torstai 18. kesäkuuta 2015

Pyörällä Etelä-Pohjanmaalle: yksi tavoite saavutettu!

Juhannus (kirjaimellisesti) polkaistiin käyntiin jo aattoa edeltävänä päivänä pyörälenkillä syntymäseuduille Etelä-Pohjanmaalle. Sinne, missä juhannuskokko on lähinnä vitsi ja trullit käy pääsiäislauantaina. Mun ja ainoan sopivan sääraon painostamana pidettiin opparikamun kanssa (ansaittu) vapaapäivä. Jos olisin meteorologi, en tiettykään olisi polkenut edeltävänä päivänä puolentoistatunnin lenkkiä ja käynyt kahtena sitä edeltävänä päivänä salilla.

Jyväskylä-Petäjävesi -väli (n. 30km) on kohtuu vilkasliikenteinen, mutta hyvillä pientareilla. Vähän manailin sitä, että buffi jäi laitamatta kypärän alle. Sen verran oli viileä keli. Kuoritakki lens reppuun aika nopsaan. Liian hiostava Lidlin laatua (-> hankintalistalle sellainen). Päälle vedin repussa olleen vesitiiviisti pakatun pitkähiaisen. Kaksi pitkähiaista paitaa + lyhyt pyöräilypaita olikin sopiva kombo.
Petäjävesi- Multia (Palsankoski) väli (n. 40km) sisälsi pitkät pätkät tietä, joka näytti tasaiselta, mutta oli oikeasti ylämäkeä. Jalat tuntui välillä vähän tukkoisilta, mutta jossain vaiheessa se meni ohi. Varmaan yritin myös liikaa pitää vauhtia yllä, ajoinhan "tasaisella". Aurinkokin näyttäytyi ja aamuiset pelonsekaiset fiilikset kelistä katosi. Palsankoskella pidin evästelytauon ja fiilis oli kyllä huipussaan.

Multia (Palsankoski) - Myllymäki -väli (n. 30km) tie muuttui niin paljon maisemiltaan mielenkiintoisemmaksi ja muutenkin mielenkiintoiseksi. Tuossa välillä ylitettiin myös oikeiden ja väärien perinteiden raja, eli saavuttiin Etelä-Pohjanmaalle. Jotenkin niin huippuhyvät fiilikset saapua Ähtäriin ja Myllymäen seudulle: siellä oon syntynyt ja myös lapsuuteni kesät Rämälänkylän möksällä viettänyt. Meininki oli poiketa Ähtärissä asuvalla iskällä kahvilla. Myllymäen Siwasta hain pizzanpalat kahvin kanssa. Samaisesta kaupasta, jossa lapsena haettiin vauhti ja voima -karkkeja reilu 15km/siivu -mittaiselle tallimatkalle, jota kuljettiin, milläpä muulla kuin pyörällä...(niitä ruskeita lakumatoja, toisista sai voimaa ja toisista vauhtia).Myllymäki - Ähtäri -välillä (n. 10km) sattuikin sitten se, mitä aamulla manailin. Samantein, kun starttasin pyörän kaupalta, huomasin jostain hiipineen mustan pilven. Ja sitä vettä tuli! Tokikin päällä oli myös se vesitiiviisti pakattu paita. Poljin tuon kympin matkan niin kovaa kuin jaloistani vastatuuleen pääsin. <olis ollut vauhti- ja voimakarkeille tilausta.  Mielessäni jo asettelin lotomärkiä kamppeitani iskän sähköpatterille kuivahtamaan. Iskällä tulikin sitten pidettyä suunniteltua pidempi tauko, jotta sain kamppeita vähän vähemmän märäksi. Tekniset kamppeet yhdistettynä hyvään mielikuvitukseen, saatiin nuo kamat kuitenkin kohtuu nopeesti kuivumaan.

Ähtäri - Alavus -väli (n. 30km) sujuikin haipakkaalla keskivauhdilla. Reitti on alamäkivoittoinen ja kulki tunnissa. Pätkällä oli (luojan kiitos!) melko paljon myös pyörätietä missä ajeli samaan malliin, kun maantielläkin. Pohjalaiset autot ja autoilijat yhdistettynä vilkasliikenteiseen ja pientareeltaan kapeaan tiehen ei nimittäin ole pyöräilijän näkökulmasta mikään maailman paras yhdistelmä. Hengissä kuitenkin selvittiin. Ja toivottavasti selviää myös kaikki muutkin tämän juhannuksen.Kilometrejä yhteensä 138km ja joitain satoja metrejä päälle. Ajoaika 5h30min. ja joitain sekunteja päälle. Vauhdista oon kyllä aika yllättynyt, mutta ilmeisesti oli kiire syömään äitin perunamuusia.

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!


4 kommenttia:

  1. Hyvä Taru! Hieno lenkki. :) Hyvää juhannusta sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää juhannusta myös sulle! On myös facessa pitänyt kysellä kuulumisia, mutta nopsaan on mennyt päivät siitä kun Jyväskylässä treffattiin.

      Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3