tiistai 21. heinäkuuta 2015

Viikon liikunnat ja muita mietteitä..


Viime viikon liikuntoja:

ma: sauvakävely mehtässä 2h5min.
ti: ---
ke: juoksu 20min. + core 20min.
to: pyöräily 1h
pe: juoksu 40min.
la: pyöräily 5h15min.
su: patikointi 1h35min. + 20min.
yht: 10h 35min.

Näyttää, niinkun olisin liikkunut paljonkin. Kaikki jutut on kuitenkin ollut kevyitä. Pitkä pyöräily oli kyllä ajallisesti pitkä, joten se on oikeastaan ainoa sellainen "rasittava" liikunta koko viikolla. Pyöräilyä on kyllä mahdollista muutenkin tehdä määrällisesti enemmän, kuin vaikkapa juoksua. Tää taisi olla järjestyksessään kolmas viikko vailla salia. Eka noista kolmesta viikosta oli ihan tietoinen päätös, tokan viikon olin kipeänä ja nyt tää kolmas viikko myös on ollut aika tietoinen päätös. Jotenkin se sali vähän tökki tuossa heinäkuun alussa ja ajattelinkin, että jos suinkin kelit on ulkoliikuntaa suosivia, niin jääköön voimailu muutamaksi viikoksi.


Keskivartalosta oon kuitenkin yrittänyt pitää huolta. Ilmeisesti en kuitenkaan tarpeeksi, sillä eilen töissä mulla pamahti selkä. En ole oikein varma missä tilanteessa, mutta sieltä jonkun noidannuolen tuonne ristiselkään kuitenkin sain. Tosi ärsyttävä. Just eilen ennen nukahtamista luin Tiinan kirjoituksen tukilihaksista ja mietin, että onneksi oon säästynyt selkäongelmilta. Note yourself, älä koskaan luule säästyneesi miltään vaivalta. No onni onnettomuudessa on kuitenkin se, etten varsinaisesti loukannut sitä selkää, joten luulen, että tuo kramppi helpottaa kyllä päivässä parissa. Kokemusta on kyllä niskasta näistä tämäntyyppisistä pistoksista. Tiedättekö sen tunteen, kun ei päätä pysty kääntämään kuin toiseen suuntaan? Lähtee yhtä nopeasti, kuin on tullutkin. Maanantai meni kuitenkin ulkokahvakuulan tai edes lenkkeilyn sijaan lattialla makoillessa, hyvää asentoa hakiessa ja yrittäessä rentouttaa tuota selkälihasta.

Musta on jotenkin tylsää aloittaa viikko siten, ettei harrasta liikuntaa. Maanantai olis mielellään aina liikuntapäivä. Nyt se ei kuiteskaan ollut, mutta onneksi noita muitakin päiviä on. Mutta joo, kerrottakoon vielä noista postauksen kuvista. Kaksi ekaa kuvaa on otettu Kärkistensalmelta sunnuntaina. Ihan samaan aikaan vielä, kuvaussuunta on vaan eri. Ihan hauskannäköistä oli, kun Päijänteen pohjoispuolella oli pilviä ja etelässä taas paistoi aurinko. Pari sadepisaraakin ripsas, tuohon sorsakuvaan. Kolmas kuva on myös Päijänteeltä, jossa vietettiin Jarpan enon juhlia perjantaina. On ollut järveä kerrakseen! Kuvat kertoo hyvin tästä epävakaisuudesta ja kuurosateista. Sellasta se on. Tämä Suomen kesä. Mutta niin ihanaa kuiteskin!


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kuvaan ihan vaan Lumian kännykällä (jonka numeroa en muista).. Aika monet kuvat tätä nykyä instagram -sovelluksesta, mihin tykkään ite laittaa, ja myös katsella muiden, kuvia. Joskus ne saattaa näyttää sitten tietokoneella vähän hassuilta ja joskus taas ei. Kiva olis kyllä omistaa joskus minikokokoinen järkkäri ja ihan harjoitella kuvaamaan, mutta toistaiseksi en ole vielä sitä niin tärkeäksi asiaksi priorisoinut..

   Poista
 2. Ääh, harmi tuo sun noidannuoli! Mulla ovat sentyyppiset jumit olleet aika yleisiä just niskahartiaseudulla, mutta olen saanut ne aika hyvin kuriin (kopkop) salitreenillä ja hyvillä avaavilla yläkropan harjoituksilla (eli ns.mummojumpalla :D). Hyvä puoli tosiaan niissä jumeissa on se, että menevät ohi muutamassa päivässä. Mielellään ne toki välttäis kokonaan! Itse kävin tänään salilla tekeen vahvistavia liikkeitä syville tukilihaksille ja keskimmäiselle pakaralihakseen. Kyllä se motivaatio sieltä löytyy, kun tietää mikä on se toinen vaihtoehto(jumi ja kipu)! :) Mulla on muuten ihan sama, että tykkään aloittaa uuden viikon (kovalla) treenillä. Ei olla ainuita, sillä salilla on aina silloin ruuhkaa ;) Tsemppejä sinne ja kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meni noidannuoli nopsaan ohi, niinkun arvelinkin. Välillä on tosiaan haastavaa löytää motivaatioo kaikille "mummojumpille" ja tällä hetkellä lähinnä kuminauhajumpalle ja päkiäälle nousuihin ym. ym., mutta aina se sieltä tulee, kun miettii vaihtoehtoja :D.

   Nyt voikin jo melkein toivottaa hyvää viikonloppua, eli sitä siis :D.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3