perjantai 21. maaliskuuta 2014

Perjantaita

HojoHojo, on pitänyt hiljaiseloa täällä. Johtuen siitä, että juuri missään muualla ei hiljaiseloa ole ollut. Ainaskaan omassa päässä, joka on imenyt tietoa ja uusia asioita kuin sieni. Olen nimittäin aloittanut maanantaina uuden harkan ja nyt täytyy myöntää, että melko vieraassa maailmassa olen. Illan nettisurffailukiintiö on väistämättä luisunut harkkaan liittyviin juttuihin, mikä lienee sinänsä ihan hyvä. Iltaisella olen sitten puhelimesta lueskellut seuraamani blogit, mutta valitettavasti olen tosi laiska kommentoimaan puhelimella mitään.


Kas tuossa. Mun uusin villitys. Tai oikeastaan Jarppahan noita kaikella rakkaudella meidän perheelle osti. Hainrustoa tuossa ei ole, jota oon joidenkin suusta kuullut suositeltavan. Katotaan nyt, eipähän tuossa hukkaan mitään mene, paitsi korkeintaan (Jarpan) rahat. Fyssarilla kävin, joka totesi ties monennenko kerran mun nivelet kauttaaltaan yliliikkuviksi ja sitä rataa. Jalkaterään se ei oikein osannut sanoa juuta eikä jaata, mutta pakarakivun se arveli olevan peräisin SI-nivelestä ja sen yliliikkuvuudesta ts. samat jumpat kehiin, mitä olenkin jo touhuilluit. Kontrolliaika on ensi kuun puolivälissä.

Onko teistä kukaan koskaan käynyt naprapaatilla, kiropraktikolla taikka sensellaisella?

Juoksun se käski laittaa nyt totaalitauolle ja keskiviikkona fitintervallin jälkeen mietin, että varmaan olis järkevä laittaa paussille hetkeksi myös jumpat, jossa hypitään ja pompitaan. Olisinkohan jopa niin hurja, että pitäisin esimerkiksi kaksi viikkoa ylipäänsä taukoa kaikesta liikunnasta. Ihan vaan kokeillakseni onko mukama kahden viikon jälkeen parempi. Mietin tuota juttua nyt tämän viikonlopun.

15 kommenttia:

 1. Kyllähän sitä noin pitkään jatkuneiden kremppojen kohdalla voisi kokeillakin tuota kaikki varsinainen liikunta pois juttua. Mä olen käynyt kiropraktikolla selkäongelmien vuoksi. Jyväskylässä toimivan Riku Kaukosen vastaanotolla olen käynyt pari kertaa. Omien kokemusten ja muiden puheiden mukaan ilmeisen asiantunteva tyyppi. http://rikukaukonen.fi/
  Osteopaatithan hoitavat myös tämmöisiä http://fi.wikipedia.org/wiki/Osteopaatti Näitä näyttäis kolme olevan jyväskylässä jotka tätä tekee. Kellään heistä en ole käynyt, mutta osteopaatilla kyllä muualla ja siitä hoidosta kyllä tykkäsin että on tehokasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. kiva kun joku suosittelee jotain, koska joskus tuntuu, että pelkkää arpakauppaa.. Oli sitten kyseessä fyssari/lääkäri tai mikä tahansa. Että jos olis hyviä suosituksia, niin sitä jotenkin mieluummin makselee niitä viuluja sitten..

   Poista
 2. Olen käynyt naprapaatilla, josta ei ollut apua silloiseen vaivaan. Kiropraktikko on vielä kokeilematta, harkinnassa sekin kyllä. Osteopaatti on auttanut myös. Mulla olis sulle kyllä erittäin osaava fyssari, jota voisin suositella, mutta kun sä oot siellä kaukana!

  Liikuntatauko näyttäis ainakin sen, tehoaako lepo, eli meneekö yhtään paremmaksi. Suosittelen! Vaikka ihan tyhmäähän tämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainaskin juoksu/hyppelytaukoa aion nyt pitää.. Katotaan miten noiden punttien ja pumppien sun muiden kanssa. Pitäis vähän selvitellä mikä noilla nimikkeillä on se ero, tiiäksä paremmin? Osteopaatti taitaa ainaskin olla Valviran alla..

   Poista
  2. Mun käsityksen mukaan sekä osteopaatti, kiropraktikko että naprapaatti ovat nimikesuojattuja ammatteja. Googlaamallahan noiden erot selviää. Mut mä oon kyllä sitä mieltä, et ammatitaito ratkaisee paljon enemmän kuin nimike. :)

   Poista
  3. Joo, totta. Ihan sama kunhan hommansa osaa, vaikkei olisi nimikettä mitään :). Lähinnä mietin, että jos niiden erot/toiminta ratkaisis vähän sitä, mikä mua eniten saattais palvella.. Joo, oon mä vähän nopeesti yrittänyt googlatakin, mut esim. osteopaatti ja kiropraktikko tuntuu olevan melko sama juttu..Mitä mä noilla nopeilla googlehauilla oon ymmärtänyt.

