tiistai 4. lokakuuta 2016

Idiootti?

Ihan ensinnäkin täytyy kiittää kaikkia edelliseen postaukseen kommentin jättäneitä, kiitos! Toivottavasti jutut jaksaa kiinnostaa  edelleenkin, vaikka sisältö saakin pientä uutta maustetta. Tämä postaus on kirjoitettu lähes kokonaan lauantai-aamuna (hormoni)höyryissä. Harmi vain, en tätä silloin kerinnyt viimeistelemään. Pöly ja höyryt on jo laskeutunut, mutta ajattelin silti viimeistellä ja julkaista postauksen tänään.

----------------------------

Hei sinä lauantai-aamuna rantaraitilla pyöräillyt nainen. Juuri sinä, joka ajoit vaalea ponnari hulmuten suuri olkalaukku toisella olallasi keikkuen. Itse kävelin siististi oikealla puolella kävelytietä ja meneillään oli juoksu-kävely -yhdistelmän kävelyosuus. Kuvailin samalla sekä ympäristöäni että itseäni tätä blogiani varten. Ajatuksenani oli kuvittaa postaus juoksusta raskausaikana syksyisillä kuvilla rantaraitista ja kyllä, itsestäni.

Noudatan kaikkia hyviä käyttäytymissääntöjä, mitä kuvaamiseen julkisilla (saati yksityisillä!) paikoilla tulee. Otan toisinaan blogiini selfieitä, koska olen vain haarastebloggaaja, jonka kuvat on aika lailla amatöörimäisiä. Lisäksi kuvaus unohtuu sosialisoinnin jalkoihin silloin, kun mukanani olisi ystävä, joka voisi ottaa kuvia. En kuvaile ihmisiä ilman lupaa, enkä julkaise kuvia lähipiiristäni ilman lupaa. Aika harvoin edes luvan kanssa. Blogini kuvat koostuvat yleensä ympäristön, hetkien ja kyllä, oman lärvini kuvista. Mielestäni selfieiden otto on jossain määrin noloa ja siksi olenkin hyvin ujo kuvaamaan julkisella paikalla. Se on ihan tyhmää ja haluaisinkin olla rohkeampi kuvaamaan. Rohkeuteen olenkin viime aikoina pyrkinyt ihan vain, koska haluan blogini olevan huoliteltu. Huoliteltu, vaikka se onkin niin kovin amatöörimäinen.

Kiitos, että sinä vaaleatukkainen naispyöräilijä pinkeissä trikoissa kannustit kutsumalla minua idiootiksi ohi ajaessasi! Harmi, että ajoit vain ohi, sillä olisin mielelläni kertonut sinulle vaikkapa edellisessä kappaleessa kirjoittamani asiat.

Saattaa olla, että en ole mikään huippuälykäs, mutta voisin myös vannoa, että en minä keskivertoa tyhmempikään ole. En ainakaan idiootti. Luulen myös, että jopa niitä selfieitä ottaa aika monenlaiset ihmiset älykkyydestä riippumatta. Sen sijaan harva kutsuu toista tuntematonta ihmistä kahden sekunnin kohtaamisen aikana idiootiksi. Mitä olet mieltä, kertooko se älykkyydestä jotain? Saattaa toki olla, että "mikä idiootti!" sijaan sinun olisikin ollut tarkoitus sanoa, "miten idioottia!" ja näin olen sinun olisikin ollut tarkoitus kritisoida tekemistäni eikä niinkään minua. En ota kantaa siihen onko selfieiden ottaminen idioottimaista, mutta harmitonta se ainakin on, jos sen tekee kuten itse teen. Vaikka se sinusta olisikin idioottimaista (joskus se on jopa minusta, ajattele), on hassua, että se harmittaa sinua niin paljon, että sinun tarvitsee sanoa se ääneen. Mitäpä, jos jatkossa keskittyisit kommentoimaan oikeasti idioottimaisia asioita, kuten vaikkapa roskien heittelyä lenkkireitin varrelle?

