maanantai 18. helmikuuta 2013

Näin meillä...

Tänään olikin varsin hyvä päivä maanantaiksi. Päivästähän ei voi tulla mitään muuta, kun hyvä, jos sen aloittaa uintitreenillä. Paikallinen uimahalli (jota myös kylpyläksi kutsutaan.. Tai ainakin hinnoitellaan!) aukesi nimittäin kuukausi sitten puolentoista vuoden remontin jälkeen. Pitkästä aikaa tuli harrastettua uintia ihan oikea urheilu mielessä!

Siitä huolimatta tää postaus tulee nyt sisältämään pienimuotoisen avautumisen. Kuvetta uimisesta kaupungin omistamassa uimahallissa saa nyt kaivaa 2€/kerta enemmän aiemman verrattaen. Päivän hinta on 9 euroa kerta, aamu-uinnille pääsee kuudella eurolla. IHANAN KALLISTA. Samassa rytäkässä poistettiin meidän kaupungin työntekijöiden 50% alennus sarjakorteista. Ja kysehän tosiaan oli liikuntapaikasta, jossa tuo etu kiertäisi rahaa takaisin omaan kassaan. Tosiasia on se, että nyt kaupungin vakinaisena hoitajana toimiessani mulla on huomattavasti huonommat liikuntaedut, kuin Lassila&Tikanojan kesäduunarisiivoajana kymmenen vuotta takaperin!

Tiedetään, varmasti kaikki kunnat paiskivat jonkinlaisessa talousahdingossa tänäpäivänä. Jollain tapaa on vaan viimeaikoina alkanut tuntumaan, että täällä nuo asiat on onnistuttu sössimään ja todella pahasti. Samaan aikaan, kun Jyväskyläläiset omaishoitajat irtisanotaan omaishoidontuen piiristä, istuu kaupunginjohtaja Andersson ja sen 53 kaiffaria puolisoineen ilmaiseksi jokaisessa kaupunginteatterin suuren näyttämön ensi-illassa (veratilun vuoksi kerrottakoon, että Kuopiossa tuollaisen kutsun saa.. Ööö.. Kaksi henkilöä..). Puhumattakaan siitä, millaisella summalla tuota varmaan aikapitkälle samaa porukkaa kestitään JYPin aitioissa.

Voi kuinka mä tästä Jyväskylästä tykkään, niin siitä huolimatta....... Viimeisen vuoden aikana on kyllä tämän kaupungin toiminta alkanut soittamaan hälytyskelloja mun päässä ja uskokaa tai älkää, mä oon tyyppi jonka päässä tuo kello ei kovin äkkiä kumise. Silleenkin aika jännä tilanne. Eniten nää jutut tietty näkyy tuolla töissä, mutta pikkuhiljaa ilmenee sellaisia arkielämänkin juttuja, mitkä ärsyttää. Viimeisimpänä nyt nuo uimahallien maksut. Voi kuinka paljon enemmän mä voisin Jyväskylästä tykätä!

Minkälaisia on teidän duunipaikkojen työhyvinvointia edistävät edut?

P.S. Ajatusleikki: Jos sinne uimahalliin menisi paikallisliikenteen bussilla äiti ja sen 11- ja 13-vuotiaat lapset paikallisliikenteen bussilla, niin reissulle tulisi hintaa halvimman taksan bussi- ja uimahallilippuineen 38,60 euroa.

P.P.S. Olis myös kiva, jos kaupunginjohtaja kavereineen tulis edes kerran käymään mun duunissa. Voitaisiin kestitä ne pullava pullanpalalla.. Rusinaa löytyy ja kaikkee.

4 kommenttia:

 1. 9 euroa! Täällä uusi uimahalli on oikeasti kylpylä porealtaineen, +30C vesineen ja pitkine vesiliukumäkineen mutta maksu on aikuisilta 5 euroa. Ja silti monet valittaa että sekin on korkea :D

  Voi olla parempi ettei kaupunkien päättäjät mene työpaikoille käymään, voisi tulla rumaa jälkeä.. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo tämänkin kylän uimahalli ihan ok laadultaan. Siis on noita "kylpyläherkkuja" myös. Silti on jotenkin hassua, että tuosta verorahoilla tuotetusta palvelusta saa maksaa saman verran, kun paikallisesta Rantasipin kylpylästä.

   Oon kanssa kuullut, että monessa kunnassa nuo uimahallimaksut on just tota vitosen luokkaa. Huhheijaa. ehkä mä toivun tästä järkytyksestä :D.

   Poista
 2. Asiaa! Mustakin on aivan käsittämätöntä, että vaikka laskisin mitä huolto- ja vakuutuskustannuksia oman auton käytölle, on minun halvempi ajaa sillä kaupunkiin kuin mennä bussilla. Jyväskylän kaupungin toiminta jo pitkään ollut muutenkin kummallista, juuri nuo sosiaali- ja terveyspuolen ongelmat pistää vihaksi, että heikompia sorretaan ihan pokalla. Rahaa tuntuu riittävän kaikenmaailman muuhun "imagon rakentamiseen", mutta ei näihin tärkeimpiin. *Murinaa* Että innolla odotan, että minustakin todennäköisesti tulee kuntaliitoksen myötä taas jyväskyläläinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Mä oon tästä keskustasta katsonut aitiopaikalta tuota imagon rakentamista (lue Lutakko ja satama tunneleineen..). Jännä nähdä miten tässä vielä käy. Joskus tuntuu, että niin jännä, että uskaltaako sitä jäädä katteleen :D.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3