torstai 24. lokakuuta 2013

Nihilistikuntoilija?

Laskeskelin tossa joutessani (kun en lääkelaskuista saanut vielä tarpeekseni) mun menoja erinäisiin liikuntapaikkoihin.
 • Kuntosali 1-2xvko = 3.5€-7€/vko = max. 28€/kk. (Laskettu monnarin hinnoilla ja tosi yläkanttiin, koska käytän myös Jamkin ilmaista salia. Lisäksi saleilut tulee satunnaisesti hoidettua myös uinnin yhteydessä).
 • Uimahalli 1xvko 6.5€/vko (tällä hetkellä kaupungin kampanja-ale 4.5€/vko, jonka loppuessa täytyy siirtyä käyttämään tuota opiskelija-alea, hoh. ) = max. 26€/kk. (Laskettu myös vähän yläkanttiin, kun aamu-uinti on vähän halvempi).
 • Ryhmäliikunta 1xvko 8€/vko (10xkortti, joskus saattaa tulla 2xvko) = 32€/kk.
=max. 86€/kk.

Tuota hinta ei kyllä noin korkea ole, sillä kuten sanottu käytän myös Jamkin ilmaista salia ja muutenkin. Harvassa on viikot jotka sisältää niin paljon sisäliikuntaa, kun kaksi kuntosalia, yhden ryhmäliikunnan ja yhden uimahallin. Viikon liikunta -kirjoittelujani tarkasteltua viime viikon hinnat oli 26€ ja sitä edeltävät viikot 18€, 11.5€ ja 13€ = 68.5€/kk. (ja tuonkin laskin sillä tavoin, että olisin käyttänyt aina maksullista salia, vaikka en tainnut käyttää.. Uimahallin hinnaksi laskin opiskelijahinnan päiväaikaan. Todellisuus lienet alle kuuden kympin).

Suuri osa siitä, mitä kesäaikaan tein ulkona (mm. kehonpainotreeni harjun ulkoliikuntapaikalla ja rapputreenit) siirtyy nyt talviajaksi sisälle, eli hinnoissa tulee olemaan noususuhdanne. Toisaalta taas, oon päässyt hölkkäilemään tunnin lenkkejä, joten tunnin crossailut ja vielä siitä maksaminen jää pois.

Ton laskennan pointtina oli lähinnä se, että kannattaakohan mun ostaa jäsenyyttä johonkin liikuntakeskukseen (lue: Killerille) jonka hinnaksi tulisi vuoden sitoutumisella 55,25€/kk ja puolen vuoden sitoutumisella 67,15€/kk.

Öööö. Joo ei mun missään nimessä kannata! Ja tässä syyt:
 • Se mikä osalle on motivaatiota tuova asia jäsenyydessä ei mulle ole sitä: Tykkään tehdä salitreenini useammassa kuin yhdessä pisteessä. Ihan kuten tykkään juosta erilaisia reittejä.
 • Ryhmäliikunnoissa en varmasti kaikkien muiden liikuntojeni ohella kerkeisi, jaksaisi tai haluaisikaan kuitenkaan käymään kuin tuon maksimissaan kaksi kertaa viikossa. Pilatekset ja muut olis tietysti jees, mutta aika on rajallista.
 • Se mikä osalle on motivaatiota tuottava asia, ei mulle ole sitä: Haluan olla sitoutunut liikuntaan, en kuntokeskukseen. Mä vähän vastustan systeemiä, että hinnoitellaan riippuen siitä, kuinka pitkän kortin ostat. Liittymiset ja muut on käsittääkseni helpottunut. Mun mielestä hyvä systeemi olis sellainen, että kuukausihinta olis aina sama, ostit montako hyvänsä. Siihen kylkeen vois sitten liittää palkitsemisjärjestelmän esim. mitä enemmän kuukausia ostat vuodessa sitä enemmän saat ilmaista treeniaikaa. Tai jotain.
 • Vaikka keskittäisin saleilun kuntokeskukseen, niin uimahalli olis kuitenkin oma lukunsa. Eli ei se hinta tule halvemmaksi.
Mitä sen sijaan pitäisi tehdä? No ainaskin täytyis ostaa sarjakortteja Aalto Alvarille, niin saisi muutaman latin säästettyä. Ja sitten oon tässä viimepäivinä tutustunut myös Jyväskylän korkeakoululiikunnan mahdollisuuksiin ryhmäliikunnan osalta. Hinta ei ainakaan päätä huimaa. Onko jollakulla kokemuksia niistä tunneista?

Hahaa. Sain itseni kuulostamaan kunnon nihilistiltä, mutta kyse on kuitenkin ainoastaan siitä mikä on järkevää ja sen lisäksi myös mielekästä!

2 kommenttia:

 1. Miula menee 0 erkkiä liikuntoihin (koska varustelujahan ei lasketa, ne on ihan normi shoppinkia vaan), mutta kyllä mie vielä joku päivä uskallan sen salikortin ostaa, se on 50 e/kk, mutta työnantaja muistaakseni maksaa melkein puolet tosta.... Mie en noista jäsenyyksistä perusta ja salaisesti vähän boikotoinkin niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama. Tosin tän postauksen jälkeen en enää niin salaisesti :D. Mut vaan vähän. Nolla erkkiä kuulostaa just hyvältä summalta :).

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3