sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Painonnostokoulussa

Muistatte ehkä, kun taannoin manailin paikallaan junnaavaa punttisaleilua? Sekä sen, että monen muunkin asian suhteen, on tässä vuoden vaihteessa ollut fiilis, että nyt tarttis jotain uutta tatsia tähän hommaan! Viime viikolla oltiin mun kaveri P:n kanssa tutustumassa painonnostoon. Tutustuin tähän mun kaveriin, kun olin ekassa työharkassani saikkarikoulussa (jonka tutkintotodistus tuli by the way joku aika sitten postissa, jee!). Onneksi hän oli ohjaajani, koska sain tosi hyvän ohjauksen lisäksi myös kaverin kaikenlaisiin juttuihin! Aikuisena ei ole niin helppoa tutustua uusiin tyyppeihin ja onkin ollut hauska tutustua ihmiseen, johon ei oikeastaan tarvitse edes tutustua, koska tuntuu siltä, niinkun olis tunnettu aina.

Nyt siihen painonnostoon. Kyseessä oli Harjun Woiman punttikoulu, jossa harjoitellaan olympianostoja.

Seuraavat jutut on suoria lainauksia Harjun Woiman verkkosivuilta:

"Levytanko harjoittelu on kaikkien urheilulajien harrastajien perusosaamista. Mitä paremmin hallitsee, sitä tehokkaampaan harjoitteluun pystyy ja terveempänä pysyy!"
"Punttikoulu - ammattitaitoista ohjausta painonnostoon. "Puurusen Punttikoulu" on paikka oppia painonnoston tekniikat kerralla oikein. Oikea tekniikka takaa suoritusten turvallisuuden, maksimoi treenin hyödyn sekä ehkäisee parhaalla tavalla liikuntavammojen syntymisen."

No meikäläinen oli ihan myyty. Mulla oli aika kovat odotukset ohjauksen tasosta ja ne odotukset kyllä täyttyi moninkertaisesti. Tää taitaa olla se juttu, mitä nyt kaipaan! Punttikoulu pyörii Huhtasuolla kahdesti viikossa. Vaikka en läheskään kaikkiin treeneihin tule vuorotyön vuoksi pääsemään, vaikka Huhtasuolle on matkaa ja vaikka mulla tulee nilkkaleikkauksen vuoksi olemaan pidempikin tauko (tässäkin) hommassa, niin taidan silti hankkia koko kevätkauden kortin Harjun Woiman aikuisten treeneihin.

Vanhemmiten tuntuu, että kaikenlainen koordinaatio, räjähtävyys ja liikkuvuus on karissut omasta kropasta elettyjen vuosien mukana. Kyseisiä ominaisuuksia on myös haastavaa kehittää vailla minkäänlaista ohjausta, toisin kuin esimerkiksi voima- tai kestävyysominaisuuksia. Haluan kuitenkin kehittää myös muitakin juttuja ja siihen uskon just painonnoston olevan oiva keino. Ykkösprioriteetti tulee siis olemaan tuo punttikoulu, mutta myös muita treenejä on tarjolla kausikortilla.

Painonnosto on varmana nostanut suosiotaan myös naisten keskuudessa, mutta siitä huolimatta oltiin ainoat naiset punttikoulussa. Jonkinlainen jännitysmomentti tulee olemaan myös se, että koska P:lla on vielä CrossFit -salille jäsenyys tovin voimassa, niin joudun tulevilla viikolla menemään treeneihin yksin. Ehkä kykenen siihen! Sillä ei nyt varsinaisesti ole mitään merkitystä onko porukassa naisia vai ei, mutta oon vaan kertakaikkisen ujo menemään mihinkään ryhmiin yksin. Jostain syystä se on ollut mulle aina aika vahvasti epämukavuusalueelle menemistä (vaikka moni ei sitä ehkä usko) ja sen takia esimerkiksi kaikenlaiset kimppalenkit erinäisissä juoksuryhmissä on mulla jäänyt kautta aikain tekemättä. Yksin treenaaminen on mun mielestä kivaa, mutta olis se ihan kiva myös olla reippaampi osallistumaan, jos vähääkään siltä tuntuu ja nyt kyllä tuntuu!Pixabay -kuva modifioituna omiin tarpeisiin. Jos sitä näiden lajien oppimiseen panostaisi vuonna 2016, keväällä 2016. Uintia enemmän kehiin sitten kun jalka on operoitu, eli kaikkeen muuhun tulee taas väistämättä taukoa.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

