääkseen, niin suosittelisin käymään jossain urheilulääkärillä, esimerkiksi Likesillä. Siellä on paras tieto näistä ja sulla kun toi liikunta kuitenkin tavoitteellista."

Tulehduskipulääkkeeksi sain Arcoxiaa, mikä on ihan hyvä juttu. Oon joskus sitä säären orastavaan rasitusvammaan kuurin syönyt ja se oli huomattavasti parempaa näihin tällaisiin juttuihin, kun Burana. Lisäksi se on myös paljon vatsaystävällisempi (okei, myös kalliimpi). En usko, että tuossa rtg-kuvassa mitään on, mutta musta se on silti ihan hyvä, että se otetaan. Vastaukset siitä tulee torstaina. FT-aikaa sain aikaistettua jo juhannuksen jälkeiselle maanantaille, sekin on ihan jees.

Kiimasen savulenkki juhannusaattona on nyt yksi peruttu juoksutapahtuma. Ensimmäinen sellainen. Juostaan se kympin enkka sitten myöhemmin. Kahta juttua oon myös pyöritellyt päässäni. Maratonia ei voi juosta a) rasitusvammaisena tai b) treenaamatta. Takana on nyt viitisen viikkoa joko a) täysin treenamatta tai b) puolivaloilla treenaten. Helsinki City Marathon starttaa reilun kahdeksan viikon päästä ja fakta on se, että myös tämä ja muutama seuraava viikko menee edellä mainitun kaavan mukaan. Toivottavasti vain muutama viikko, eikä muutama kuukausi.

Kysymys siis kuuluu, onko tähtäin Helsingissä vai kenties Jyväskylässä Finlandia Marathonilla, joka starttaa neljä viikkoa HCM:n jälkeen??? Mitä te tekisitte tai mitä ylipäänsä olette mieltä? Ilmottautuminenhan on sisässä kumpaankin noihin, niinkun oon täällä kertonut. Jos näiden kahden välillä olisi pidempi aika, voisi ensimmäisen ajatella juoksevansa osallistumisen ilosta, kun sen nyt kerran Gatorade mulle tarjoaa. Toisen sitten enemmän aikatavoitteellisesti. Kuukausi on kuitenkin lyhyt aika palautua maratonilta ja alkuperäinen ajatushan oli sittemmin mahdollisesti muuttaa tuo Finlandia puolikkaaksi. Tai jos aivan alkuperäisiä ajatuksia kerrotaan, niin niissähän ei koko HCM ollut edes mukana. Oli ajatus juosta aikatavoitteinen maraton Jyväskylässä.

Tuon aikatavoitteen rankkaan aika korkealle omalla kohdallani, sillä oon ensimmäisen katumaratonin juossut tavoitteella maraton asenteella (joka on jo sinällään saavutus, ei sillä) ja toisen katumaratonin olen juossut aikatavoitteisesti, joka viimeisen kympin ongelmien vuoksi jäi vaan niin pirun lähelle. Tuo aikatavoitehan mulla on vielä himpun verran epäselvä (3.50?, jopa 3.45? Tarkentunee lähempänä kisaa testijuoksujen mukaan), mutta jokatapauksessa niin, ettei neljän tunnin alitus jää kyseenalaiseksi tai niinsanotusti "hiuskarvan varaan". Ennen tätä juttua tapahtunut juoksukunnon nousu lupaili jo aika hyvää, aika todella hyvää. Vaikka aikatavoite olisi mikä, niin selvää on se että neljän tunnin alitus vaatii ehjiä treeniviikkoja. No koko maraton ylipäänsä vaatii. Kunto ei muutamissa viikoissa laske, mutta viimeaikaisella (ja kuinka pitkään tämä nyt jaksaa jatkua) menolla se viimeistelty juoksukunto kyllä laskee juuri sen hiuskarvan verran.

Olis mielenkiintoista kuulla teidän mielipiteitä, sillä niinkun oon kertonutkin, mulla on aika vähän ihmisiä ympärillä jotka tämänkaltaisista asioista tietää. Rankkaan teidät lukijat aika korkealle siinä :).  (Äläkääkä pelejätkö kertoo mielipirettänne, teen päätöksen kyllä itte, niinku pohojonmaalaiset tuppaa tekemähä.. Oon jo melekehen teheny..)


4 kommenttia:

 1. Mä juoksisin Helsingissä ihan jo siitä syystä, että Finlandian reitti on niin tyyylsä ja niin nähty... Näillä puheilla käy vielä niin, että starttaan tietenkin Finlandiassa :P Mua kiinnostaa Espoon Rantamara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Toisaalta taas myös hyväksi havaittu :).

   Poista
 2. Siirrät HCM:n osallistumismaksun lääkärintodistuksella ens vuodelle, kai se onnistuu vaikka voititkin sen siitä kisasta? Finlandiaan on ihan hyvin aikaa kunhat pistät jäitä hattuun ja kantapäähän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein tiedä saako sitä siirrettyä, muttta toisaalta taas onko sillä niin väliä, kun ei siitä mitään maksanutkaan. Tuskin ikinä HCM:lle olisin "maksavana asiakkaana" edes lähtenyt..

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3