maanantai 14. lokakuuta 2013

BoulderpajallaTuossa yllähän se. Nimittäin Boulderpaja Jyväskylän Seppälän kaupunginosassa. Mitä se boulderointi on? Mä luulen, etten itekään oikein osaa selittää, mutta nettisivut kertovat sen olevan seinähullua hommaa. Tänään käytiin siis pikkuveljen kanssa tutustumassa sisällä (ilman valjaita) tapahtuvaan kiipeilyyn. Kuten kuvasta näkyy (tahalliselta tai tahattomalta) tipahdukselta suojaa puoli metriä paksi patja. Seinien korkeus on 4.5metriä.

Seinällä on vaikeusasteeltaan eritasoisia reittejä joita kai harrastusslangilla greideiksi kutsutaan. Me ei kovin pitkälle harrastuksessamme päästy, ehkä johonkin vitostasoon. Kutosta yritin ihan vimmatusti, tuloksetta.


Kiipeily tapahtuu tosiaan erilaisessa (meillä ei kovin haastavassa) kulmassa olevaa seinää myöten. Greidit kulkevat tiettyjä otteita (eli värejä) pitki suoraan tai vähemmän suoraan aina ylös asti. Toki mikään ei estä sua kiipeilemästä eli boulderoimasta just niinkun tykkäät.

Ihan nasta kokemus mun mielestä, kokeilemisen arvoinen. Kiipeillessä tuli yllättävänkin lämmin ja käsivarret saikyllä maitohappohyökkäystä osakseen myös. Vastaanotossa oleva mies neuvoi ottamaan kunnon lämmöt ja sisäänpäin kääntynyt hymyni hyytyi alta aikayksikön.


Summasummarum: Lajin notkeutta, liikkeen hallintaa ja voimaa lisäävän vaikutuksen vuoksi pitäisin tätä temppuilua jopa ihan kelpotreeninä näin syyskaudella.

2 kommenttia:

  1. Vau! Pitäisköhän itekin vihdoin ryhdistäytyä ja mennä paikalliselle kiipeilyluolalle, siellä on just tota boulderointia ja patjat alla. Meidän salillakin on seinäkiipeilyseinä mut se kohoaa johonkin 10 metriin ja ilman valjaita ei tietenkään saa mennä joten se on sitten jäänyt.. paitsi pari kertaa iltakympin jälkeen kun olen ollut yksin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli tosi pieniä skidejäkin isiensä kanssa.. Ihan innoissaan! Voisin veikkaa, et sun poitsu tykkäis kans :).

      Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3