   Poista
 3. Mulla on osteopaatin käsittelystä myös hyviä kokemuksia. Jos ei muuta, niin jostain vammasta tai viasta johtuvat väärät asennot ja liikeradat on korjaantuneet paljon jo yhdellä käynnillä. Kovasti se kyllä sattuu, sitä enemmän ilmeisesti mitä enemmän on vikaa. Itse olen käynyt eteläisessä Suomessa osteopaatilla, mutta Jyväskylästä mulle on suositeltu Kumpulaisen Pekkaa. Hän on opettanut osteopatiaa mm. sille osteopaatille, jolla kävin :) En ole vielä itse käynyt Pekan vastaanotolla, kun justiin nyt olisi näitä muunlaisia ongelmia ratkottavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiva lueskella näitä ihmisten kokemuksia. Mulla on jotenkin vähän tietämys hakusassa siitä, että mitä eroa on naprapaatilla, osteopaatilla ja kiropraktikolla.. Sekin liene syy, kun en ole oikein mihinkään suuntaan saanut varattua aikaa.

   Olispa joku, joka ratkaisis kaikki ongelmat.. :D

   Poista
 4. Heippa! Minä en ole käynyt naprapaateilla, kiropraktikoilla tai ostepaateilla, mutta aika on varattu juurikin osteopaatti Kumpulaiselle. Aikaa kannattaaa varata heti jos haluaa päästä piakoin käynnille. Itse sain varattua ajan noin kuukauden päähän. Tällä viikolla menen itseasiassa taas fyssarikäynnille, kun ei tunnu pohkeet pelittävän. Luotan kyllä nykyiseen fysioterapeuttiini ja alan opiskelijana ei voi kun ihailla taitotasoa, Mehiläiseltä hänet löytää. Missä sinä muuten olet käynyt fyssarilla??

  En viitsi enää katsoa edes hintoja, kun on ihan sama mitä maksaa, jos kropan saa kuntoon. Voi olla etä tulee hukkakäynti, mutta hyvällä tuurilla löytyy ratakisun avaimet juuri tuolta. :)

  Tsemiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsa :).

   Onko sun fyssari eritoten juoksuvammoihin perehtynyt? Jos viitsit, niin voisit laittaa vaikka sähköpostilla nimeä (taru.h.p@hotmail.com)? Katotaan, josko pyytäis lähetettä ja vielä muutaman kerran yrittäis. Kokemukset osteopaatista kiinnostaa kyllä myös.

   Mä kävin nyt ihan meidän työterveyteen kuuluvien palvelujen puitteissa. Kesällä kävin omakustanteisesti useampia kertoja. En viitsi nimiä laittaa tähän, ettei tuu kenellekkään luuloja ammattitaidottomuudesta tms. kun täällä edelleen valittelen vaivoja ja tiedän, että etenkin siltä kesäiseltä on tosi moni (joskaan juoksuvammat ei näillä mun tietämillä tyypeillä ole ollut kyseessä) saanut apua. Tiiät varmaan mitä tarkoitan :).

   Totta turiset, että maksoi mitä maksoi, jos kropan saa kuntoon. tuntuu vaan, että itsellä se on ollut sellaista sohimista sinne sun tänne. Olis kiva, kun löytyis joku suunta, joka kantais toivottua hedelmääkin.. Tai jotain. Tosin se suunta saattaa olla aika, aika ja vielä kerran aika.

   Poista
  2. Hei, vastaan nyt kuitenkin suoraan tähän. Olin unohtanut kokonaan että kommentoin tänne :) Eli Mehiläisellä olen käynyt Peter Halenilla. On varsin ammatitaitoinen fyssari ja tietää kyllä urheiluun liittyvistä jutuista. Kouluttaa mm. fyssareita näihin juttuihin liittyen. Katsopas lisää Mehiläisen sivuilta. Muutenkin huipputyyppi!

   Poista
  3. Ja hei, näin kun samassa kaupungissa liikutaan ja itse asiassa koulusakin, niin pitäiskö joskus näkyillä? Vaikka käppäilyn tai pyöräilyn merkeissä... Kavereita, etenkään liikkuvaisi kavereita ei koskaan voi olla liikaa :)

   Poista
  4. Okei. Mä varasin ajan nyt sinne osteopaatille, vähän niinkun teidän innoittamana :). Katotaan mitä siitä tulee, usko on ainakin nyt vahva. Täytyy tuo fyssari laittaa korvan taakse, jos (öö.. kun) tarvetta tulee.

   Tosiaan voitais kyllä vaikka treffatakin joskus. Mun pyörä on Nopsa Picnic ja venhempi kun mä itte, joten se ei ihan lenkkipyörästä mene, mutta mulla on vahva usko että pääsen vielä tänä kesänä lenkkeilemäänkin! Oot ihan oikeessa, että liikkuvia kavereita ei koskaan oo liikaa, etenkään mulla, sillä kaveripiiri on liikunnan suhteen aika erilaista kun mä ite.. Oon tainnut siitä täälläkin kirjoitella. Eli tuo sun ehdotus oli ihan huippuhyvä!

   Poista
  5. No hei, kiva juttu! Kuules, jos pyörällä eteenpäin pääsee niin se riittää. Semmoista sunnuntaipyöräilyä meinaan :) Tai ei toki ole pakko olla mitään aktiivista, ihan molempien jalkojen ehdoilla mennän :) Jos vaikka tässä lähiviikonloppuina osuis aikataulut yhteen...?

   Poista
  6. Ensi viikonlopulla lähden pohjanmaalle, mutta muuten ei taidakaan olla oikein mitään suunnitteilla.. Parin vkon päästä olis pääsiäinenkin, joten silloin on myös vapaapäiviäkin enemmän. Myös esim. kävelylenkki kuulostais hyvältä.. Taikka tiedä jos sitä vähän irtois jo hölkkääkin..

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3