keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Eriskummallisia huomioita

Sarja eriskummallisia huomioita kuntosaleilta ja lenkkipoluilta.

 • Autoilijat on aina todella, tarkoitan todella, kohteliaita juoksevalle ihmiselle. Mun siskon mukaan sama efekti tapahtuu myös lastenvaunujen kanssa liikkuvalle. Mä en tiedä. Omistan vaan Nopsa Piknicin vuosimallia kaheksakytjotain (ja sekin on nyt korjauksessa ja joudun ajaan Jarpan seitkytluvun maamaveivillä) ja silloin tuota efektiä ei yleensä todellakaan tapahdu.

 • Juniorijääkiekkoilijoilla, sellaisilla puoliaikuisilla, on aina törkeesti vaatetta päällä salilla. Jopa pipoo ja toppatakkia, vaikka ne reenais punttia kuinka kauan. Mä sitten jaksan sitä asiaa ihmetellä. Joskus niillä voi olla shortsit, pipo ja toppatakki. Häääh?

 • Aika usein ne kaikkein huonokuntoisimmat penkkiurheilijat on kaikkein kriittisimpiä. Eikä todellakaan itseään kohtaan, vaan muita kohtaan. Esimerkiksi lätkäkatsomoon tulee järjestään aina viidenmetrin säteelle (yleensä) reilusti ylipainoinen  mieshenkilö, joka arvostelee niiden pelaajien jokaista käännettä ilkeään sävyyn.

 • Keväisin on vähintään puolet enemmän vaatetta päällä, mitä syksyllä olis samalla lämpötilalla. Tää pätee niin urheiluun kun kaikkeen muuhunkin pukeutumiseen. Siis pukeutumiseen ulkona.

 • Paikallisen uimahallin kuntosalilla käy ihan tosi paljon hyväkuntoisia pappoja, mutta missä ne mummot on? Niitä on paljon vähemmän. Sama tulee esiin myös viikonloppuaamuisin pururadalla. Tekeekö ne kotipuuhia vai onko ne yleensä elossakaan? Ehkä ne on elossa, koska töissä muistan ihmetelleeni sitä, että yleensä ne papat kupsahtaa ennen niitä mummoja. Silti, vaikka ne liikkuu enempi kun ne mummot. Ääh, mikä dilemma.

 • Salilla käy kahdenlaisia tyyppejä. Sellaisia kun minä, jotka kaivaa samanlaiset painot tangonpäihin vaikka kiven alta. Ja sitten on niitä huithapeleita, joita katsellessa silmät vuotaa verta.  Joilla on toisessa päässä punainen kympin kiekko ja toisessa päässä musta. Kumpaan ryhmään sinä kuulut?

 • Voit juosta vaikka kahdenkympin lenkin, mutta kun pääset rappukäytävään, tilaat hissin. Minä ainakin teen näin. Sitten siihen hissiin saattaa tulla vielä joku muukin ja siinä sitä sitten ollaan nolona ja haistaan pahalle! Miksi, miksi ja miksi?? Miksen voi (muistaa) kävellä niitä portaita ylös, häh?
Että tälläisiä järkevän sorttisia ajatuksia tänään tuolla alhaalla olevassa (isohkossa) päässä. Älkää kysykö ketä kiinnostaa, en nimittäin tiedä itekkään.4 kommenttia:

 1. Loistavia huomioita. Etenkin tuo penkkiurheilijoiden kriittisyys on niin totta. Tuo pappa ja mummu -dilemma on myös jännä. Toisaalta olen huomannut töissä että esim. meillä käy tosi paljon seniorinaisia jumpilla. Tosin kyseessä on naisten liikuntakeskus. Luulen, että osa nimenomaan touhuaa siellä hellan edessä ja loput tykkää enempi jumppailla porukalla kuin saleilla :) Naiset ehkä kaipaa enempi sitä sosiaalista aspektia liikkuessaan, kun papat näkee toisia sitten ehkä ravikatsomossa tai jossain muualla. Tai no en mää kyllä tiiä...pitääpä havainnoida! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, onneks ne papat ei sitten oo just siellä jumpalla.. :D. Niin, onhan noita aktiivisia mummojakin.. Vitsi kun ite olis eläkkeellä sellainen. Tässä täytyy vaan elämäänsä parhaan mukaan elää ja sitä kivijalkaa vanhuuteen rakentaa :).

   Poista
 2. Meidän salilla on kyllä mummojakin! Ja sit niitä on myös uima-altaassa. Semmosena isona joukkona yleensä. Ja tosta vaateasiasta: ei päde muhun! :D Pitkikset, pipot, lapaset ja kerrospukeutuminen tulevat kuvioon heti, kun lämpötila laskee niistä kesähelteistä syksylle ominaisiin lämpötiloihin. :) Ja tuohon vikaa juttuun liittyen: olen huomannut myös sellaisen ilmiön, että salille mennessään ihmiset etsimällä etsivät parkkipaikkaa ihan siitä oven edestä. Ettei nyt vaan tarvitsisi ottaa ylimääräisiä askelia. Vähän ristiriitaista tosiaan. :D Ja saispa nämä pk-seudun autoilijat ottaa sitten vähän oppia sieltä teidän suunnalta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei arvaa mitä, sähän sen keksit että niiden pappojen mummojen täytyy olla nimenomaan siellä altaassa sillon. Vesijuoksemassa. Sitä en oo niin laittanut merkille, kun ite uinti on ihan toisella puolen isoa allasta..! Joo, niin muuten onkin noiden autojen kanssa. Miks ylipäänsä mennä autolla salille jos on ihan tosi lyhyt matka? (tiedän sellaisiakin ihmisiä, hassua)

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3