tiistai 2. kesäkuuta 2015

Street workout

Ootte varmaan huomannut, että aina on joku laji, mikä on niin sanotusti muodin harjalla. Kestävyyspuolella taidetaan mennä akselilla polkujuoksu-triathlon ja voimailupuolella jossain crossfit-kehonpainoharjoittelu osastolla johon eittämättä myös street workout kuuluu. Street workout on hieno nimi sille puuhalle, mitä ihmiset on iät ja ajat tehnyt lenkkipolkujen varrella olevissa penkeissä ja "puolapuissa". Vuodet nuo paikat loppuun kuluttivat ja onneksi nyt nähdäänkin uutta tulemista sillä saralla. Toivottavasti se innostaa myös kaupunkien päättäjiä hankkimaan lihaskuntoilumahdollisuuksia ulos. Yhtään en laittaisi pahakseni, vaikka perustettaisiin aikuisten leikkipuistoja, koska meneehän omalla kehonpainolla treenaminen ja temppuilu ihan top teniin siinä, mitä aikuinen(kin) voi vapaa-ajallaan tehdä!

Suomen street workout -sivulta, klik, löytyy hyviä tutoriaaleja ja haasteita kehittyneemmillekin yksilöille. Lisäksi sivulta löytyy kartta, johon on merkittynä kaupunkisi street workout mahdollisuudet.


Itse olen nyt pari viimeistä kesää harrastanut ulkojumppaa lempparimestoina Laajavuoren hyppyrimäki ja Harjun portaat. Jälkimmäisen puuttumista kartalta hieman ihmettelen, mutta uusia paikkoja löytyy senkin edestä. Kuten ihan tässä kivenheiton päässä oleva telinekokonaisuus, jossa viime viikolla tein varsin hyvän treenin. Mukaan otin kuminauhan, jotta saisin tehtyä vähän pidempiä sarjoja dippejä. Lisäksi tein toes to bareja, leuanvetoja, vartalonpainosoutua, L-istuntapitoja jalat koukussa ja toinen jalka suorana, bulgarialaisia kyykkyjä, punnerruksia.. ööö... No noita ainakin.

Harmikseni tämä nilkka rajoittaa pahimpia rimpuiluja, joita haluaisin niin kovasti tehdä. Lisäksi käsilläseisontaharjoitukset ovat tällä hetkellä ihan seis, koska jos ihan tosillasi treenaat mahdollisimman pitkää käsilläseisontaa tai käsillä kävelyä ilman tukea, niin eihän sieltä välttämättä kovin hallitusti tule alas ja just sille jalalle mille ajattelee. Ihan vielä en kärsi tipahdella korkealta enkä niin kovin matalaltakaan tälle vasemmalle jalalle ja arkailu haittaa suoritustakin. Mutta haasteita riittää siitä huolimatta. Seuraavia porrastreenejä odotellessa! Hyviä puolia tässä jalkojen heikossa tilanteessa on tietty se, että jalkatreenikin menee kohtuu helposti perille. Monestihan just jalkatreeni ulkona ja ilman lisäpainoja tai välineitä, on vaikeammin toteutettavissa kuin treeni yläkropalle. Sille variaatioita riittää. Loputtomiin, väittäisin. Vai miltäpä kuulostaa esimerkiksi ihmislippu?


Treenatteko te paljon ulkona voimatreeniä ja millaista se on? Jakakaahan kaikki parhaat vinkkinne mulle ja muille lukijoille. Ulkotreeni kun kuitenkin vaatii ehkä vähän enemmän mielikuvitusta, kuin sisätreeni, mutta sehän on vain positiivista!

edit: Otan vinkkejä vastaan myös syntymälahjajana (kiitos mama!) saatujen tummien silmänalusten ja silmäpussien poissaamiseksi :D

6 kommenttia:

 1. Olipas mielenkiintoinen ja inspiroiva linkkivikki tuo street workout - sivusto! Enpä ollut moisesta ennen kuullutkaan, mutta iso peukku idealle. Sopii hyvin ajan henkeen ja muutenkin jotenkin niin huippua, että liikunta tulee lähemmäs ihmistä ja että on mahdollisuuksia liikkua myös "matkan varrella". Olen aika vähän tehnyt ulkotreenejä itse, paitsi kesäisin joogaillut takapihalla. Kovemmatkin ulkotreenit houkuttais!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kanssa sitä mieltä, että liikunnan pitäis tulla lähemmäksi ihmisiä! Mä vähän haaveilen, että jos olis oma piha, missä tehdä kahvakuulatreenejä. Tekisin, jos joskus olis. Se ei ehkä kuitenkaan vielä riitä syyksi muuttaa asumismuotoa :D. Jutskailin kerran yhden tyypin kanssa, joka teki talvisinkin pihallaan kahvakuulatreenia, musta aika coolia (sanan varsinaisessa merkityksessäkin :D).

   Poista
  2. Mä harrastun tuota omalla pihalla kahvakuulailua, kesällä ja talvella. Ja lisäksi mulla on kotipihan jatkona oma viiden hehtaarin metsä, jota kiertää lenkkipolku puron vartta pitkin. Siinä on hyvä vaikka kuulailun välissä juosta, tietty personal trainerit eli koirat mukana :-) Siihen lisäksi kun fillaroi kympin työmatkan päivittäin ympäri vuoden, voi varmaan puhua lähiliikunnasta? :-)

   Poista
 2. Mulla on itsetunto niin surkea että työskentelen kovasti sen eteen että uskaltaisin juosta ihmisten ilmoilla :D
  Mutta iso peukku kyllä tuollaisille paikoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kävin vierailemassa sun blogissa! Hieno proggis sulla meneillään, SILLE PEUKKU! Itellä on myös painonpudotushistoria ja samat fiilikset on tuttuja ajalta, kun juoksua aloittelin. Välillä tulee kaihollakin mietittyä aikaa, koska silloin sai myös paljon hyviä kokemuksia itsensäylittämisen ym. kanssa. Sulla tulee olemaan mahtava kesä edessä :).

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3