torstai 5. tammikuuta 2017

Pakkasvaroitus

Jaaha. Se on taas sellainen keli, mikä muistuttaa vähän enemmän lapsuuden talvia. En tiedä onko nää asiat jotenkin mustavalkoistunut vuosien mittaa omassa päässä, mutta ei kai parin kympin pakkanen mikään kummallinen juttu silloin ollut? Voihan se olla, että se ei edelleenkään ole sitä tämän päivän muksujen silmissä. Aikuiset vaan tekee siitä niin ihmeellisen vouhotuksellaan.

Ymmärrän kyllä, että astmaatikoille pakkaskelit voi olla todella rankkoja, mutta ei kai meillä tervekeuhkosilla oo mitään hätää? Sen kun pukee riittävästi päälle ja that's it. Suomi nyt vaan tämmönen maa, jossa löytyy kaikennäköistä keliä ja lämpötilaa kolmenkymmenen miinus- ja plusasteen väliltä. Eikä sen kenellekään pitäisi olla mikään yllätys.

Itse kävelin eilen puntille ja takaisin rapsakassa pakkaskelissä. Kerrospukeutuminen on urheilussa kaikkein tärkeintä, mutta tommonen kävelylöntystely nyt ei kummempaa vaadi. Kunnollisen toppatakin ja -housujen alle riittää varsin hyvin yksi kerros vaatetta tällaisillakin keleillä. Kunnollinen pipo, raajat lämpimiksi ja ei kun menoksi. Oli kiva kävellä rapsakassa kelissä, vaikka aikamoiseksi muumiksi itseni tunsinkin. Tänään aion käydä kävelemässä ihan muuten vaan.Vuosien myötä oon ihan oikeasti ymmärtänyt panostaa sekä ajatuksentasolla että hankintojen suhteen niihin kunnollisiin talvivarusteisiin. Tai ylipäänsä varusteisiin vähän haastavammille keleille, joita nyt varmaan on lähinnä kylmä, tuuli ja sade. Päivitystä kaipaa hanskatilanne (ihan tosi kylmille keleille) ja oon myöskin päättänyt katsella nastakengät itselleni. Tänä vuonna on aika monena päivänä ollut ihan superliukasta ja oonko vaan kuvitellut, mutta onko nää pääkallokelit vähän lisääntynyt?

Viikonloppuna tuli puheeksi päiväkotiulkoilut. Pariskunta X oli muuttanut lapsineen kaupungista Y pois ja uuden päiväkodin hyviin puoliin kuului se, että ulkoilua on vähän huonommillakin keleillä. Sitten vaan puetaan ne kurikset, jotka on sinne mukaan pakattu. Aika surkeaa, jos tilanne on se, että eroavaisuuksia löytyy vaikkapa nyt päiväkotien välillä aikuisten nihkeyden vuoksi. Ite en muista, että ulkoilu olisi koskaan ollut mitenkään ankeaa yhtään millään kelillä. Päiväkodissa en ole ollut, mutta jonkinlainen pakkasraja välitunteja koskien meillä taisi kouluaikaan olla ja se oli kyllä ihan oikeasti tosi korkea. Ulkoliikuntoja saatettiin muutta sisäliikunnaksi ja sitä rataa.

Itse oon sitä mieltä, että lähes kaikilla keleillä on ihan ookoo ulkoilla. Tappotuuliviimapakkasia ja myrskyjä lukuunottamatta. Sellaisia päiviä ei montaakaan ole vuodessa, jos yhtään. Ainakaan näillä leveysasteilla. Asenne ei mitään ratkaise. Seratkaisee, kuinka sä oot pukeutunut. Kyllähän se v**uttaa ihan ketä vaan, jos kylmä vesi tirisee varvasväleissä tai reiden ja takapauli menee kylmästä tunnottomiksi. Ootteko muuten huomannut, että yleensä ne pahimmat narisijat on ne, jotka kulkee ne matkansa sillä ihan karmealla kelillä autolla? Aika hassua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3