maanantai 18. tammikuuta 2016

Finntriathlon Roadshow

Olin sunnuntaina mun kaveri Pn kanssa Finntriathlon Roadshow -nimisessä seminaarissa. Seminaarissa puhutut asiat oli aika pitkälle tuttuja juttuja, mutta siitä huolimatta oli ihan superinnostavaa kuunnella asiantuntevien ihmisten puhetta harjoittelusta triathlonille. Perusjutut kestävyysharjoittelusta päätee tietysti moneen muuhunkin kestävyysurheiluun. Puhujina oli Tiina Boman ja Antti Hagqvist, suuri kiitos heille! Ylipäänsä musta on tosi hienoa, että jakavat lajitietoutta huolimatta siitä, että triathlon-tapahtumat taitaa olla loppuunmyytyjä ilman minkäänlaista mainostamista. Antaa hyvän kuvan lajin parissa toimivista ihmisistä!Yksi tärppi jäi erityisesti mieleen. Aiheena oli väsyneenä treenaaminen. Jokaiselle on varmaan tuttu tunne, se että pyörittelee päässään sitä, onko mitään järkeä lähteä lenkille, väsyttää, ei huvita ja vielä kerran väsyttää. Itsellä on aina ollut aika kova kynnys olla menemättä ja oon enempi tarvinnut kannustusta siihen. Sittemmin olen kyllä paljon oppinut tuostakin asiasta. Hyvä vinkki oman olon tunnusteluun on kuulemma sellainen, että jos kuitenkin päättää väsyneenä mennä lenkille/treeneihin, niin jos vartin tekemisen jälkeen olo on edelleen kurja, väsynyt ja tukkoinen, on syytä painua kotiin ja äkkiä! Aika hyvä ja konkreettinen vinkki, vai mitä?

Ohjelma oli aika tiukka ja venyikin. Itse olisin mieluusti kuunnellut vielä pidempäänkin heitä! Päivän aktiviteetiksi valittiin Pn kanssa spinning. Kyseessä oli Youtube-vetoinen tunnin setti, jossa oli eri mittaisia vetoja sekä palautuksia. Kadenssitavoite oli läpi treenin 90-100, niinkun pyöräilyssä on. Koskaan en ole vastaavaa treeniä tehnyt, vaikka olen "normispinningissä" kyllä käynyt. Normispinningissähän kadenssi ja vastukset vaihtelee, välillä poljetaan putkelta jne. Vaikka varmasti tasaisella kadenssilla tekeminen palvelee lajia, niin ehkä siinä "normispinningissä" aika menee kuitenkin nopsempaa.

Päätettiin, että osallistutaan vuonna 2017 Joroisten puolimatkalle. Sehän tarkoittaa myös sitä, että mun on opeteltava se uintijuttu nyt ihan oikeasti. Vaparia pääsee kuitenkin paaaljon nopeampaa, enkä halua olla hidas vaan siksi, etten ole jaksanut opetella uintia. Tää kevät on siihen otollinen, koska joudun kuiteskin painimaan jalkaongelmien kanssa. Ja tietty se tarkoittaa myös, sitä, etten enää vuoden päästä paini jalkaongelmien kanssa. Vaikka aika monesta kesästä olen ajatellut, että silloin kyllä pystyn juoksemaan, niin edelleen jaksan ajatella niin! Ja jos en, niin sitten en. Tässä hetkessä aion kyllä elää ja tähän hetkeen kuuluu tällaiset ajatukset. Yhden teon tein jo uintiasian eteen: ostin Headin uimalasit, jotka vaikutti tosi hyviltä. Aiotaan myös nyt keväällä osallistua johonkin triathlonkurssiin taikka vastaavaan, mitä paikallinen seura aikoi järjestää.

Hauska päivä oli kyllä! Ja lopuksi tietty vatsat täyteen Villi Peurassa.


4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta toi seminaari! Saat kertoa joskus lisää. :) Täällä olis muuten sit yks potentiaalinen seura sinne uimahalliin. ;-) Niin ja tavoitteet kuulostavat varsin hyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aion ottaa härkää sarvista tuon uinnin kanssa viimeistään, kun tuo jalka on leikattu :D. Oli ihan mielenkiintoinen, ei nyt ehkä mikään sellainen ahaa elämykiä antava, mutta inspiroiva!

   Poista
 2. Mä olin samaisen kiertueen tilaisuudessa Tampereella ja ihan intoa puhkuen lähdin sieltä :) niin hyviä puhujia ja aiheita (olivat kyllä osittain erejä). Ja huippua toi puolimatkalle ilmoittautuminen!! Triathlon on kivaa! Oon kohta nyt vuoden opetellu vaparia just triathlonia varten ja ihan nollasta lähdin silloin, ja nyt jo sujuu esim. tunnin uinti kokonaan vaparilla, kun vuosi sitten meni ehkä 17m. Mutta niin kivaa oppia uutta ja tahkota vaikeidenkin tekniikoiden ääressä! Mä olin viime kesänä perusmatkalla ja seuraava tavoite on puolimatka, kun raskaudesta, synnytyksestä ja muusta siihen liittyvästä päästään taas tavoitteellisen urheilun pariin :) tsemppiä uintiharjoituksiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei siistiä kuulla, että muutkin on oppinut! Ehkä mäkin sitten voin, heh. Ei olla siis vielä ilmottauduttu, koska mennään vasta 2017.. Mulla leikataan nilkka nyt keväällä, että yhtään en tiedä millainen ensi kesä tulee olemaan. Toisaalta viime vuodet on opettanut, että mitä vaan saattaa kuiteskin tulla eteen, mutta 2017 on tosiaan tavoite, jos terveys näin suo :).

   Tsemppiä sullekin treeneihin :).

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3