torstai 7. toukokuuta 2015

Focus pyörä(ssä)!

Olis ehkä satamiljoonaa asiaa mistä teksi mieli kirjottaa ja ihan liian vähän aikaa (en muistanut millaista elämä on kun reilu kahdeksan tuntia vuorokaudesta tulisi olla työssä), mutta mennäämpä asia kerrallaan ja nyt kerron pyörästä.


Vihdoin ja viimein hankin itselleni sen pyörän ja se pyörä on cyclocrossi. Perustelut miksi halusin cyclon, löytyy tämän tekstin linkistä, eli niitä en enää jaksa lähteä käymään läpi. Mun pyörä on merkiltään Focus Mares AX 2.0 Ultegra. Vaihteet on siis Shimanon Ultegra -merkkiset ja pykälän-pari paremmat, kun pyörän hankintaa aloitellessani olin suunnitellut. Vuosimalli on 2014 ja siksi pyörän kyljessä olikin ovh -hintaa alempi hintalappu. Tarjous oli mun (ja mua viisaampien) mielestä hyvä ja samaisen merkin pyöriä olin katsellut myös Larun pyörän ja Nippelin verkkosivuilta. Sieltä tuo pyörä olisi irronut viitisen kymppiä edukkaampaan hintaa, eli hakureissuineen hinta olisi kuitenkin ollut sama. Jos jotakuta kiinnostaa, niin tarkemmat speksit (<- huomatkaa ensimmäinen sana pyöräilijäslangia!) löytyy, kun klikkaa tuota Larun pyörä -kohtaa. Ite en oikeastaan kauheesti ymmärtänyt mistään mitään, vaan kyselin kaikki juoksukaveri Jltä, opiskelukaveri Mltä ja raahasin mukanani erästä kolmatta kaveriani! He varmaan ajattelevat, että huh, nyt se hankki sen pyörän, loppuu tuo jauhaminen, mutta ehei, kuulkaa kun nyt se kysely vasta alkaa..

Hankin siis pyörän paikallisesta Intersportista (Tourulan) ja siitäkin olen ihan onnellinen, että se löytyi näin läheltä. Intersportissa (sekä tuolla Tourulassa että myös keskustassa) on aina mukava tehdä ostoksia, koska siellä on musta hyviä ja myös mukavia myyjiä. Pyörän hintaan sain tingattua vielä hyvät lukkopolkimet. Sellaiset kaksipuoleiset, eli normikengilläkin voi kyllä ajaa. Lisäksi sain lukon, hieman halvemmalla, eli hyvä pakettihinta löydettiin. Intersportin lisäksi kävin kysymässä tarjouksen Konalta ja Ridestä. Konan pyörää myös kokeilin (kiitosta vaan sinne myyjille, musta ihan superpalvelu Konalla!), mutta tuo Focus vaan tuntui niin paljon enemmän omalta. Ridessä en loppuviimein edes käynyt koeajamassa, eli en sitten ennen osto päätöstä ajanut kun kahta pyörää. Tuli vaan fiilis, että tämä se nyt on ja olihan siitä sitten kaupat tehtävä ennen kuin joku muu kerkeää.

Vielä en ole ajelemassa käynyt. Tarviin siihen rauhallisen hetken, enkä mitään kiirettä, koska tuo nilkka on mikä on. Joskus hamassa tulevaisuudessa vasta voin ne lukkopolkimet ottaa käyttöön, koska ehkä häjyin liike tuolle nilkalle on niiden kenkien irroittaminen polkimista. Lähipäivien hakintana on vielä vaihtokumit, rengasrauta, pikkupunppu lenkille ja satulanaluspussukka. Pumppu, missä näkyy rengaspaineet ja pyöräilykengät sekä jotain vaatteita mulla jo on. Muut hankinnat, kuten ainakin sileät kumit (ehkä myös toiset vanteet), pikalokarit, tavarankuljetusjutut ja mitä näitä olis, tarpeesta riippuen, jää tulevaisuuteen. Kuten sanottu, oon aika urpo näissä pyöräasioissa, joten kaikenlaista vinkkiä voi antaa! Mun lisäksi niistä varmasti kiittäisi myös nuo edellämainitut kaverit, hah!


4 kommenttia:

 1. Onneksi on tietäväisiä kavereita! Mua ovat vielä toistaiseksi ohjeistaneet mielellään, mut katotaan mitä tapahtuu, kun oikein innostun kyselemään. :D Kävin jo harjoittelemassa renkaiden vaihtoa ja ketjujen paikalleenlaittamistakin kaverin pyörällä. :D

  Hyviä lenkkejä, kun sinne asti ehdit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo oli vähän tollasta ironista läppää, ihan innoissaan nuo munkin kaverit on opastaneet :D. Munkin täytyis harjoitella kaikkee tuollasta ja J onkin luvannut pitää mulle "treenitunnin". Tuossa mukana tuli myös DVD, jota en viel oo kerinnyt vilkaista.. Paljon on opittavia asioita edessä :),

   Poista
 2. Huippua! Onnittelut uudesta perheenjäsenestä ;)

  Minä tilasin kans maasturin kaveriksi maantiepyörän, mutta se ei ole vielä tullut. Tulis jo! Jännää on kyllä. Arvoin cyclon ja maantiepyörän välillä ja päädyin sitten kuitenkin tuohon maantiekiituriin. Osaankohan ees ajaa enää kippurasarvella... jää nähtäväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo ikänä ollut kippurasarvista.. Kaippa tuon oppii. Lujaa se ainakin menee tuosta noin vaan (vaikka oikeesti aika hiljaa kokeneisiin tyyppeihin nähden :D), että jännää on ollut.

   Ei muuta kun onnea vaan sullekin :).

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3