keskiviikko 27. helmikuuta 2013

27/02/2013 (sisältää huikean menotärpin!)

Tämän illan päämäärättömän nettisurffailun tuloksena päädyin katselemaan erilaisia akrobaattisia kuvia ja videoita sekä lueskelemaan juttuja venyvyydestä. Olen harrastanut ihan pikkutyttönä telinevoimistelua kilpailumielessä ja edelleen tuo aihe on tosi kiinnostava. Olis ehkä ihanaa joskus mennä johonkin aikuisten telinevoimistelukerhoon.. Mitä lie ovatkaan nimeltään. Vielä tänä päivänäkin on kesänurtsilla niin siistiä heitellä kärrynpyöriä ja seisoa käsillä. Joskaan en siinä enää yhtä taitava ole, kuin jos (apua) parikymmentä vuotta sitten.


Telinevoimistelu ja sen kaltainen akrobatia on kyllä laji, joka vaatii uskomatonta kehonhallintaa. Liikkuvuuteen vaikuttaa monet asiat, joista osa on perinnöllisiä. Geneettisiin tekijöihinhän ei ihminen voi itse vaikuttaa, mutta liikkuvuutta pystyy kehittämään yllättävänkin paljon. Vielä aikuisenakin!


Näissä kuvissa yhdistyy mielestäni täydellisesti kaikki urheilulliset tavoitteet, mitä ihmisellä voi olla. Notkeus, voima, koordinaatio ja jotta kaikkia näitä "temppuja" pystyisi tekemään pitkään/monia, niin myös kestävyys. Tämän paremmin mä en nyt osannut tätä teille selittää, mutta ehkä te ymmärrätte mua :).


 Näin ajatuksen tasolla jokin tuollainen motivoi treenamaan ihan yhtäpaljon, kun maraton! Jos en aivan pieleen ole ymmärtänyt crossfit -harjoittelua, niin se lienee lähinnä sitä mitä nyt haen. Joskin nää Weheartin löydökset tässä postauksessa kuvastaa lieneen nyt eniten notkeutta. Mutta vautsi, eikö ole upeaa?

P.S. Noita otsikoita on sitten joskus niin pirun vaikeeta keksiä. Tänäänkään en jaksanut panostaa siihen paskan vertaa (vaikka vissiin pitäis!) :D.

P.P.S. Killerin liikuntakeskus on taas saanut oivan idean, nimittäin 9.3. järjestetään Hyväntekeväisyys Cycling - Tour De Killeri klo 10.30-13.00. Ilmottautuminen osoitteessa killeri.fi. Lipun hinta on 5€ (tapahtumaan on siis tervetulleita kaikki, ei vain jäsenet!) ja lipputulot menee lyhentämättömänä Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry:n syöpää sairastavien lasten liikunnan ilon mahdollistamiseen! Mikäli penkkiurheilu kiinnostaa, niin samaisena päivänä pelataan Poliisit vs. Palomiehet salibandyottelu klo 11. Lipun hinta ja hyväntekeväisyyskohde on sama. Perheen pienimpiä saattais kiinnostaa, sillä esittelyssä on myös palomiesten kalustoa.

P.P.P.S. Moneskohan kerta tää nyt on kun Killerin liikuntakeskuksesta postaan.. En silti saa mitään ilmaisia jumppia (vaikka miksei se kiva olis, hah!). Että nää ei oo mitään maksettuja mainoksia ja mua ei oo lahjottu :D.

1 kommentti:

  1. Crossfitissa on tarkoitus kehittää kymmentä fyysistä ominaisuutta: hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys, lihaksiston kestävyys, maksimivoima, notkeus & liikkuvuus, nopeusvoima, nopeus, koordinaatio, ketteryys, tasapaino, tarkkuus.

    Telinevoimistelu antaa aika loistavan lähdökohdan siis harjoitteluun ja monet rekkitangolla tai renkailla tehtävät liikkeet, käsinseisonnat jne. voi tulla helposti vanhasta muistista tällaiseen perusperttiin verrattuna.

    Kato tosta liikkeitä seuraavaa Killerin visiittiä varten: http://gymnasticswod.com/library :)

    VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3