P.S. Se the twenty pull-ups challenge päättyi omalla kohdalla tulokseen the twelve pull-ups challege. Ekat kolme viikkoa toi siis parannusta neljä leukaa ja vikat kolme viikkoa yhden leuan. WTF? Jarpan työkaveri, joka siis onnistuneesti ohjelman veti läpi, oli sanonut, että ns. "epäonnistuneita viikkoja" olisi kannattanut toistaa niin kauan, kun ne menee onnistuneesti läpi. Olivat siis keskustelleet leuanvedosta... Kysyin Jarpalta, että kai se on muistanut lesoilla tyttöystävän tuloksilla. Kuulemma on muistanut... jopa sillä, että päätin jouluna kesken ohjelman ruveta tekeen sarjoja sen kuuluisan lisäpainon kanssa :D. Ehkä tässä jaksaa vielä jonkun projektin ottaa asian suhteen, vaikka nyt kieltämättä vähän tympii. Tyytyväinen pitää silti olla ja olisikin enemmän kuin viisasta edes joten kuten pitää kuntoa nyt myös yllä!

2 kommenttia:

 1. Vähänkö siistiä! Alat ehkä paremmin tajuamaan nyt mun sekoamista painonnostoon :)

  Vähän nauratti toi esittelyteksti, että oppii tekniikat kerralla oikein. Parinsadan harjoituskerran jälkeen en ole vieläkään oppinut haha.

  Jännä juttu että teillä on noin vähän naisia siellä. Meidän painonnostokoulussa on keskimäärin 15-20 naista ja 5-10 miestä.

  Kaveri muutti Jyväskylään ja siellähän on erinomaiset olosuhteet harjoitteluun. Keljon Viesti on tunnettu pn-seura ja CF Jyväskylällä on myös hyvä tatsi hommaan. Monarillakin taitaa olla oikeita tankoja, lupa käyttää mannaa ja tiputtaa painot.

  Tsemppiä mahtavan lajin parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitti. Mä luulen, että toi mainospuhe tarkoitti enemmänkin sitä, että opit painonnostotekniikat siten, että voit harjoitella niitä yksiksesi koko loppuelämän :D. Se ei vaan olis sitten enää houkutteleva niille, jotka iteensä epäilee, heh!

   Joo, Keljon Viestillä jätkät kuulemma opettaa, sinne vaan, on moni tuttu sanonut. No jos sitä tälleen virallisesti ensin :D. CF Jyväskylä on varmana ihan hyvä, mutta oon kuullut, että siellä tekniikkatunnit on vähän turhan täynnä, että sais oikeasti oppia just omiin tarpeisiin. Ja asitten kun kiinnostaa tällä hetkellä ainoastaan painonnosto, niin närästäis ehkä maksella cross fitistä jne.

   Mä luulen, että tuo HW on vielä aika tuntematon seura. Perhekeskeisyys on siellä aika iso juttu, muksujen paikallinen painiseura ja fysiikkavalmennusta siinä sivussa. Ihan hyvä, et ei oo jättikokoiset ryhmät ja vetäjäkin kuitenkin kai ihan nimekäs tyyppi. Ja onneksi monnarilla voi tehä melkein mitä vaan :D. Ja onneksi edelleen opiskelijahintaan :D.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3