tiistai 4. joulukuuta 2012

Good day to run!

Jn kanssa oli sovittu tälle päivälle juoksulenkki, jonka pituudeksi muodostui 14.5km ja aikaa tuohon lenkuraan meni 1h30min. Olen siis käynyt ulkoiluttamassa Speedcrosseja ensimmäisen kerran kunnon talvikelissä ja hyvältä tuntui. Pakkasellekin on laitettu luu kurkkuun (ok, laittoi se pakkanenkin vähän mulle..)!Lämpötila oli nimittäin Forecan mukaan -20 astetta, feels like -29, sillä luoteistuultakin oli sen neljä metriä sekunnissa. Mä en nyt oikein tajunnut, että siellä tosiaan oli niin kylmä.. Kyllä mä jossain vaiheessa mittariakin katsoin, mutta jotenkin nyt vaaan kuvittelin, että ilma olis muka lauhtunut. Aurinkokin niin kivasti paisteli ja kaikkee. Pukeutumisen suhteen siis koin jonkin sortin epäonnistumisen, mutta se lienee ei ihme, jos tuohon keliin lähtee vuoden ensimmäiselle talvilenkille! Kaikenkaikkiaan juoksu kulki kyllä ihan kivasti ja nyt on varsin voimaantunut fiilis :).Meidän lisäksi mukana oli myös kolmas "tyyppi", nimittäin Jn uusi Suunto Ambit  -sykemittari. Vai onko noita soveliasta enää edes kutsua sykemittareiksi, sillä tuo sykkeen mittaus on vain pikkiriikkinen palanen koko mittarin tarjonnasta! Taatusti mainio kapistus ja mäkin haluaisin sellaisen. Tosin aion kyllä hieman harkita asiaa, sen verran pelillä on hintaa, ettei sitä tällä hoitajan palkalla kannata hetken huumassa hankkia. Oon vähän oppinut, tuolla kaapin pohjalla kun lojuu mm. Garminin gepsi.. Ihan yhden kesän käytetty vehje! Mut kun se on niin iso.. Ja vaan GPS. Ja, ja, ja..Mutta joo, palataanpa vielä vähän keleihin. Ääriolosuhteissa lenkkeily kyllä kasvattaa itsekuria ja luonteenlujuutta. Mun mielestä niitä ääriolosuhteita on mm. jos lämpötila on kovasti jommassa kummassa reunassa, esim. jos pakkasta alkaa olla yli 20 tai hellettä vaihtoehtoisesti yli 25. Sitten on vielä nää kovat tuulet ja tuiskut. Mukavuusalueet on kaukana noilla lenkeillä, vaikka vauhti tai matka olisi mikä. Ehkä se just siks onkin tavallaan niin mukavaa!

-kuvat weheartit.com-

3 kommenttia:

 1. Oon vähän miettinyt että vois juosta vielä jonkun kisan nyt talven aikana. Jos ei tule jäätä vaan pysyy noi mukavat lumiset "turvalliset" polut niin joku kymppi olis vaikka mukava juosta kelloa vastaan. Ettei aina vaan kevät-kesä-syksy-periodilla.. Täällä ei oo vielä ollut ihan noin paljon pakkasta mutta kyllä noi -10C - -15C on jo kivan erilaisia kelejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kisa antais myös hyvää infoa kuntotasosta, mut kylläpä se itellä taitaa lähemmäks kevättä mennä. Noita kisoja oon kyllä suunnitellut juosta ens vuonna vähän enemmän, jos ottais ne sellasina hyvinä treeneinä kohti päätavoitetta. Pitäis oppia sellainen ajattelu.

   Poista
 2. Sit semmonenkin juttu on, että keväällä juoksu tuntuu ainakin alkuun tosi kevyeltä, kun ei tarvii tarpoa lumessa. Ainakin silloin voi lohduttautua tällä, kun kovan lumipyryn jälkeen oot eka, joka kyntää sitä polkua auki :) Ja tuleepahan tiukempi treeni kaiken lisäksi :))

  VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3