sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Sekalaista diipadaapaa

Uhmasin tuota flunssaani olemalla vastoin kaikkia periaatteitani töissä sekä perjantain että lauantain. Tyhmää, tiedän. En vaan jotenkin kehdannut taikka voinut kolmen työssäolopäivän jälkeen jäädä sairaslomalle. Tyhmää, silti. No nuo päivät on nyt puristettu ja tämä päivä onkin sitten vietetty puhtaasti yökkärilinjalla makoillen milloin milläkin sohvalla taikka sängyssä. Huoh. Kurkkukipu alkaa helpottaa, kuten myös nuha. yskä sen sijaan alkaa muistuttamaan vajaan kahdenvuoden takaista keuhkokuumeyskää, joten huominen ainakin lienee ollaan urheilematta.

Iso kuva: Kakkosmakkarin eli perhohuoneen lipasto. Joku halpa. Taulu on jäänyt laittamatta seinälle ja varmaan jääkin. Oikealla ylhäältä: Taulu lipaston päällä on ostettu Alavuden kirpparilta. Kuva valistuksen historiallisesta kuvastosta vuodelta 1908. Siinä on käsityövälineitä kivikaudelta ja sopii hyvin perhohuoneeseen, koska siellä tehdään paljon käsillä asioita, mm. niitä perhoja. Kello hand made by Jara, joku punk-bändi. En tiedä punkista mitään. Purkit Ikeasta ja siellä on nyt kaikki tilpehööri, mikä ennen lojusi tuossa päällä. Valokatkaisijat tilattu jostain ulkomailta. Koko kodissa samanlaiset, tykkään niistä paljon.

Aikani kuluksi olen muunmuassa väsäillyt näitä kuvakollaaseja meidän kotsan sisustusjutuista, itkeskellyt parit itkut lukien estonialta selvinneiden kertomuksia ja katsomalla kadonneen jäljillä, seurannut urheiluviikonloppua ja todennut jälleen kerran voimistelun olevan yksi siisteimpiä urheilulajeja, näykkinyt Jaran tekemää ruokaa (joka oli ihan hyvää, mutta kun ei vain oikein mikään maistu), puhunut äitin kanssa puhelimessa, katsonut tanssii tähtien kanssa (Kaj Kunnas on mun favorite, kestosuosikki tietty Uotinen ja sen kommentit) ja siirtynyt järjettömän köhäni kanssa tänne kakkosmakkariin eli perhohuoneeseen nukkumaan yöksi, että edes toinen meistä saisi ehjän yön.

Eteiskäytävä. Tykkään siitä tosi paljon, vaikka käytävämallinen eteinen onkin tosi epäkäytännöllinen. Mutta tää on sellainen koti, mitä siihen aikaan usein kai tehtiin. Eteiskäytävä jonka vasemmalla puolen on keittiö ja kaks makkaria, päässä vessa ja vaatehuone ja oikealle aukeaa iso olkkari sekä parveke.

Kaarnakipossa säilytetään meidän avaimia. Mulla on iso nalleavaimenperä, koska isosta laukusta pitää löytää avaimet heti. Jos on tarve pienemmälle laukulle, otan avainnipusta irti pienemmän version. Kynttilöitä tulee poltettua paljon näin syysaikaan. Samanlaisia koreja löytyy myös hattuhyllyltä, mitä tuo lehtikori on. Lehtikori tosiaan täytyy olla, koska meille tulee paperilehti. Ihan parasta aamiaisseuraa on se.

Huomenna olisi iltavuoroa tarjolla. Tiistaina aamua. Katsotaan, mikä aamulla on vointi. Kovasti toivoisin, että hyvä ja mahdollisesti tiistaina pääsisi jo jotain pientä puuhaamaan. Muutakin kuin työtä. Tuossa lomalla mulla oli melkoinen sisustusvimma meneillään. Pitkästä aikaa, koska moneen vuoteen en moista olekaan kokenut. Ehkä se kertoo siitä, että energiaa oli sellaisinkiin juttuihin, joihin ei normaalisti ole. Maalailin sen edellisessä postauksessa olevan puuhepan sekä myös meille keittiöön uusvanhat tuolit ja yhden antiikkituolin makkariin. Kaikenlaista visiota olis, vaikka innoilu tai muukaan sisustaminen ei niin oma juttu olekaan.

Joku mikälie kaappi. Varmaan viinaksille, mutta meillä DVD-levyjä. Hieno on. En ole mitenkään erityisen paljoa trendien tai design-tavaran perään, mutta aaltomaljan halusin hankkia. Onhan se kaunis. Kukkia ei juuri tule osteltua, eikä myöskään saatua. Hah.
Ihan offtopic-meni tämä postaus, mutta kuten blogin sivupalkissakin on sanottu,teen paljon muutakin kun juoksen. Ja saatan haluta kirjoittaa myös siitä. Tällä hetkellä teen melkein kaikkea muuta kuin juoksen, mutta anyway, ymmärtänette pointin. Nytpä mä lähden yrittämään unta ennen kuin yskin keuhkoni pihalle, hyvää yötä ja hyvää alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3