Arvaapa mikä minusta on idioottimaista? Käyttäytymisesi lisäksi siis. Se, että ajelet pyörällä iso olkalaukku toisella hartialla ilman kypärää. Tiedätkö, mitä kaikkea voi seurata siitä, jos kaadut ja lyöt pääsi asfalttiin? Ehkäpä asia ei sinulle ole tärkeä, mutta todennäköisesti (ilkeydestäsi huolimatta) sinulla on ystäviä, sisaruksia, vanhemmat, lapsia tai muita läheisiä. He saattavat välittää siitä menetätkö harmittomassa kaatumisessa toimintakykysi tai pahimmassa tapauksessa henkesi. Ja vaikka se on minusta ihan oikeasti todella idioottia, en minä tule sinua vastaan ja sano sinulle, "mikä idiootti!". Voin myös kertoa, että kommentti ensiksi ärsytti ja toiseksi se pahoitti minun mieleni. Se varmasti oli tarkoituksesikin. Yleensä erinäisiä haukkumanimiä käytetään juuri siksi. Aika nopeasti minun rupesi kuitenkin käymään sinua sääliksi. En tiedä millainen on maailmankuva ihmisellä, joka a) ärsyyntyy toisen ihmisen harmittomasta tekemisestä noin paljon ja b) tuosta noin vaan haukkumanimillä tuntemattomia ihmisiä kutsuu.

AI NIIN, SE SELFIE:


Onko kellekään muulle bloggaajalle, instagramaktiiville taikka muuten vaan paljon kuvaavalle sattunut mitään vastaavaa? Kuinka ottaa selfietiä olematta idiootti?? :D.

10 kommenttia:

 1. :D Aikamoista touhua! Huh huh. Todennäköisesti hänellä oli kovin paha olo jostain syystä ja sitä piti vain purkaa johonkin joka näyttää onnelliselta ja tasapainoiselta - kuten sinä tuossa kuvassa - koska itse ei sitä ole.

  Mahtava juttu se edellinen bloggaus. Tsemppiä uuteen seikkailuun! Teillä on alkamassa omanlaisensa maraton - tai oikeastaan ultramatka. Maailman paras sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllä muakin naurattaa :D.

   Kiitos paljon :). Niinhän te kaikki ultramatkalaiset sanotte, eikä kyllä oo mitään syytä uskoa muuta :).

   Poista
 2. Voi luaja, mikä pöyröö näin pohojolaasittain sanottuna! ;) Jep, siis et sinä vaan se mimatsu. Ja yhdyn edelliseen kommenttiin, sitä otti päähän toisen ilo ja onnellisuus. Noita tapauksia mahtuu valitettavasti ihan liikaa tälle pallolle.

  Mulle ei ole käynyt vastaavaa. Yleensä laitan äitini ottamaan ne vähät kuvani, joita itsestäni napsin. Itse itsestäni ottaessa syynään aina tarkasti ettei ketään ole lähistöllä. Ja ilmeisesti ihan syystä kerran joidenkin reaktio on noin nurja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei mullekaan ennen. Mäkin oon vähän samanlainen, että salaa yritän toimia vaan :D. Toisaalta, eiköhän kuvaaminen ym. oo aikalailla tätä päivää, että jos niin kovasti se harmittaa, niin tervetuloa 2000-luvulle vaan :D.

   Poista
 3. Ei hyvänen aika sentään, mitä möläyttelyä! Se voi olla justiin noin kuin Mika sanoi, iloisuus ja onnellisuus tuntuu ärsyttävän joitakin ihmisiä, jotka eivät itse ole sellaisia. Ihme homma. Mutta jatketaan me hymyilyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan varmana :). Onneksi ihmiset on useinmiten positiivisia ja jos on hyuono päivä tai hetkin, niin neutraaleja :).

   Poista
 4. :o Kaikenlaisia idiootteja sitä tähän maailmaan mahtuu! :D

  VastaaPoista
 5. Argh!!! Savu nousi korvista tuota sun tekstiä lukiessa!!! Mä en ymmärrä, miksi joku kokee oikeudekseen tehdä jotain tuollaista ja pahoittaa toisen mielen tuollaisella kommentilla? Mitä siitä saa itselleen??? Jotain ylemmyydentunnetako vai mitä? Oman pahan olon puhkaminen muihin on mun mielestä itsekkäintä, mitä voi tehdä. Ja vielä kun on kyseessä ihan tuntematon ihminen, niin huh huh! Mä oon ottanut tollasissa tilanteissa (joita ei ole onneksi usein sattuntu) sellasen taktiikan, että hymyilen mahdollisimman iloisesti takaisin ja mahdollisuuksien mukaan vielä kiitän huomiosta. :D

  Ihana muuten tuo edellinen postaus! Valtavan isot onnittelut teille ja parasta mahdollista odotusaikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tyyppi ei ees kattonut päin, että ois voinut hymyillä :D. Oon kyllä niin samaa mieltä. Oon kyllä niin samaa mieltä sun kanssa! Ihmettelen ihmisiä, jotka haluaa jakaa pahaa oloa ympärilleen. Jos ne jakaa sitä tuntemattomille, niin ehkä ne on aika energiasyöppöjä myös lähipiirissään!

   Kiitos :).

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3