sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

After work -mäkitempo ja varustelusuunnitelmia

Torstaina tyrkättiin pyöräilykausi käyntiin Pn kanssa. Neljän kympin after work -pyöräily lenkillä, joka paikallisen pyöräilyseuran sivuilla on nimetty mäkitempoksi etenkin lenkin alkupäässä olevien pitkien ja tiukkojen nousujen vuoksi. Garmin Connect kertoo noususummaksi 273m. Tottapuhuen mulla ei ole hajuakaan miten tuo sykemittari (Forerunner 610) korkeutta mittaa ja kuinka luotettavasti. Aika vähän korkeuseroja seuraan, enkä asiaan ole toistaiseksi jaksanut perehtyä. Kyllä ihmisenlapsi tien päällä tietää, onko mäki iso vai pieni. Mutta kertokaa silti, jos tiedätte?


Mulle kyseessä oli vuoden eka "pyöräilypyöräily". Lisäksi kyseessä oli myös after work -lenkki cyclon renkailla ja paaaljon toimitettavaa asiaa, niin chillisti mentiin ja käytiin ihan muuramen uudella ostarilla kahvilla. Tai tottapuhuen toiseksi uusimmalla, koska samana päivänä aukaistiin myös se ihan uusin ostari. Siellä oli kuitenkin niin paljon "ilmaisen ämpärin hakijoita", kuten P tuumaili, ettei menty sinne ollenkaan.

Vaikka siis yritti tosiaan ihan rentoa pyöräilyä, niin kyllä sen huomasi, että kyseessä oli eka pyöräily. Vähän myös kaipailin maantierenkaita pyörään. Oon nyt kuitenkin kulkenut työmatkaa ja muutakin matkaa tuolla cyclolla ja tienpientareillakin ja kävelyteillä näyttää aika huolella olevan hiekkaa edelleen, niin renkaat taidan vaihtaa vasta myöhemmin. Sitten, kun päähän ei enää käy kova kylmä viima radiomäeltä laskettaessa, puissa on vihreää ja vaatteita saa reippaasti vähentää.

Vielä ei ole ihan optimikelit (eikä maisemat)!

Edelleen olen ihan supertyytyväinen pyörävalintaani. Muutamia isompia lisähankintoja mulla on kuitenkin mielessä. Ensinnäkin toiset vanteet, joihin voisi vaihtaa kesäksi maantiekumit ja näin ollen olisi iisimpää ajella sekä cyclon renkailla ihan sitä itseänä, eli hiekkapätkiä ja muuta. Myös hyötypyöräilyssä nämä renkaat olisi käytössä. No sitten maantielenkeille ne omat vanteensa renkaineen vaan alle. Talveksi vaihtaisin nastarenkaat niihin vanteisiin ja niimpä näissä tämänpäivän viikon liukkaiden jälkeisellä lumettomalla plussakelillä voisi nastat vaihtaa helposti takaisin cycloon ja sitä rataa.

Toinen juttu mitä oon miettinyt, oon yhtä lyhyempi stemmi. Ei mulla mitään varsinaista valittamista ole ajoasennossa, mutta toisaalta ei myöskään ole muutakaan kokemusta. Mieleen on kuitenkin tullut, että saisiko sillä kuitenkin ajoasentoa himpan verran paremmaksi. Ja intuitiota kannattaa aina kuunnella, varsinkin kun ei mistään mitään oikeasti ymmärrä! Niinpä jos tätä lukee ihan oikeat pyöräilijät, niin esimerkiksi hyviä kauppoja, mistä edellä mainittuja osia saa, voi vinkata ja muutenkin ottaa kantaa näisihn ajatuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3