tiistai 12. kesäkuuta 2012

Palautusjuomista..

Oon ollut aina tosi huono pelaamaan minkään palautusjuomien taikka energiajuomien kanssa. Vitamiinienkin syönti on tosi kausiluontoista. Pitkillä lenkeillä olen kyllä aina käyttänyt energiajuomia, Tukholmaan valmistautuessa järjestäjän energiajuomalle uskollisesti Maximia. Viime kesänä sitten taas oikeastaan sämpläsin energiajuomani maltosta, siihen kylkeen ripaus merisuolaa. Hiilareiden tms. tarvetta en sen kummemmin ole koskaan aiemmin laskenut, tosin viimesyksyisestä kolealla kelillä juostusta Vantaan maratonista oppineena voin sanoa, että olisi kannattanut.

Palautusjuomia en ole käyttänyt oikeastaan koskaan. Nyt olen päättänyt, jos ei muuta, niin testi mielessä kokeilla. Protskusta ja Maltosta olen tehnyt sekoituksen, jossa on puolet kumpaakin.. Eli suhteet menee siten, että jos desin kyseistä sekoitusta lataa vaikka nyt puoleen litraan vettä, on siinä 14g proteiinia ja 29g hiilareita. Ymmärtääkseni tämä on optimaalinen suhde. Oppia on otettu niin Jltä, mun mieheltä kuin ihan omatoimisesti netistäkin! Tämä siksi, että tahdon nähdä auttaako se minua a) tietty palautumaan ja b) siten myös kehittymään. Samalla aion myös syödä magnesiumia, E-epaa sekä monivitaamiiniä. Kahden ensimmäisen hyötyvaikutukset olen kyllä todennut monta kertaa, mutta jostain syystä niiden säännöllinen nappailu tahtoo aina jäädä.


Pitkät lenkit aion toistaiseksi vetää viimevuoden tapaan maltolla, kunnes saan aikaiseksi laittaa tilaukseen tämän CamelBak Octanen. Sitten ruvetaan perehtymään geeleihin ja mahdollisiin muihin energianlähteisiin, jota Vaarojen Maratonilla tullaan tarvitsemaan. Siellähän meitä juoksijoita tullaan siunaamaan muistaakseni kahdella (?) omatoimisella vesitankkauspisteellä, jossa voi sitten jokainen valitsemansa säiliön täyttää. Maratonille tyypilliseen tapaan siellä ei ole junnuja jakamassa geelejä tai suolakurkkuja, eikä myöskään keräämässä roskia. Täysin toisenlaista suunnittelua siis tarvitaan.

Toistuvia karkkihimoja lukuunottamatta mun ruokavalio on kyllä kohtuu terveellinen. Tässä vaiheessa kesää ei kyllä muutaman kilon tippuminen painosta olisi kuitenkaan pahitteeksi. Lähinnä siksi, että juoksu kulkisi kevyemmin ja toisekseen Vaaroilla joutuu kuitenkin ylimääräistä painoa kantamaan, edellä mainituista syistä. Mutta josko se onnistuisi silläkeinoin, että hillitsisin nuo karkkihimot. Ja passaisin kahvipullat (paitsi tosi hyvät :D). Niin... Paitsi herkkupäivänä, jotka on ehdottomasti säilytettävä, kaikkien!

Jos joku tahtoo kertoa kokemuksiaan lisäravinteista tai muusta, luen kyllä mielellään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3